Spaţiul interstelar este plin de ingredientele vieţii...


Astronomi de la Instituto Astrofísica de Canarias şi de la University of Texas au identificat antracenul, cea mai complexă moleculă organică descoperită până acum, în spaţiul interstelar.

Molecula a fost identificaţă pe direcţia unei stele la 700 de ani lumină. Nu este încă un amino acid, dar, cu puţin timp şi un pic de energie, această moleculă poate ajunge într-o formă propice vieţii.

Aminoacizii nu fuseseră încă descoperiţi în spaţiul interstelar, deşi mai multe tipuri de aminoacizi au fost găsiţi într-o clasă de meteoriţi care conţin condrită carbonică, aceştia datând de la formarea sistemului solar.

Potrivit discovery.com, deşi am căutat, fără prea mulţi sorţi de izbândă, viaţă în univers, se pare că ingredientele principale ale vieţii sunt foarte comune în galaxia noastră. Spectrul radiaţiei în infraroşu nu a fost cercetat în întregime şi mult mai multe molecule vor fi găsite în viitor.

Sursa: realitatea.net

3 comentarii:

Alecu spunea...

Super interesant! Chiar ieri citisem si ca pe Luna sunt mari rezerve de apa. Mereu m-a fascinat Cosmosul. Mai nou citesc "Razboiul zeilor cu oamenii", care sustine ca ne avem originile de pe planete indepartate. Cu cat citesc mai multe stiri de genul asta cu atat ma pune mai mult pe ganduri cartea asta. Oau!

Anonim spunea...

pai e clar ca originea omenirii nu e pamantul

Anonim spunea...

Pentru ce am fost trimisi pe Pamint?
Pamintul sa fie oare un alt fel de Australie.
Australia a reusit dupa citeva generatii,dar noi (pamintenii)inca ne razboim
intre noi si suferim.