NASA si... Soarele


NASA va trimite o sondă spaţială care se va prăbuşi în Soare.

NASA a „bombardat” Luna pentru a căuta apă, iar acum agenţia spaţială vrea să trimită o sondă spaţială care se va prăbuşi progresiv în Soare, fiind prima care va încerca să obţină mostre din steaua noastră.

Programată să fie lansată cel mai devreme în 2018, Solar Probe Plus, va trece de mai multe ori prin atmosfera superioară a Soarelui, numită coroana solară, ajungând până la 6,5 milioane de kilometri distanţă.

„Va fi una dintre cele mai periculoase şi curajoase misiuni pe care le-am încercat până acum”, a declarat Dave McComas de la Southwest Research Institute din San Antonie, unul dintre principalii cercetători ai misiunii.

În misiunea sa de trei ani, Solar Probe Plus va trece pe lângă Venus de mai multe ori şi va traversa atmosfera solară de 24 de ori. Apropierea de planetă va încetini sonda spaţială. Până în 2024, sonda va fi de opt ori mai aproape de Soare decât Mercur, urmând ca apoi să se îndrepte direct către el.

Potrivit nationalgeographic.com, aceasă sondă “sinucigaşă” va ajuta oamenii de ştiinţă să resolve o serie de mistere care înconjoară steaua noastră.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: