Dincolo de limite - 05-02-2010 (Viata dincolo de materie)

In aceasta editie a emisiunii "Dincolo de limite" facem o incursiune a "Vietii dincolo de materie" in care vorbim despre viata de dincolo, spirite, suflete si reincarnare.
Vizionare placuta!



3 comentarii:

ayahuasca spunea...

Va salut!
Am observat ca acest site da o mai mare atentie fenomenului OZN. Drept urmare doresc sa fac si eu un comentariu pe aceasta tema. Exista dovezi cum ca acest fenomen este foarte vechi, fiind consemnat inca de la inceputurile omenirii.
In alta ordine de idei, este cunoscut ca samanismul autentic primordial este cel psihedelic, in care samanii folosesc asa numitele plante sacre psihedelice pentru a intra in transa si a contacta lumea spiritelor. Iar din relatarile samanilor din zilele noastre, pe langa fiintele supranaturale sau spiritele ce le intalnesc ei in transa, foarte des sunt relatate creaturi de genul omuletilor verzi sau gri, deci asa zisii aliens.
Un alt lucru cunoscut, dar mai putin relatat in lumea ufo-logilor, este ca fenomenele cu persoane rapite de extraterestri sau care au avut contacte cu aliens au loc atunci cand acestea au trait experiente ce implica stari modificate ale constiintei (near death experience, vise lucide, meditatie profunda, experiente mistice spontane, dar cat mai ales in cazul experientelor psihedelice). Este foarte cunoscut spre exemplu studiul lui Strassman, DMT The Spirit Molecule, experiment care a demonstrat ca in urma injectarii cu DMT, majoritatea voluntarilor participanti la studiu au trait stari modificate ale constiintei in care au avut contacte cu diferite tipuri de aliens.
Recent, cautand informatii pe acesta tema am gasit aceasta prezentare a lui Ananda Bosman (personaj ce apare putin si in acest documentar, iata totusi o legatura a comentariului meu la acest subiect :-)

http://www.youtube.com/watch?v=lF4y93hvDBY

nu stiu daca este cercetator, dar cu siguranta este un vizionar psihedelic. El explica cum in cadrul mecanicii hadronice, forta de legatura moleculara ar fi una cu totul speciala, si cum in mod particular moleculele psihedelice au proprietati cu totul deosebite.
Deasemeni subliniaza faptul ca la baza samanismul vedic a stat soma, un amestec de plante psihedelice foarte asemanator cu ayahuasca din amazon.
Dar mai important mi s-a parut faptul cum relateaza ca fenomele sau experientele OZN exterioare (atunci cand apar lumini neidentificate pe cer) sunt un efect direct al unor experiente interioare de constiinta modificata. Ceva de genul ca atunci cand apar OZN-uri pe cer inseamna ca in acea localitate sau in apropiere ar exista un ritual samanic. Fenomen des intalnit in ritualurile samanice amazoniene si nu numai. OZN-urile ar fi un fel de "lentile" prin intermediul carora samanii in stare de transa, pot dobandi contact direct si instant in orice colt al universului. Cel putin cam asta am inteles eu din spusele lui. Oricum este prima oara cand gasesc o posibila explicatie la legatura dintre experientele OZN interioare si cele exterioare.
Deasemeni face referire si la teoria Time Wave Zero, si da un fel de explicatie cum a putut Terence McKenna sa ajunga la o astfel de concluzie.
O senzationala abordare samanica a fenomenului OZN face McKenna in prezentarea de mai jos:

http://video.google.de/videoplay?docid=5618382497794158489&ei=toRsS6rBNpGM2AKrzo3FBg&q=terence+mckenna+shamanic+ufo&hl=en#

As aprecia mult daca acest site ar prezenta acest discurs emblematic al lui Terence, unde explica foarte elocvent de ce cercetatorii esueaza in acest domeniu.
Citez: "Your science is going to be shown up for what it is nothing more than a pleasant metaphor usefully extrapolated into the production of toys for healthy children that’s what science is good for".

GabyS spunea...

Interesant materialul pe care l-ai prezentat aici cat si ideile legate de fenomenul OZN si ceea ce spune McKenna.
In primul rand vreau sa precizez ca acest site dedica mai multa atentie fenomenului OZN cat si a fenomenelor stranii si deosebite care au loc pe glob si in afara lui. Fac acest lucru deoarece mai am un site/blog care se leaga de acesta si este dedicat pe tema spirituala: http://dincolo-de-materie.blogspot.com
si de aceea prefer sa nu amestec prea mult informatiile...

Despre McKenna nu pot spune ca stiu prea multe, am vazut doar cateva filmulete destul de interesante... dar o sa analizez propunerea ta si probabil am sa prezint si aici cat mai curand despre el.

Multumesc mult pt mesaj si informatie si deasemenea pt vizitarea acestui blog.

Lary spunea...

Salut, inca o emisiune reusita si un subiect pe masura.
Viata continua si dupa moartea fizica, este foarte adevarat. Sper ca tot mai multa lume va intelege si vor trece de granitele matrix-ului. Bafta!
Interesant si comentariul lui ayahuasca.