Stephen Hawking: Călătoria în timp este posibilă!


Celebrul astrofizician, Stephen Hawking, crede că oamenii pot călători în timp şi nu se teme să facă public acest lucru.

Stephen Hawking susţine că nu se teme că ar putea fi considerat nebun după ce a anunţat a doua teorie în două săptămâni. Săptămâna trecută susţinea că avem toate motivele să credem că există extratereştri, potrivit foxnews.com.

Astrofizicianul se pregăteşte de debutul documentarului său de la Discovery, Stephen Hawking's Universe, care se va lansa săptămâna viitoare. Hawking susţine că oamenii pot călători milioane de ani în viitor şi pot repopula planeta lor distrusă.

Hawking spune că odată construite navele spaţiale ar putea depăşi viteza luminii. O zi la bordul unei asemenea nave este echivalentă cu un an pe Pământ. Asta pentru că, potrivit lui Einstein, dacă obiectele se mişcă cu viteze mari în spaţiu, timpul încetineşte.

Teoria lui Hawking se referă la viitor. Întoarcerea în timp este imposibilă, spune Hawking pentru că "violează o regulă fundamentală - cauza e înaintea efectului".

Odată ce navele spaţiale ating viteza luminii, echipajul lor ar începe să sară peste anii Pământului dând oamenilor şansa să o ia de la capăt".

"Ar fi nevoie de şase ani la putere maximă ca să atingă aceste viteze", spune Hawking. "După primii doi ani, va atinge jumătate din viteza luminii şi va fi departe de sistemul solar. După încă doi ani va călători cu 90% din viteza luminii".

"După încă doi ani, nava va ajunge la viteza maximă, adică 98% din viteza luminii şi fiecare zi în navă va echivala cu un an pe Pământ. La asemenea viteză, o excursie către la marginea galaxiei ar dura doar 80 de ani pentru cei de la bordul navei".

Profesorul Brian Cox de la Universitatea din Manchester a afirmat că teoria lui Hawking se bazează pe nişte experimente realizate la Geneva.

Niciun comentariu: