Declasificari OZN - Marea Britanie 2

600 de OZN-uri au fost văzute într-un singur an în Marea Britanie, potrivit unui raport al Ministerului Apărării

Sute de britanici au putut vedea şi au adus dovezi că au văzut Obiecte Zburătoare Neidentificate, arată un raport al Ministerului Apărării din Marea Britanie dat publicităţii marţi.

Documentul denumit "X- Files" dat publicităţii de către Ministerul Apărării conţine peste 4.000 de pagini despre aceste "întâlniri de gradul 3" ale britanicilor cu OZN-urile.

Descoperirile cu privire la OZN-uri au fost făcute de către observatori de ocazie, dar şi de ofiţeri de poliţie, piloţi de vânătoare sau chiar elevi.

Numărul relatărilor despre Obiectele Zburătoare Neidentificate au crescut într-un singur an de şase ori, arată raportul Ministerului Apărării din Marea Britanie. Documentul relevă faptul că dacă în 1995 au fost raportate 117 "întâlniri de gradul 3" pe teritoriul Regatului Unit, un an mai târziu, în 1996 peste 600 de persoane au declarat că au văzut un OZN şi au adus dovezi în acest sens.

Doctorul David Clarke, un expert în domeniul OZN-urilor, a declarat, după ce a studiat acest dosar făcut public de Ministerul Apărării din Marea Britanie, că este foarte posibil să existe o legătură între toate aceste declaraţii şi dezvăluiri cu privire la posibilele vizite ale OZN-urilor. 1996 a fost un an în care lumea a fost obsedată de fiinţe extraterestre şi de OZN-uri", a mai spus David Clarke.

Şi în 1978 au fost raportate un număr record de "întâlniri de gradul 3", dar foarte multe dintre "descoperirile" făcute de observatori pe cerul Marii Britanii au fost puse pe seama imaginaţiei acestora din cauză că în noiembrie 1977 a fost lansat filmul regizat de către Steven Spielberg "Close Encounters of the Third Kind".

Ministerul britanic al Apărării a desecretizat şi în luna martie a acestui an un set de documente din dosarele OZN, dezvăluind astfel că a informat alte ministere în 1990 despre observarea unui obiect zburător în formă de diamant.
Arhivele Naţionale au autorizat accesul la şapte dosare redactate în perioada noiembrie 1987 - aprilie 1993 de serviciile de informaţii ale Ministerului britanic al Apărării, care conţin 1.200 de cazuri de observate de obiecte zburătoare neidentificate - OZN-uri.

Negative ale unor fotografii făcute în 4 august 1990 arată un OZN de mari dimensiuni de forma unui diamant, care a rămas suspendat în aer timp de aproape 10 minute, înainte de a dispărea în sus, în mare viteză.


"Asemenea poveşti nu sunt semnalate în mod normal altor ministere", a precizează un document oficial dintr-unul dintre aceste dosare. "Însă de această dată, Ministerul Apărării a primit şase fotografii furnizate de Daily Record şi i s-a solicitat să comenteze", pentru un posibil articol. Ministerul Apărării a informat celelalte ministere, cerându-le să spună presei că "nu s-a ajuns la nicio concluzie în legătură cu obiectul mare în formă de diamant".

Un alt dosar conţine mărturia unei femei care afirma că, în timpul unei plimbări, a întâlnit un extraterestru care vorbea cu "accent scandinav". Fără să-şi divulge identitatea, femeia a telefonat în 20 noiembrie 1989 aviaţiei militare (RAF) pentru a-şi povesti experienţa: în timp ce îşi plimba câinele pe un teren de sport, un bărbat care vorba "cu accent de tip scandinav" şi care purta un combinezon de zbor maron s-a apropiat de ea pentru a-i anunţa o vizită prietenească a extratereştrilor.

Sursa: realitatea.net



Niciun comentariu: