Minge uriasa de foc pe cerul SUA!


(CNN) – Autoritatile mai multor state din Vestul Mijlociu au fost inundate miercuri noaptea, cu rapoarte despre o minge de foc gigantica care a iluminat cerul, conform National Weather Service.
Aceasta Minge de foc a fost vizibila pentru aproximativ 15 minute începand cu aproximativ 10 pm, conform Naţional Meteo Service în Sullivan, Wisconsin, la vest de Milwaukee.
“Mingea de foc a fost văzuta pe cer in nord, trecând de la vest la est”, a declarat NWS în zona Quad Cities, care include regiuni din Iowa şi Illinois.
“Cu mult înainte de a ajunge la orizont, s-a rupt în bucăţele mai mici şi s-a pierdut din vedere”, a spus serviciul. “Mai multe rapoarte despre un boom sonic prelungit au fost primite din zonele de nord ale Autostradei 20, împreună cu cutremurat de case, copaci şi diverse alte obiecte, inclusiv clopotele de vânt”, a spus el.
Acesta a adaugat ca mingea de foc a fost observată în zone din Missouri, Illinois, Indiana şi Wisconsin. WISN-TV afiliata la CNN spune că si persoane din Ohio, de asemenea, au văzut-o.
Imagini video ale WISN au arătat o masiva minge de lumina ce exploda pe cer. Radarul Doppler de la serviciul meteo din Quad Cities pare ca a captat o parte din urma de fum a mingei de foc imediat după 10 pm. Apare ca o linie subţire care se intinde dealungul regiunilor Grant si Iowa, din Wisconsin.
Nu a existat nici determinare oficială a ceea ce a cauzat aceasta minge de foc, a previzat Sullivan la NWS.
Cu toate acestea, exista un curent de meteori numit Gamma Virginids care are loc intre 4 si 21 aprilie, cu o activitate de vârf aşteptata pentru miercuri şi joi.
“Un meteorit mare ar fi putut fi cauza acestui bolid strălucitor care a fost raportat,” a precizat National Weather Service.
NWS din oraşele Quad a spus că nu este in cunostiinta de cauza daca vreo parte a unui meteorit a lovit solul.
Potrivit NASA, un fenomen atmosferic apare atunci când un meteoroid, o particulă, bucată de metal sau de piatră, intra din spaţiu în atmosfera Pământului.
“Frecarea cu aerul incalzeste meteoroidul, astfel încât acesta luminează şi creează un traseu stralucitoar de gaze şi particule de meteoroid topit”, a spus el. “De multe ori oamenii numesc mingii de foc aceste focuri luminoase.”

Un comentariu:

Anonim spunea...

hmm incep sa aterizeze annunaki ? :D