Câmpul magnetic al Soarelui scade misterios...?


Câmpul magnetic al Soarelui scade misterios, iar Pământul s-ar putea răci considerabil.
O perioadă lungă de inactivitate a Soarelui şi o scădere a intensităţii câmpului magnetic ar putea produce o răcire considerabilă a climei pe Pământ.


Petele solare sunt generate de câmpul magnetic al Soarelui, despre care oamenii de ştiinţă spun că scade în mod vertiginos. Aceştia au prezis că până în 2016 nu vor mai exista pete solare, iar Soarele au putea rămâne aşa pentru mai zeci de ani.

Ultima oară când petele solare au dispărut a fost în secolele al XVII-lea şi al XVIII-lea, fapt care a coincis cu o răcire a planetei cunoscută sub numele de Mica Eră Glaciară.

Petele solare sunt regiuni de plasmă încărcată electric şi supraîncălzită pe suprafaţa Soarelui, care se formează atunci când liniile de câmp magnetic captează plasma ionizată. Aceste regiuni sunt un pic mai reci decât restul suprafeţei solare şi par a fi mai întunecate la culoare.

Aceste fenomene au fost observate încă de la începutul secolului al XVII-lea şi apar de obicei la sfârșitul ciclului solar de 11 ani. În acest moment Soarele se află într-o perioadă de activitate minimă, care de obicei durează circa 16 luni, dar acum a depăşit 26 de luni, fiind cea mai lungă perioadă de inactivitate din ultima sută de ani.

Din 1990, Matthew Penn şi William Livingston, doi astronomi solari de la National Solar Observatory din Tucson au folosit o procedură numită „Zeeman splitting” pentru a determina puterea magnetică a petelor solare.

Penn şi Livingson au examinat 1500 de pete solare şi au descoperit că puterea media a câmpului magnetic al petelor a scăzut de la 2700 gauss la 2000 gauss (câmpul magnetic al Pământului este de sub un gauss).

Motivul pentru această scădere bruscă este necunoscut, dar dacă va continua să scadă în aceeaşi progresie, până în 2016 va ajunge la 1500 gauss, iar sub această valoare nu vor mai apărea pete solare.

Între 1645 şi 1715, o perioadă cunoscută sub numele de Maunder Minimum, nu au existat, aproape deloc, pete solare. Perioada aceasta de timp a coincis cu Mica Eră Glaciară în care au fost înregistrate temperaturi sub media anulă, în Europa.

Potrivit physorg.com, Livingston a spus că rezultatele cercetării lor trebuie tratate cu grijă pentru că tehnicile lor sunt relativ noi şi nu se ştie dacă această scădere a câmpului magnetic solar va continua.

Sursa: realitatea.net

7 comentarii:

Anonim spunea...

doamne,ce de abureala in genul acesta de stiri ... se poate observa f.usor cum se joaca o mare comedie in toate stirile despre soare si activitatea solara... incat pur si simplu nu stii ce sa mai crezi.
unii tot oameni de stiinta spun ca soarele va inregistra o activitate f. mare in viitorul apropiat si uite cum acum vin altii si spun ca soarele isi inceteaza activitatea ... / este o mare ...mare ... dezinformare asta in interesul de a nu se sti cu adevarat despre ce este vorba. Este evident ca nu vom sti adevarul pt ca nu se doreste asta. Daca in viitor soarele ne va praji atunci ei o sa zica - "pai nu v-am spus asta???" sau daca o sa inghetam de frig ei o sa zica "pai nu v-am spus despre asta???" ..:)))))
Doamne... te umfla rasul cand vezi tot circul asta ... :))))

GabyS spunea...

:)
Daca stai si te gandesti...la atatea predictii si profetii... orice e posibil, dar ca idee stirile oficiale cred ca sunt cel mai departe de adevar din pacate...

Anonim spunea...

sti ce cred?
ca e ceva cu adevarat misterios. era sa ma ia pe nepregatite daca nu ma surprindea aceasta scadere misterioasa a campului magnetic al Soarelui. mai imi ocupai mintea cu o stire oficiala.

O mama spunea...

O noua ipoteza se vehiculeaza intr-un articol din 16 septembrie 2010,ca Soarele atunci cand va ajunge faza rosie se va mari atat de mult incat e posibil sa inghita Pamantul

Anonim spunea...

Cum sa nu te bucuri de atitia "specialisti" (adica - dobitoci diversionisiti) care le emana mintea si impulsul facut din spate de catre sefii lor, tot felul de ideii, cl., care se contrazic in cele din urma!
Astept cu nerabdare acei "specialisti" sa specifice intr-una din zile, ca de fapt noi pe cer, nu observam stele/planete, ci panselute sau alte nascociri sinistre...
Ce zic unii si ce zic alti ...mitici: http://www.realitatea.net/exploziile-solare-ar-putea-paraliza-marea-britanie_748152.html
Cum e, nu e fain??? :)))

>Buburuza ofuscata<

Anonim spunea...

Gabys wrote: :)
Daca stai si te gandesti...la atatea predictii si profetii... orice e posibil, dar ca idee stirile oficiale cred ca sunt cel mai departe de adevar din pacate...

......................................

ce predictii? ce profetii? :) totul e agenda Illuminati nostradamus a fost membru :) ce au zis ei acu nu sh cate sute de ani era in plan nu ca e o predictie indirecta, e agenda nenorocitilor cum v-a fi si 2012 nush ce vor face dar noi suntem prea prosti de nu facem nmk si nu va mai considerati victime

GabyS spunea...

De ce esti asa sigur ca totul, chiar totul tine de agenda acelor illuminati? Dupa parerea mea sincera ar trebui sa te documentezi mai bine si sa nu ajungem acum sa vedem totul in negru si apartinand acestora, pentru ca nu este chiar asa...
Crede-ma ca pe langa toate aceste informatii publice sunt multe alte...
Numai bine!