Experiment secret al US Air Force...


Astronomii amatori au reuşit să surprindă imagini ale unei mini navete spaţiale secrete, testată de US Air Force.

Air Force a declarat că Orbital Space Vehicle, cunoscut şi sub numele de X-37B, testează tehnologii pentru sisteme spaţiale precum şi diverse tehnici de zbor. Pe canalele oficiale nu a venit însă nici o informaţie cu privire la reuşitele prototipului, după ce a fost lansat de la Cape Canaveral pe 22 aprilie. Mulţumită însă unor fotografi amatori, acum se ştie unde este pe orbită, fapt care poate dezvălui şi scopurile sale.


Prima observare a X-37B pe orbită a fost făcută de Greg Roberts din Cape Town, Africa de Sud, iar apoi de Kevin Fetter din Brockville, Canada. Ted Molczan din Torontă s-a folosit de datele celor doi pentru a-i determina orbita, reuşind să identifice şi el aparatul de zbor, pe data de 21 mai, când trecea pe lângă steaua Sadalsuud.

Potrivit discovery.com, o altă echipă de astronomi amatori au descoperit că X-37B se află la o înălţime de circa 410 de kilometri, cam la aceeaşi înălţime la care orbitează şi navetele NASA, orbita fiind înclinată la 40 de grade faţă de ecuator. Naveta experimentală înconjoară Pământul odată la 90 de minute, la fel ca un satelit spion.

Nu există nici o informaţie despre data de întoarcere.

Niciun comentariu: