David Icke despre AVATAR: Povestea pamantului... spusa invers



The David Icke Newsletter, January 24th, 2010

Nu merg prea des la cinema, dar m-am dus sa vad mult publicizatul film a lui James Cameron, AVATAR, si ma bucur ca m-am dus.

Mi s-a parut ca este un film excelent, iar animatia si efectele speciale sunt dintre cele mai avansate. Ceea ce m-a interesat insa cel mai mult este ca acest film, propriu-zis, spune povestea a ceea ce s-a intamplat pe pamant - chiar daca de la coada la cap.


Povestea, care are loc in anul 2154, implica niste oameni cu pielea albastra si bot ca de leu, care sunt nativi ai planetei Pandora, o planeta satelit al gigantului gazos, Polyphemus, care orbiteaza in jurul Alpha Centauri A'. Ei traiesc in armonie totala cu mediul inconjurator si ei stiu ca totul este interconectat si parte intagranta din Constiinta unificata.

Copacii si regnul vegetal de pe Pandora au format conexiuni electrochimice intre radacinile lor, actionand ca niste neuroni formand un 'creier' simtitor de marimea intregii planete, sau cu alte cuvinte Constiinta. Oamenii albastri, denumiti 'Na'vi', au si ei propria conectare la 'conexiunile radacinilor' ceea ce le permite sa se conecteze la aceasta retea de 'Unitate'.

Cand am venit la film, nu stiam nimic despre acesta sau depre povestea descrisa in el, dar pur si simplu am simtit ca trebuie sa vad acest film. Foarte curand insa, mi-a devenit clar faptul ca ceea ce vedeam, in principal, reprezenta exact cum Pamantul si umanitatea sunt fraudate de rasa Reptiliana, despre care am scris in repetate randuri.

Noua mea carte care va fi lansata in aceasta primavara, trateaza pe larg acest subiect si multe altele, multumita bogatiei de informatii noi pe care le-am primit chiar in ultima luna. Inca nu vorbesc si nu scriu despre aceste lucruri pentru ca vreau sa iasa totul intr-o bucata integrala cu toate punctele unite intre ele si nu in mod intrerupt si sporadic..

In mod sigur, povestea AVATAR cuprinde tema captivitatii omenirii sub Reptilieni, fie ca James Cameron a facut-o intentionat sau nu.
Pentru a vedea toate acestea, va trebui sa inversezi rolurile. Aborigenii de culoare albastra sunt oamenii care sunt pe Pamant de cateva ere bune, iar oamenii care ajung pe Pandora in cautarea unobtainium-ului ii reprezinta simbolic pe Reptilienii care au venit aici pe Pamant.

Tablele Sumeriene antice, descoperite pe teritoriul Irakului de azi, spun ca o rasa non-umana, 'Anunnaki' au venit pe Pamant, in Africa, in cautarea aurului, si tablele descriu cum ei au manipulat genetic unii oameni pentru a le fi un gen de lucrator-sclav. In Africa s-au gasit dovezi arheologice care stau marturie unor activitati miniere de acum 100.000 de ani.

Legendele Zulu, de asemenea, sustin aceeasi tema impreuna cu alte marturii din intreaga lume, ele vorbesc despre 'Epoca Aurului' cand intraga planeta era luxurianta iar oamenii traiau in armonie cu mediul inconjurator.

Nu exista infometare sau saracie pentru ca oamenii traiau din abundenta de fructe de pe pamanturi si din paduri, mai ales din paduri, care acopereau majoritatea planetei. Vremea era stabila si nu existau sezoane, pentru ca pamantul avea o alta axa de rotire.

Tot legendele ZULU spun ca planeta era, de asemenea, inconjurata de o bolta de apa in zona superioara a atmosferei, care proteja oamenii de razele periculoase ale soarelui. Ca rezultat, nu exista desert si apa se gasea din abundenta.

Apoi a aparut interventia Reptiliana care a adus pe Pamant catastrofe geologice si biologice. Explic in cartea mea cum s-au facut toate acestea - este destul de socant.

Prin urmare, bolta de apa a fost distrusa si aceasta este simbolizata biblic prin ploaia de 40 de zile si 40 de nopti. Pamantul si-a schimbat axa de rotire, relatia cu soarele fiind dramatic schimbata, ceea ce ne da si cele 4 sezoane.

Clima Pamantului a fost transformata precum dar si viata oamenilor. Padurile au fost pierdute la scara mare si au inceput sa se formeze deserturi. In multe zone, abundenta hranei a fost distrusa si viata a devenit o lupta pentru supravietuire.

Geneticienii Reptilieni au creat un om nou care va servi intereselor lor si este foarte semnificativ faptul ca in ultimii 200 de mii de ani capacitatea creierului, care probabil se dezvolta in mod gradat de-a lungul a milioane de ani, acuma, s-a oprit subit ba chiar a inceput sa regreseze. Aceasta s-a petrecut cam in aceeasi perioada in care oamenii au inceput sa arate asemanator cum arata acum.

Povestea AVATAR include de asemenea umanoizii-hibrizi-Na'vi, creati genetic, pentru a se infiltra in populatia Na'vi, cu ajutorul fizicului asemanator. Exact acelasi lucru s-a petrecut pe Pamant cu Reptilienii care anima hibrizi umano-reptilieni despre care am scris de foarte multe ori.

Acestea sunt liniile de sange (familiile) care controleaza reteaua globala secreta, si prin ea, guvernele, bancile, corporatiile, media, armata, 'educatia' si asa mai departe.

In scopul controlului populatiei, este crucial ca activitatea din emisfera dreapta a creierului sa fie inhibata, ori macar transmisia activitatilor a cunoasterii si a informatiei catre emisfera stanga a creierului sa fie oprita. Transmisia sau comunicarea intre cele doua emisfere se face printr-un 'pod' care este cunoscut sub numele de corpul calos.

Cele doua emisfere vad realitatea intr-un fel fundamental diferit si aceasta este demonstrat si de perspectiva diferita asupra vietii pe care o au fiintele albastre Na'vi si oamenii din filmul AVATAR.

Emisfera dreapta a creierului ne conecteaza la 'dincolo' la lumea infinita care se afla dincolo de limitele celor 5 simturi si dincolo de 'luminii vizibile' unde totul este experimentat ca fiind 'Unul'. Na'vi reprezinta emisfera dreapta care intelege ca totul este interconectat.

Jill Bolte Taylor, o cercetatoare americana specializata in studierea creierului, a experimentat realitatea emisferei drepte atunci cand a suferit o hemoragie care i-a oprit functionarea emisferei stangi, care in general este emisfera dominanta. Ea se afla pe un aparat de sport cand a realizat ca se intampla ceva suspect:

'... era ca si cum constiinta mea s-a modificat de la modul normal de perceptie, adica fiind persoana de pe masina de sport avand aceasta experienta, la un spatiu ezoteric unde eu ma priveam pe mine avand aceasta experienta. Ma uit la mana mea si-mi dau seama ca nu mai pot sa definesc conturul corpului meu. Nu mai pot defini unde incepe si unde se termina, pentru ca atomii si moleculele mainii mele se amesteca cu atomii si moleculele zidului. Iar tot ce puteam percepe era aceasta energie. Energie. Si ma intreb. 'care-i problema cu mine, ce se intampla?...

... 'Si la inceput am fost socata cand m-am regasit in interiorul unei minti tacute. Apoi am fost imediat captivata de magnifica energie din jurul meu. Si pentru ca nu mai puteam sa identific granitele corpului meu, m-am simtit extrem de mare si expansiva. M-am simtit una cu energia care exista si era ceva foarte frumos.'

Aceasta este lumea fara limite, lumea 'in unitatea ei' care ne este tinuta in secret de catre emisfera stanga care ne domina simtul realitatii si ne inchide in lumea celor 5 simturi.

Soldati simbolici care pazesc intrarea emisferei stangi. Poza de Neil Hague (www.neilhague.com).

Emisfera stanga este realitatea 'lumii noastre' de limbaj si structura, cea care este denimita drept 'logica' si care reprezinta conceptul general de lume 'fizica'. Aceasta decodeaza, in secvente, informatiile codate in tesatura energetica a realitatii noastre pentru a ne da iluzia 'trecerii timpului de la 'trecut' la 'viitor', in timp ce emisfera dreapta stie ca exista numai eternul 'Acum'..

Emisfera stanga este dominanta, in special la 'academici' si la cei care au trecut prin nivelele 'inalte' ale masinii de facut carnati, pe care cu mandrie o numim 'educatie'.

Toata politica si economia globala este condusa de costumele inchise la culoare care sunt niste captivi ai emisferei stangi. De aceea noi traim intr-o societate a emisferei stangi iar perspectiva emisferei drepte este ridiculizata si condamnata ca fiind 'nebunie'. Invazia speciei umane din filmul AVATAR personifica aceasta dominare a emisferei stangi.

Ei nu au nici o apreciere sau intelegere despre armonia interconectarii si respectului mutual dintre Na'vi, animale, plante si copaci. Asta-i doar nebunie pentru ei. Specia umana traieste in 'lumea reala' a 'apartenentei' sub filozofia vad-vreau-iau. In acest caz obtinerea unobtanium-ului.

Daca obtinerea acestui minereu deosebit de scump si rar inseamna distrugerea caselor si modului de viata a oamenilor care se intampla sa locuiasca pe rezervele acestui minereu, pe care tu vrei sa ti-l insusesti drept bogatie, atunci asa sa fie. Ce conteaza? Ei sunt doar niste salbatici primitivi si distrugem doar o padure.

Mentalitatea emisferei stangi nu empatizeaza cu consecintele actiunilor ei asupra celorlalti, pentru ca empatia vine de la stabilirea unor conectii si cu celelalte expresii ale vietii, fie ca sunt oameni, copaci, plante sau animale, si presupune si punerea ta in situatia acestora.

Prizonierii emisferei stangi nu pot face acest lucru pentru ca ei decodeaza totul ca fiind 'individual' si cu 'spatii' intre. Emisfera dreapta stie ca nu exista 'spatii intre' ci numai un singur spatiu energetic care ne conecteaza pe noi toti.

Acest sentiment al conectarii a tot ceea ce aparent este forma 'individuala' si care ne da un sentiment de empatie, in mod real, ne ofera un sistem protector care previne comportamentele extrem si actiunile care pot cauza suferinta altora.

Fara empatie orice se poate intampla, si manipularea Reptiliana s-a mobilizat in mod specific se ne deconecteze de la realitatea emisferei drepte pentru:

a) a ne opri sa accesam un nivel mult superior de cunoastere si inteligenta,

b) a ne suprima simtul empatiei.

Vezi acest lucru in mod foarte clar in cazul armatei care presara bombe si rachete in orase, chiar in zonele cu civili din fasia Gaza, fara a avea nici o consecinta emotionala asupra lor la vederea mortilor, distrugerilor si suferintelor pe care ei le cauzeaza.

Odata ce le iei oamenilor empatia, ei devin masini robotice fara sentimente sau comopasiune iar numeroasele armate sunt antrenate sa faca exact acest lucru. Deci costumele inchisel la culoare sunt cei care manipuleaza si declara razboaie, devasteaza economia tarilor tinta in Africa si alte locuri pentru scopul de as-i captusi propriile buzunare.

Oamenii din AVATAR sunt exact asa cu exceptia catorva care-si 'revin' in final. Pentru mentalitatea emisferei stangi (un primitiv idiot, comparativ cu emisfera dreapta) toate aste sunt foarte simple.

Noi vrem resursele sa facem o gramada de bani iar acei albastrii primitivi locuiesc pe varful acestora si nu vor sa se mute de acolo. Nici o problema, ne dam la ei cu avioanele si lasa-i sa si-o ia pe cocoasa. Emisfera stanga, dupa cum spune un citat al scriitorului britanic Oscar Wilde, stie pretul la tot si valoarea la nimic.

