Imagine surprinsa deTelescopul WISE...


Doi asteroizi singuratici, din sistemul nostru solar, au intrat într-o fotografie a nebuloasei Tadpole pe care NASA a realizat-o cu ajutorul WISE (Wide-field Infrared Survey Explorer).

O imagine în infraroşu realizată de Wide-field Infrared Survey Explorer de la NASA (WISE) înfăţişează nebuloasa Tadpole, o zonă plină de gaze fierbinţi în constelaţia Auriga, la 12.000 de ani lumină de Pământ.

Fotografia WISE a nebuloasei a surprins însă şi doi oaspeţi nepoftiţi. Primul este un asteroid, numit 1719 Jens şi se poate observa urma pe care a lăsat-o în imagine. Al doilea asteroid, numit 1992 UZ5, a fost şi el fotografiat „plimbându-se” prin poză, subliniat în colţul din stânga sus al pozei.

Dacă nu ar fi fost îndeajuns ca ce doi asteroizi să strice imaginea, NASA a surprins şi doi sateliţi care lasă o serie de dungi verzi pe imagine. Nebuloasa Tadpole este plină de stele care au doar un milion de ani şi sunt de 10 ori mai mari decât Soarele nostru.

Asteroidul 1719 Jens, descoperit în 1950, se află în centura de asteroizi dintre Marte şi Jupiter şi un diametru de 19 kilometri.


Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: