Imagini socante ale asteroizilor care ameninta Terra


V-ati intrebat vreodata cati asteroizi se afla in sistemul nostru solar si cati dintre ei ameninta planeta noastra? Ei bine, raspunsul il da astronomul britanic Scott Manley, intr-un clip de 3 minute, in care fiecare secunda este echivalentul a doua luni terestre. Practic, Terra calatoreste printr-un veritabil camp minat cu asteroizi, numarul acestora fiind cu mult mai mare decat ne-am putea imagina...

Odata cu trecere anilor si ce inmultirea si imbunatatirea telescoapelor si a altor metode de detectie a corpurilor celeste, a reiest faptul ca Terra se afla intr-un pericol constant de coliziune cu asteroizii . In fotografiile si clipul urmator, realizate pe parcursul a 30 de ani de studii, Scott Manley a surprins sute de mii de asteroizi care ameninta Terra si care se plimba nestingheriti prin sistemul nostru solar. Culoarea verde indica asteroizii aflati la o distanta relativ sigura de Pamant, in timp culoare galbena desemneaza corpurile ce prezinta un pericol crescut de a lovit planeta. Culoarea rosie subliniaza numarul asteorizilor care se afla incredibil de aproape de Terra si care o pot lovi in orice moment. Iar asta nu este totul. Astronomul britanic este convins ca numarul asteroizilor din sistemul nostru solar este mult mai mare decat o arata cercetarile sale efectuate din anul 1980 si pana in prezent...

Numarul asteorizilor cunoscuti in anul 1980


Asteorizi descoperiti pana in anul 2000


Astfel arata o harta a asteroizilor in anul 2010


Sursa: DailyMail / descopera.ro

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mai sa fie... asta o crede el!
Acele fiinte extraterestre care vin de milioane, miliarde de ani lumina cum pot trece de acel "baraj" de de asteroizi mai lasindu-ne si cite un semn pe cer sau pe paminat, ca si alte semeni traiesc, exista, in acest Univers???
Dar cred ca acea persoana are alt tip de mentalitate, incercind sa demostreze (oare?) in subxiliar ca din acest Sistem Solar nu se poote iesi.
In ultimul timp tot mai multi oameni de stiinta expun tot mai multe idei, demostratii - in contradictoriu, unul fata de celalalt; fiecare cu un anumit interes!


.|Anti 33|.

Anonim spunea...

ceilalti astronomi de ce nu au semnalat asa ceva?
...sau se doreste de fapt altceva?