Zborul de testare a rachetei româneşti Helen a fost un succes




Ultimele teste înainte de lansarea primei rachete româneşti în spaţiu s-au făcut marţi la Hoghiz, în judeţul Braşov. Cu ajutorul unui balon cu aer cald, treapta întâi a rachetei Helen 2 şi o capsulă au fost ridicate la o altitudine de 5.000 de metri. Scopul a fost unul precis. Specialiştii de la Asociaţia Română pentru Cosmonautică şi Aeronautică au testat sistemele de transmisie şi cele de măsurare a distantelor cu recepţie prin satelit şi radio.

Pentru ca cea de-a doua încercare de lansare a primei rachete româneşti în spaţiu să decurgă fără încidente, specialiştii au decis să testeze în aer câteva dintre componentele rachetei.

Zborul de testare a durat o oră şi jumătate, iar specialiştii susţin că misiunea a fost un succes. Sistemele de transmisie au mers foarte bine. Din opt, şase au mers foarte bine, unul nu a mers, iar altul a mers doar pe jumătate.


Lansarea rachetei Helen 2 va avea loc în luna iunie a acestui an din largul Mării Negre. Helen este dotată cu primul motor din lume făcut din materiale reutilizabile. Anul trecut a avut loc o altă tentativă de lansare, dar codiţiile meteo nefavorabile au dus la amânarea ei pentru anul acesta.

Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

MARIA spunea...

Multumesc mult Cu totii invatam unii de la altii. Numai bine