Uite-te in jur la lumea in care traim..

Manipularile genetice precum si de alte gen, au transformat majoritatea populatiei intr-un pion al mintii colective Reptiliene, ceea ce eu explic in mare detaliu in noua mea carte. Oamenii au devenit opresori in minte si mentalitate - asa cum s-a dorit sa fie.

Cel putin majoriatea asa au devenit. Altii inca mai au acces la realitatea emisferei drepte si numarul lor este in crestere cu fiecare zi, pe masura ce trezirea constiintei umane continua.

Cand spun 'trezire', nu ma refer la faptul ca descpoerirea existentei unei conspiratii este o confirmare ca cineva a deschis canalele emisferei drepte precum si a 'dincolo-ului'. Zona de cercetare a conspiratiei este predominant o zona a emisferei stangi. Aceaasta nu este o critica ci doar o observatie si chioar o observatie evidenta cand te uiti mai bine.

Odata ce-ti deschizi emisfera stanga si corpul calos spre informatia, cunoasterea si perspectiva emisferei drepte, intregul tau simt al realitatii se schimba.

Nu mai esti aceeasi persoana care ai fost inainte chiar daca stiai de existenta conspiratiei globale. Deci nu mai esti nimic din ceea ce ai fost mai inainte. Jocul s-a schimbat si valorile si perspectiva asupra persoanei proprii si a vietii este total transformata.

In AVATAR, oamenii (Reptilienii) invadatori sunt goniti de pe Pandora printr-o batalie masiva. Este un film de actiune, deci cred ca este necesar sa aibe loc confruntari tehnologice si biologice in timp ce oamenii isi angajeaza armele avansate impotriva Na'vi-ilor care-si cunoasc foarte bine mediul inconjurator si care sunt conectati la animalele care le-au sarit in ajutor precum si la creaturile gen dragoni pe care-i folosesc in zboruri.

Dar noi nu avem nevoie de violenta pentru a ne elibera. Noi trebuie sa ne deschidem emisfera dreapta pentru a ne reconecta la adevaratul nostru potential infinit. Totul decurge din aceasta. Manipulatorii se tot straduiesc din rasputeri sa inchida aceasta conectare pentru ca este distractiv.

Ei o fac pentru ca este imperios necesar - absolut important - pentru a fi capabili sa controleze. Ei sunt terifiati de ideea ca noi ne vom trezi si vom accesa acest potential fantastic.

Cu alte cuvinte ai de ales intre emisfera dreapta sau stanga?

Sau chiar mai bine, un echilibru intre cele doua...

Oamenii care au suferit probleme la emisfera stanga a creierului, in mod subit, au manifestat abilitati extraordinare si chiar superumane odata ce emisfera dreapta este deschisa.

Dar ei nu sunt 'super-oameni', ei sunt doar niste 'oameni naturali' care au reusit sa treaca de 'zidul de foc' impus asupra 'oamenilor opresati'. Odata ce problemele au afectat influenta emisferei stangi, chiar si copiii demonstreaza unele abilitati matematice incredibile, memorie fenomenala si alte talente 'miraculoase'.

Multi sunt considerati 'savanti', copii care au unele talente impresionante, au in acelasi timp si unele probleme de dezvoltare, cum ar fi 'ratardare mentala' si accidente sau boli ale creierului. Aproape jumatate din acesti asa numiti 'savanti' au autism.

Ei acceseaza potentialul creierului care 'doarme', in marea majoritatecazurilor din cauza manipularii Reptilienilor, si de aceea ei nu numai ca au abilitati incredibile, dar deseori gasesc foarte dificila coexistenta intr-o societate axata pe emisfera stanga.

Eu cred ca parte din acesta problema se datoreaza faptului ca atunci cand emisfera dreapta se deschide, emisfera stanga sufera anumite scurt circuite pentru ca nu poate accepta acest nivel de perceptie si energie.

Stephen Wiltshire, un 'savant autist' din Marea Britanie, este un exemplu minunat al extraordinarelor 'talente'. La 12 ani, el a fost luat cu elicopterul intr-un zbor desupra orasului Londra pentru un documentar BBC din 1987, in timpul caruia nu i s-a permis sa ia notite sau sa faca fotografii, si chiar daca i s-ar fi permis, nici el nu ar fi vrut sau nu ar fi avut nevoie.

Dupa zbor, el a inceput sa asterne pe hartie desene ale orasului vazut de sus, desene uimitor de precise, unde a inclus mai mult de 200 de cladiri - unele din ele avand sute de geamuri portretizate in mod precis, chiar daca el nu avea abilitatea sa le numere din cauza autismului lui.


Totul a fost pur si simplu facut din memorie si mai tarziu el a facut acelasi lucru pentru orasul Roma. Poti vedea lucrarile lui Stephen la www.stephenwiltshire.co.uk.

Daniel Tammet, alt 'savant autist' britanic, poate face calcule matematice cu viteza unui computer si poate vorbi 7 limbi straine (deocamdata). El a invatat limba islandeza intr-o saptamana si profesorul lui l-a descris ca fiind drept 'geniu' si nu 'om'.

Vai, dar el este foarte uman - este omul pe care reptilienii si liniile lor de sange incearca cu disperare sa-l suprime, pentru ca ei stiu ca jocul lor este demascat in clipa in care noi accesam chiar si o fractiune a ceea ce suntem cu adevarat.

Si acest moment se apropie din ce in ce mai mult!


David Icke


Copyright David Icke, 2010. All Rights Reserved.

21 de comentarii:

Genny spunea...

Foarte interesant....Felicitari pentru post..

Anonim spunea...

nu este povestea Pamantului este fix povestea unei natiuni extraterestre care este exploatata de oamenii de pe Pamant, poveste adevarata... oamenii exploateaza de multi ani planetele din universul nostru. regizorul a preluat din povestirile unui bun prieten de-al sau care lucra la nasa si a avut posibilitatea sa ajunga in acest loc si sa vada astfel de lucruri. dealtfel, acest fim se spune ca ar fi fost in plan acum 15 ani, dar nedorind sa-i cauzeze probleme prietenului sau care inca lucra pe-atunci la nasa a asteptat pensionarea acestuia. noi oamenii nu suntem singurii exploatati... si noi exploatam la randul nostru....

Seraph spunea...

Te felicit pentru acest articol. Toate cele bune.

Cristian spunea...

@Anonim - Suna foarte interesant ce ai scris tu acolo. Daca ar exista si un contact oficial ar fi si mai bine.

Anonim spunea...

nu cred o vorba din teoria cu reptilienii..
si stau bine si cu emisfera dreapta:)

Cristian spunea...

@Camelia - De ce nu? Exista si aceasta posibilitate. Sint atatea inscriptii si manuscrise.

Anonim spunea...

@Camelia - da dovada ca stai bine cu emisfera dreapta si accepta faptul ca intr-un univers infinit totul e posibil ;)

Cristian spunea...

@Anonim - Bine ai zis: Totul e posibil. Intamplarile din istorie au fost modificate de nenumarate ori si neadevarurile se transmit de-a lungul generatiilor.
Nu mai cred orice stire. Am incredere 100% doar in mine. Concret, trebuie sa vad cu ochii mei ca sa ma conving total.

Anonim spunea...

'Si acest moment se apropie din ce in ce mai mult! David Icke'.
Il astept cu nerabdare, cu sufletul la gura, cind toti 'cirnatii' (in special politicienii) or sa se duca acolo unde le este locul meritat, dupa spusele tuturor Oamenilor de pe acest Pamint!!!
Vreau sa se termine cu acest Materialism de cea mai joasa speta, derivind intr-o forma de Neo-Sclavagism de tip High Tech; de exploatarea a Omului de catre Om. Eexact cum se spunea la inceputul sec 20! ....deci istoria se repeta!

Multumesc.
Cactus \|/

PS. Incearca daca poti sa faci rost de Alternativa 3. Un documentar despre viata pe Marte, cum aceasta planeta se pare ca a fost deja colonizata din citeva motive. Pamintul raminind terenul unor 'teste' sau evenimente care se vor intimpla in viitor.

Anonim spunea...

Am vazut filmul. Din punctul de vedere al artei cinematografice este unul mediocru.

Fiecare poate sa fabuleze ce vrea. Atata timp cat nu are argumente, afirmatiile lui sunt egale cu zero.

Si David Icke, de multe ori, bate campii.

Cristian spunea...

Am vazut si eu Avatar la un cinema 3D. Filmul este superb! A fost o experienta de neuitat!

Sint multe faze in film facute intentionat sau nu. De ex. dubla spirala de sub copac, care seamana cu dubla spirala ADN, copacul acela mare=tree of life si multe altele.

Robert Pope spunea...

Cred fiecare cuvant din acest articol. Cum as putea sa il preiau la mine pe blog asa cum este, exact cu fotografii cu tot, pentru a-l putea citi mai multa lume?. Pot sa specific sursa lui la inceput de articol sau orice e este necesar.
Bineinteles daca se poate.
Multumesc frumos.

Claudiu spunea...

http://dincolo-de-limite.blogspot.com/2010_01_01_archive.html

Interesant articolul, cu o buna explicare a diferentei de perceptie a lumii de catre individ bazata pe cele doua emisfere. Observatia mea este ca NU emisfera dreapta este cauza pentru care oamenii au o vedere atat de limitata a realitatii, distorsionata intentionat prin sistemul de educatie ce amplifica perceptiile de tip cartezian specific emisferei stangi si blocheaza perceptiile specifice emisferei drepte. Sigur ca exista si artisti, gen pictori, sculptori, etc, si educatie corespunzatoare lor, iar acestia isi folosesc mai bine emisfera dreapta, dar la nivel emotional si nu spiritual. Creierul este doar un instrument foarte avansat, iar cauza situatiei curente pe planeta rezida in gradul mediu de evolutie a sufletului individual. Acest grad de evolutie spirituala determina toate actiunile individului intr-o viata oarecare. Evoluand insa viata de viata prin infruntarea de obstacole, create de reptilieni , dar mai degraba de catre propriile noastre defecte, sufletul invata si evolueaza utilizand corpul ca pe un instrument al cunoasterii.
Un suflet elevat stie sa-si “activeze” emisfera dreapta si sa perceapa lumea asa cum este si a fost descris in articol. Un suflet tanar sau chiar mediu, chiar stiind toate tehnicile de activare, tot n-o sa ajunga la un grad avansat asa cum pare a fi Icke. In schimb, daca depune straduinte va avansa mult in viata urmatoare … oricum, daca nu incepi niciodata sau tot amani, n-o sa se intample niciodata nimic. Eu chiar am trecut personal prin fazele de “activare” si conectare la divin si va spun din experienta.

GabyS spunea...

Multumesc pt comentariu Claudiu.
Imi place cum ai spus ...
Ma bucur ca ai trecut prin faza de "activare/trezire si ai facut conectarea cu Divinul.
Mult succes si un drum placut pe calea aleasa!

Anonim spunea...

Sunt de acord cu Camelia... ati inteles total gresit subiectul filmului: nu este despre reptilieni! Acest film este despre lacomia noastra, a oamenilor, de felul in care alegem sa distrugem tot ce este pur si frumos, de usurinta cu care facem crime in numele banului sau al... evolutiei - atat de simplu este! Daca nu ai inteles asta, este destul de grav.... pentru ca inseamna ca ai ales o justificare urata, pentru crimele la care luam cu totii parte... Bravo! Am ajuns sa nu mai vedem padurea de copaci... intr-atata sa ne temem de reptilieni si alte fiinte, care desigur, nu ar putea ajunge sa ne semene niciodata.

Anonim spunea...

ESTI DEOSEBIT PENTRU MINE SI SOTUL MEU!EL REVEDE FILMUL SI NU SE SATURA!
Te rog, te implor, insist:Realizeaza un film al copiilor autisti (stiu sigur, sunt convina ca acestia sunt deosebiti prin simplul fapt ca exista-prin ei trebuie sa intelegem ca TREBUIE SA SE TERMINE ODATA CU "RAFUIALA CALACULATA A PUTERILOR STATALE SI DE SUPRAVIETUIRE".Sunt copii, care, daca-i ajuti sa invete sa comunice cu semenii sai, iti ofere neconditionat o reala lectie a esentei VIETII REALE, CA UN DAR, O MINUNE DE CARE TREBUIE SA INVETI SA TE BUCURI!"Am inteles acest sens, atunci cand fiul meu, dupa explicatiile mele despre impactul fulgerului asupra omului, dinaintea furtunii, m-a intrebat:"TI-E FRICA DE MOARTE?"nU-I-AM RASPUNS EU.iATA CE A ZIS COPILUL:"Sa nu-ti fie!"Nu se va-ntampla nimic rau!Stiu ei mai multe decat noi, decat informatiile descoperite de stiinta?Te rog, implica-te in acest studiu pt ca:1.I-ai ajuta mult pe autisti sa se simta utili in lumea noastra, mai mult intelesi, iubiti neconditionati, pt ca stiu sa ne ofere iubire neconditionata! Cu drag, te saluta o mamica, dornica de a da siguranta la sansele de implinire a copiilor autisti, in prezent si viitor, oriunde s-ar afla ei!

Anonim spunea...

FELICITARI!NU MA SATUR, NICI EU, NICI SOTUL MEU SA PRIVIM FILMUL!De aceea, te rog, insist, trebuie sa realizezi un film despre copiii autisti, prin care am inteles ca EI SUNT RASPUNSUL NOSTRU REAL IN A REFUZA SA CONTINUAM BANALA LUPTA DE SUPRAVIETUIRE, BAZATA PE INFORMATIZARE SI STIINTA CONTINUA!Ei sunt minuni daruite, pentru a reveni in lumea adevarata A OMULUI, CREAT CU ADEVARATA SA FATA-SMERENIE, DRAGOSTE, IUBIRE, EMPOTIE, TRANSPARENTA, NECONDITIONARE.Iata de ce, in urma unei discutii cu fiul meu, de 5 ani, despre impactul fulgerului asupra omului, dinaintea furtunii, m-a intrebat:"Ti-r frica de moarte?"Nu, i-am raspuns eu, doar imi doresc sa va pot creste, pe tine si pe fratiorul tau."Sa nu -ti fie frica de moarte, stai linistita, nu se intampla nimic rau!"Poate un asemeni copil, doar de 5 ani, sa raspunda astfel, despr4e asemenea subiecte?De cele mai multe ori, acesti copii, dupa ce i-ai invatat sa comunice cu tine, te invata cum sa traiesti neconditionat, liber, cum sa te simti iubie cu adevarat, ca om, nu ca altceva!Cred ca, fiind specialist, se merita sa ne ajuti sa gasim impreuna SIGURANTA SANSELOR ACESTOR COPII DE DESFASURARE INDEPENDENTA , ACUM SI PE VIITOR!AJUTA-NE SA LE ARATAM ESENTA LUMII, CUM SI-O DORESC EI SA FIE, DE MULTE ORI, ASA CUM NOI TREBUIA SA O PASTRAM-CURATA, VIE, NU POLUATA, CU REGRES SPRE AUTODISTRUGERE!

GabyS spunea...

Multumesc pentru ca vizitati acest blog si ca imi scrieti!

Dumnezeu sa va binecuvanteze!

Foarte frumos si interesant ceea ce a-ti spus despre copii autisti si multumesc pentru idee pe care desigur voi incerca pe cat posibil sa prezint mai multe despre ei, despre cat de deosebiti sunt si sper sa pot face si un documentar in viitor.
Eu sincer stiu si cred cu siguranta ca acesti copii sunt absolut deosebiti cu un scop deosebit. Din pacate multi medici nu reusesc sa inteleaga suficient ceea ce se intampla cu un copil autist... Sunt multe de spus...
Doamne ajuta!

Gina spunea...

D-le GabyS,
daca sunteti interesat de inca un punct de reper referitor la un alt "subiect" (aici cu sens de individ!!) va stau si eu la dispozitie cu informatiile mele acumulate din experienta mea de mama a unui copil (acum deja adult) AUTIST.
In cazul in care sunteti interesat sa ma contactati, lasati-mi de stiut intentia dvstra si unde sa va trimet adresa mea de email (personala). Am multa informatie valoroasa prin care pot face cunoscut "cat" si "cum" trebuie facut pentru "subiectii" Autisti!

GabyS spunea...

Multumesc pt comentarii!
Virginia, te rog trimite un mail pe aceasta adresa si iti voi da si email-ul personal:
dincolo_de_limite@yahoo.com
Numai bine!

Anonim spunea...

1. E de apreciat munca celui care-a tradus articolul din limba engleză, însă este condamnabil felul TOTAL neprofesionist în care-a făcut adaptarea unor cuvinte şi expresii. Hai să dau cîteva exemple:
a) În cazul scrisorii de faţă, termenul „Golden Age” nu se traduce cu „Epoca Aurului”, care pentru români are un alt înţeles, făcînd oarecum trimitere la epoca fierului, a bronzului sau a pietrei. În contextul acelei fraze („Legendele Zulu […] vorbesc despre 'Epoca Aurului', cand intraga planeta era luxurianta iar oamenii traiau in armonie cu mediul inconjurator.”) traducerea lui „Golden Age” cu „Epoca Aurului” este GREŞITĂ. În locul ei ar fi sunat mult mai bine „Eră de Aur” (Legendele zulu vorbesc despre o „Eră de Aur”, cînd întreaga Planetă era luxuriantă… etc).
b) De prin anii’50, în limba română există regula ca naţionalităţile unor popoare (triburi, etc) să se scrie cu literă MICĂ, adică fără majusculă. Scrierea cu literă mare este caracteristică limbii engleze. Prin urmare, corect ar fi „legendele zulu”, nicidecum „legendele Zulu. Îmi pare rău, dar aceasta-i o greşeală ELEMENTARĂ, de nepermis nici măcar unui traducător începător.
c) „Vremea era stabila si nu existau sezoane, pentru ca pamantul avea o alta axa de rotire.”
– Păi, în primul rînd, cuvîntul „sezoane” este o adaptare nefericită a subsatntivului „seasons” din engleză, care înseamnă „anotimpuri” .
– În al doilea rînd, axa Pămîntului nu este „de rotire”, ci de ROTAŢIE!!!
– Iar în al treilea rînd, substantivul „pămîntul” din fraza de mai sus se scrie cu literă mare („Pămîntul”), deoarece simbolizează întreaga Planetă, nu pămîntul (ţărîna) pe care calci atunci cînd te afli cu amicii la un picnic la iarbă verde.
Iată cum aici am descoperit trei erori într-o singură frază.
…………..
Şi exemplele pot continua cu nemiluita, fiindcă, din păcate, textul Dvs abundă de astfel de greşeli de tălmăcire.
----------------
2. O altă chestie deranjantă e faptul că traducerea de faţă nu conţine ÎNTREAGA scrisoare a lui David Icke, la traducerea-n româneşte s-au eliminat anumite pasaje explicative, varianta-n limba engleză păstrînd o cursivitate, o logică şi-o demostraţie a ideilor mult mai lămuritoare decît cea în limba română.
----------------
3. În concluzie, dacă tot ne-apucăm să facem o treabă, hai să-ncercăm s-o facem ca lumea de la cap la coadă, nu s-o lăsăm făcută doar pe jumătate (aşa cum procedează aproape toţi românii). Şi încercaţi să scrieţi cu diacritice, atunci cînd publicaţi ceva pe Internet, pentru a-i obişnui şi pe alţii să facă acest lucru constructiv (care este benefic atît limbii române, cît şi igienei intelectuale a fiecărui cititor).
Sînt curios să văd dac-o să-mi aprobaţi afişarea acestui comentariu care conţine doar critici, nu şi laude!