Realitatea noastra suprema (Fizica Cuantica)


Pe langa faptul ca explica adevarata natura a Universului si a realitatii, fizica cuantica, chiar si la nivelul sau cel mai fundamental si non-matematic, explica in acelasi timp realitatea asa cum este ea experimentata in viata de zi cu zi de catre toate formele de viata, constiente sau altfel, afectand profund realitatea fiecarei persoane, fara exceptie.

Fizica cuantica ilustreaza modul in care tot ceea ce exista in Univers, in toate dimensiunile vietii si realitatii, este alcatuit in cele din urma din cuante de Energie, vibratie... Energia nu numai ca abunda si este parte integranta din toate aspectele existentei, dar este, in acelasi timp, Minte vie, Constienta vie.

Prin urmare, orice element al Universului isi are propria viata in cadrul acestei infinite Energii inteligente. Orice este un aspect al acestei Inteligente infinite. Fiecare persoana, fiecare animal, fiecare copac, fiecare stea si fiecare planeta, orice microorganism, oricat de mic ar fi el, toate sunt, in cele din urma, in aceeasi masura, aspecte ale aceleiasi energii. Nu exista separatie decat prin iluzia creata de catre ego si cele cinci simturi fizice. Noi, impreuna cu absolut tot ceea ce exista in Univers, suntem una, fara exceptie.

Pentru ca Universul este o Inteligenta infinita din ale carei multiple aspecte facem si noi parte integranta, cuantele de Energie sunt influentate de Minte, care ea insasi este energie pura. Ori de cate ori priviti la o posesiune, indiferent ca e o casa, o masina sau un televizor, acestea nu sunt de fapt nimic mai mult decat o forma de organizare a Energiei sau cuante create prin procesele de gandire ale Mintii. Daca aceste obiecte ar fi analizate foarte de aproape, s-ar vedea ca nu sunt solide in realitate, ci mai degraba sunt compuse din cuante de Energie care vibreaza si se misca cu acceleratii foarte mari spre si dinspre obiectul observat. Nimic nu poate exista permanent daca nu este observat, pentru ca Mintea este cea care controleaza si alcatuieste cuantele de Energie si, fara concentrarea Mintii, cuantele ar deveni din nou un potential pentru altceva.

Daca, de exemplu, toata lumea ar inceta sa observe lumea si tot ceea ce este in ea, incetand sa se concentreze asupra existentei sale perceptibile, atunci totul ar inceta sa existe. Nu ar mai exista nicio energie-gand care sa mentina iluzia existentei ei.

Din aceasta cauza Pamantul si tot ceea ce cuprinde el, ca si intregul Univers tridimensional, sunt denumite in unele culturi ca fiind maia = iluzie. Pamantul si Universul fizic sunt intr-adevar o iluzie de proportii uriase. La un moment dat, vor fi percepute astfel de catre intreaga omenire, cand aceasta va ajunge la un anumit nivel de evolutie, ce va transcende iluzia Universului fizic. Fizica cuantica confirma in mod complet aceasta teorie, recunoscand ca ceva anume poate exista cu adevarat, doar atunci cand este observat.

Desigur, existenta este un termen aferent celor cinci simturi fizice: tot ceea ce exista acum a existat dintotdeauna si va exista intotdeauna, doar iluzia formei este cea care se schimba ca raspuns la gand. Atunci cand ceva este observat, cuantele se aduna formand particule subatomice, apoi atomi, apoi molecule, pana cand ceva anume se manifesta in lumea fizica printr-un eveniment localizat in timp si spatiu si care poate fi observat prin cele cinci simturi. Acest proces este elementul de baza al modului in care fiecare persoana isi creeaza propria realitate.

Fiecare gand, ca Energie, influenteaza direct si instantaneu campul cuantic, determinand cuantele sub forma de Energie sa se organizeze intr-un eveniment localizat, observabil, indiferent ca e obiect sau alt mod de manifestare. De fapt, aceasta este si baza adevaratei Magii. Magicianul si toti aceia care inteleg si sunt in armonie cu legile Universului sunt creatori constienti, in timp ce majoritatea celorlalti sunt creatori inconstienti, care isi creeaza, in permanenta, propria realitate cu ajutorul propriile ganduri, dar nu inteleg ce se intampla, atribuind totul, de regula, unor notiuni cum ar fi noroc, sansa, soarta.


Creatia constienta este in acelasi timp baza Legii Atractiei, care va fi discutata pe larg, mai tarziu, in aceasta carte. Oamenii s-ar putea intreba: Cum se face atunci ca lucrurile par atat de reale, tangible si solide? Comportamentul cuantelor poate fi asemuit unei bobine de film. Atunci cand bobina se deruleaza, mii de cadre cu imagini individuale sunt trecute prin fata unui proiector luminos, ajungand pe ecran si creand, in acest fel, iluzia unei scene in miscare continua.

Cuantele functioneaza in exact acelasi mod. Nenumarate cuante de Energie se misca constant in si afara din zona de concentrare, adunandu-se pentru a aparea simturilor fizice ca un obiect solid. Asemeni unui film insa, aceasta este numai o iluzie, care se construieste din componente mult mai mici. In cazul unui film, imaginea vizuala este creata de influenta unui mecanism proiector, in timp ce, in cazul obiectelor ce par a fi solide, iluzia de obiect solid este perpetuata de Minte, prin actul observarii respectivului obiect. Atunci cand ajungeti acasa si va asteptati sa aveti un anumit obiect in casa, el va fi acolo, in virtutea asteptarilor si a observatiei. Dupa cum vom vedea mai tarziu in aceasta carte, intelegerea acestor factori de o importanta fundamentala reprezinta calea spre crearea constienta a realitatii pe care o doriti, in acelasi timp reusind sa nu atrageti in realitatea voastra nimic din ceea ce nu va doriti.

Cuantele nu fac absolut niciodata diferenta intre dorit si nedorit: ele reprezinta, pur si simplu, raspunsul la gand. Prin urmare, tot ceea ce exista, tot ceea ce poate fi observat este rezultatul unei concentrari mentale, rezultatul unei decizii luate, la un anumit nivel al Constientei, ca acest lucru sa se materializeze. Fara acest nivel de concentrare si asteptare ca ceva anume sa existe, pur si simplu nu ar exista. Aceasta se aplica la fel de bine si lucrurilor pe care nu le-am mai vazut inainte, cum ar fi atunci cand mergem la cumparaturi. Lucrurile exista ca o creatie constienta a altcuiva. Realitatea poate exista fie la nivel personal, fie la nivel consensual; adica: daca destui oameni cred ca ceva anume exista, de exemplu un parc, si se concentreaza asupra existentei acestuia, atunci parcul va continua sa existe, in conformitate cu asteptarea colectiva in consens. Daca oamenii inceteaza sa se concentreze asupra obiectului, cuantele devin mai putin concentrate si rezultatul este deteriorarea pana cand obiectul nu mai exista, moment in care cuantele de Energie care erau initial cuprinse in el se vor disipa inapoi in Univers.

Marile Lumi Astrale, deseori cunoscute ca lumea de dincolo sau viata de apoi, sunt o creatie consensuala a omenirii, bazata pe perceptii invatate in timpul existentei fizice pe Pamant. Astfel, Lumile Astrale includ orice realitate consensuala a fiecarei culturi, rase si traditii care exista, a existat vreodata si va exista vreodata in legatura cu conceptul pamantean de timp, toate create de Minte.

Fiecare cultura, rasa si societate are propria credinta despre cum ar trebui sa arate toate lucrurile, astfel ca, atunci cand oamenii trec dincolo, in orice cultura, traditie sau sistem de credinte, inclusiv religia dogmatica, ei creeaza in mod spontan cu Mintea un cadru natural in concordanta perfecta cu asteptarile lor. Aceasta se poate aplica la nivelul unui grup in care orase intregi, metropole, sate sau alte medii sunt create de catre Mintea consensuala a grupului, alcatuite dupa echivalentul lor pe Pamant, in timp ce realitatile individuale, caminele si alte posesiuni sunt create la nivel individual in concordanta cu centrarea dorintelor.

Lumile Astrale exista la un nivel mult mai scazut al densitatii si la un nivel vibrational mult mai inalt al Universului decat lumea fizica a materiei si, ca rezultat, Energia (cuantele) este influentata mult mai usor si mai rapid, intr-o asemenea masura incat gandurile isi manifesta echivalentul observabil imediat, indiferent daca este mic sau mare. Aceasta rezulta in manifestarea instantanee a oricarei dorinte. Exista un singur set de legi imuabile in operare si acestea se aplica tuturor planurilor vietii si realitatii. Aceleasi legi se aplica si in lumea fizica, unde, si aici, fiecare isi creeaza propria realitate, dar, din cauza densitatii mai mari si vibratiei mai joase a Energiei ce predomina in lumea fizica, este nevoie de o energie mai concentrata a Mintii pentru o perioada mai indelungata de timp inainte ca gandul sa se manifeste ca realitate observabila fizic.

Existenta continua a creatiei depinde de gradul de concentrare in desfasurare existenta. Acelasi lucru se aplica lumii fizice in intregul ei, dar, din cauza densitatii mult mai mari, procesul necesita o gandire focalizata de durata si mai sustinuta. Acesta este, bineinteles, un motiv important pentru care ne aflam aici: pentru a invata cum sa ne controlam gandurile si, in acest fel, realitatea noastra individuala. Numai cand acestea si alte lectii importante vor fi invatate se poate atinge evolutia spirituala dincolo de ciclul reincarnarilor.


Intregul Univers este inteligenta infinita, existand in Mintea Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Cuantele de Energie sunt, prin urmare, si ele inteligente, fiind controlate in cele din urma de catre Mintea lui Dumnezeu. Nu numai ca aceste cuante sunt capabile sa ia decizii, dar ele stiu si ce decizii au luat alte cuante oriunde in Univers, datorita naturii inseparabile si integrate a tuturor elementelor creatiei. Totul este interconectat prin aceasta Inteligenta Divina de baza, infinita, aceeasi Inteligenta din care si noi facem parte si dupa a Carei imagine suntem creati.

In termeni cuantici, cuantele pot fi privite ca pachete de probabilitate.

Fiecare cuanta de Energie are potentialul de a fi oriunde, oricand si poate fi influentata de gand sau de alte cuante. De exemplu, daca va doriti sa intalniti pe cineva pentru prima oara, persoana are potentialul de a exista oriunde in lume. Cand luati hotararea de a va intalni cu aceasta persoana intr-un anumit loc si apoi faceti asta, persoana nu mai are numai potential, el sau ea s-au si manifestat ca realitate fizica in viata voastra, in conformitate cu dorinta comuna a ambilor. Odata ce intalnirea voastra a luat sfarsit, persoana va pleca si va deveni din nou o persoana potentiala din punct de vedere al realitatii voastre.

Cuantele, inclusiv cele din care sunteti voi insiva formati, nu sunt limitate de spatiu sau de timp. Cuantele sunt aspatiale, atemporale si exista pretutindeni simultan. Sursa/Intaia Cauza/Dumnezeu este in acelasi timp onmipotent, omniscient si omniprezent, iar cuantele reprezinta un aspect fundamental al lui Dumnezeu in Care se afla Fiinta noastra. Asadar, si noi, ca aspecte ale Universului/ Sursei/Dumnezeu, suntem fiinte infinite, aspatiale si atemporale, existand simultan pretutindeni in Univers. Nu avem limite, nu avem granite, nu avem un punct anume al existentei: toate acestea sunt iluzii create de catre ego si cele cinci simturi fizice si de faptul ca majoritatea oamenilor sunt concentrati cu totul asupra lumii fizice, pe care continua sa o observe si sa o perceapa ca realitate. Toti suntem parte integranta a aceluiasi Camp-Minte, mult mai mare si mai puternic decat pot realiza majoritatea oamenilor sau decat au capacitatea, deocamdata, sa inteleaga.

Avem deja totul in Univers! Abundenta infinita este mostenirea noastra!

Tot ceea ce cineva, indiferent cine, are de facut este sa aduca obiectul dorintelor lui in Constienta si realitatea lui locala observabila si sa se concentreze asupra acestuia. Cere si ti se va da: instantaneu, intotdeauna, fara exceptie! Oricine are deja toata bogatia imaginabila. Tot ceea ce este nevoie de facut este sa o aduca in realitatea individuala. Nu exista saracie in Univers: cu totii suntem infinit de bogati, dar nu ne dam seama de asta. Nu exista absolut nimic ce nu putem face, nu putem fi sau nu putem avea.

Universul consta in mod conceptual din iluzii ale observatorului si ale observatului. Astfel, Universul/Sursa/ Dumnezeu evolueaza experimental, avand capacitatea atat de a observa, cat si de a fi observat, asa cum se intampla cu toate individualizarile lui Dumnezeu, inclusiv fiintele umane, care sunt cu toate expresia lui Dumnezeu, create dupa acelasi chip spiritual. Observatul nu are sens fara observator si, in acelasi fel, observatorul nu are rost fara a fi observat. Astfel, prin acest proces de individualizare, se perpetueaza procesul observatorului si al observatului si evolutia, expansiunea si cresterea continua, la infinit.

Intregul Univers din care facem parte integranta este o vasta expansiune a Energiei ce vibreaza cu diferite viteze, de la cea mai joasa vibratie, a materiei, pana la cea mai inalta vibratie, a Sursei/Intaia Cauza/Dumnezeu. Iluzia separarii este perpetuata in virtutea modului in care Mintea percepe si decodeaza aceste vibratii: lucrurile exista numai pentru ca le observam si Mintea nostra decodeaza vibratiile Energiei lucrului care este observat. Fara aceasta observare, lucrul observat nu poate exista decat ca o probabilitate in cadrul vastei expansiuni a Energiei ce constituie Universul. Asa ca totul in Univers este o probabilitate a existentei pana cand vine momentul sa fie observat si Energia sa ii fie decodata de Minte, moment in care probabilitatea devine realitate in timp ce este observata, dupa care redevine probabilitate.


Totul in Univers este directionat spre viata, evolutie si crestere. Nimic nu sta vreodata pe loc sau nu reuseste sa nu evolueze. Aceasta este Legea care se aplica la absolut toate nivelurile. Prin procesul individualizarii si, implicit, al perpetuarii iluziei observatorului si al observatului, cresterea poate continua, dar este nevoie de amandoua. Nu poate exista crestere fara observator si observat, pentru ca nu ar exista nicio baza de la care sa porneasca invatarea si, deci, evolutia. S-a demonstrat, de asemenea, de catre fizica cuantica, ca exista un infinit de lumi paralele. Aceasta este demonstrata de observatia ca toate cuantele au potentialul de a fi in orice existenta paralela, dar, odata observate intr-o anumita locatie, aceleasi cuante nu vor fi observabile in alte locatii.

Oricum, la nivel cuantic, totul este non-local si, prin urmare, dincolo de spatiu si timp: totul poate exista si exista simultan ca un numar infinit de realitati paralele. Aceasta da nastere modelului holografic al Universului, dupa cum este el postulat de David Bohm si alti fizicieni. Acest model holografic al Universului este cel care explica realitatile paralele si, mai ales, cum existam simultan ca aspecte ale tuturor realitatilor fiind una cu Universul/Sursa/ Dumnezeu.

Ca trup, suflet si spirit, realitatea noastra de baza este Energia infinita si inteligenta dincolo de limitele spatiului si timpului, ca Fiu sau Fiica adevarata a lui Dumnezeu, ce fiinteaza infinit si simultan, pretutindeni in Univers, in toate sferele vietii si realitatii. Realitatea noastra localizata este, pur si simplu, punctul nostru de focalizare, punctul nostru de prezenta constienta, care, pentru majoritatea oamenilor, este in corpul nostru fizic, in acest moment.

Majoritatea oamenilor inca se percep in mod eronat ca fiind indivizi complet separati, gazduiti intr-un corp de carne. Numai atunci cand fiecare dintre noi isi va intelege pe de-a-ntregul propria natura ca fiinta spirituala infinita, a minunatului Univers multidimensional, va putea rasa umana sa se reintoarca la adevarata sa menire, aceea de a evolua inapoi, spre Prima Cauza/Lumina/ Dumnezeu. Din timpuri imemoriale, toti marii invatatori care au venit pe Pamant sa invete omenirea aceste realitati au spus acelasi lucru: ca vin din Lumina. Lumina la care se refera nu este o lumina fizica, ci, mai degraba, Lumina Sursei, a Primei Cauze, a lui Dumnezeu. In acest context, ca Energie si parti componente ale Sursei, noi suntem cu totii Lumina, fiinte ale Luminii. Cu cat ajungem mai aproape de Sursa, cu atat experimentam gloria Luminii, pana cand, in cele din urma, vom ajunge sa avem potentialul de-a ne reuni cu Sursa Luminii si, din nou, vom inceta sa existam ca fiinta individuala si vom deveni Una cu Dumnezeu. Acesta este sensul suprem al vietii, scopul nostru suprem, realitatea noastra suprema.

Adrian Cooper - Realitatea noastra suprema

11 comentarii:

Lilu spunea...

Magnifica postare ,de mare actualitate si pe intelesul tuturor.
Multumesc din suflet!

Andrei Vasile spunea...

Exceptional !
Ce spuneti de o intalnire a celor care urmareste si posteaza pe acest blog ? :)

GabyS spunea...

Multumesc pt comentararii si aprecieri, Lilu si Andrei!

Suna bine ideea de o intalnire a celor pasionati de aceste subiecte undeva in zona... tinem legatura ;)

Gabi spunea...

E o initiativa pe care o sustin si eu,doar sa o anunti din timp.Felicitari in rest!

Cristiana spunea...

Ma primiti si pe mine????

GabyS spunea...

Cu mare placere Cristiana.

Sper sa reusim cat de curand sa facem aceasta intalnire... astept idei...

Numai bine!

Gabriel spunea...

revin si pe site-ul tau Gaby si te rog sa imi spui ce melodie folosesti pt. genericul documentarelor tale formidabile. iti multumesc.
Gabriel

Andrei Vasile spunea...

imi cer scuze pentru eroarea gramaticala, "urmareste" :)) messenger-ul este de vina :D

Va propun sa mergem intr-un parc, in weekend.

Anonim spunea...

hai ne intalnim intr-un cadru restrans, punem un blues, bem o sampanie

Anonim spunea...

propun cei interesati de lumea de dincolo de bariere sa asteptam primavara si sa ne intilnim la Sarmisegetuza Regia.CEI KRE AU FOST ACOLO STIU K E UN LOC DINCOLO DE BARIERE.CEI KRE NU AU FOST MERITA SA MEARGA

Diana spunea...

Lumea privită dintr-un alt unghi. Excepțional. Dumnezeu este în tot și în toate.