Fizicienii se pregătesc să construiască un accelerator de particule mai mare decât LHC


International Linear Collider va costa circa 12 miliarde de dolari, dar nu s-a ales încă locaţia sa.

Oamenii de ştiinţă din spatele Large Hadron Collider vor să descopere secretele Universului prin construirea unui accelerator şi mai mare decât LHC-ul.

În loc să accelereze particule în cercuri uriaşe, aşa cum fac acceleratoarele din Statele Unite şi Elveţia, cercetătorii vor un nou accelerator care va propulsa particulele în linie dreaptă.

Fizicienii care s-au adunat la Paris, în cadrul International Conference on High Energy Physics sau ICHEP, spun că un nou accelerator liniar este necesar pentru a complementa rezultatele obţinute acum prin metodele clasice.

Depinzând de viitoarea ţară care va dori să găzduiască aceste proiect şi în funcţie de costurile de construcţie, următoarea generaţie de acceleratoare ar putea fi construită oriunde în lume, cu Japonia, Rusia, SUA şi Elveţia fiind în capul listei.

Potrivit foxnews.com, peste 1000 de fizicieni s-au adunat la Paris pentru a afla ultimele descoperiri din domeniul acceleratoarelor şi despre pregătirile pentru instalaţiile viitoare la Conference on High Energy Physics care continuă până pe 28 iulie.

Dacă se va construi curând, International Linear Collider va costa 12,85 miliarde de dolari şi va avea o lungime de 50 de kilometri.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: