SUA au lansat o super armă secretă în spaţiu!?


Administraţia americană a distras atenţia de la transportarea prototipului Prompt Global Strike, care poate lovi orice ţintă de pe Glob în mai puţin de o oră, prin lansarea unor rachete care transportă alte arme, X37B. Criticii afirmă că lansarea X37B ar putea duce la militarizarea spaţiului. Însă oficiali din domeniul apărării neagă acuzaţiile.

Statele Unite au lansat în spaţiu două rachete, dintre care una ar transporta prototipul unei arme secrete ce poate lovi orice ţintă din lume în mai puţin de o oră, relatează The Times.

Una dintre cele două rachete a fost lansată cu succes joi, de la baza Cape Canaveral, transportând un "vehicul orbital de testare", X37B, cu o misiune secretă. Unul dintre potenţialele sale scopuri pare să fie lansarea a numeroşi sateliţi mici în perioade de tensiuni internaţionale. Astfel, Statele Unite ar avea "ochi şi urechi" deasupra oricărui posibil punct fierbite din lume.

X37B poate rămâne pe orbită până la 270 de zile, ceea ce permite SUA să facă experimente lungi în spaţiu, precum testarea unui nou sistem laser.

Criticii afirmă că lansarea X37B ar putea duce la militarizarea spaţiului. Însă oficiali din domeniul apărării neagă acuzaţiile.

Lansarea ca joi a avut ca scop testarea vehicului, ce conţine o serie de inovaţii.

Programul X37B al NASA a început în 1999 şi s-a derulat până în septembrie 2004, când a fost transferat Agenţiei pentru proiecte de cercetare avansată, apoi exclusiv aviaţiei militare.

Ţinând cont că toţi ochii au fost aţintiţi asupra lansării X37B, o altă lansare, a unei rachete Minotaur IV, de la baza Vandenberg din California, a primit mai puţină atenţie. Însă aceasta transporta prototipul unei unei arme noi, care poate lovi orice ţintă din lume în mai puţin de o oră.

Prompt Global Strike a fost concepută drept arma convenţională a viitorului. Poate lovi peştera lui Osama ben Laden, un centru nuclear iranian sau o rachetă nord-coreeană cu o ogivă convenţională foarte mare.

Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

Anonim spunea...

Imi place siteul tau ce zici de un schimb de linkuri? http://woflz.wordpress.com/link-exchange/