OZN in Marea Baltică? UPDATE 22-06-2012
O echipă de cercetători suedezi sunt foarte aproape de a desluşi misterul desprins parcă dintr-un episod Dosarele X. Oamenii de ştiinţă suedezi au coborât deja în adâncuri pentru a cerceta obiectul cilindric găsit pe fundul Mării Baltice, în urmă cu un an, între Suedia şi Finlanda. Au anunţat însă pe Facebook că descoperirea lor este încă STRICT SECRETĂ.

La sfârşitul săptămânii trecute, cercetătorii suedezi au anunţat într-un comunicat de presă că scafandrii care au cobărât în adâncuri au rămas uimiţi de ceea ce au văzut şi că mai multe detalii urmau să fie oferite săptămâna aceasta.

Situaţia s-a schimbat însă luni, când Dennis Aasberg, unul dintre membrii echipei Ocean X, a anunţat pe contul său de Facebook că tot cazul cu OZN-ul din Marea Baltică a devenit strict secret. "Totul e strict secret acum... din cauza riscurilor... Sper ca toată lumea să înţeleagă că nu e vorba de un joc. Însă adevărul va fi dezvăluit în curând", a scris Aasberg.

Declaraţia lui Aasberg a împărţit internauţii în două tabere. Prima e formată din cei care cred că la fundul Mării Baltice se află cea mai importantă descoperire din istoria omenirii, iar cea de-a doua din persoane care sunt convinse că totul este o strategie de PR extrem de bine pusă la punct.


Misteriosul obiect a fost localizat cu un sonar în iunie 2011. Obiectul are forma unui cilindru cu un diametru de 60 de metri şi o "coadă" lungă de 400 de metri.

Vestea acestei descoperiri a facut înconjurul lumii acum un an, subiectul captivând în egală măsură oamenii de ştiinţă, dar şi presa. Mulţi au speculat că ar fi vorba despre un obiect zburător neidentificat, care s-a prăbuşit în mare.

Sursa: realitatea.net / http://www.oceanexplorer.se/

UPDATE:

Echipa de scafandri care a coborat in adancurile Marii Baltice, ca sa cerceteze misteriosul obiect cu forma unei nave spatiale, s-a intors cu mai multe intrebari decat raspunsuri.

Potrivit cercetatorilor suedezi care au filmat de aproape obiectul, acesta pare sa aiba fiorma unei ciuperci: are margini rotunjite, cu muchii dure, o inaltime de aproximativ 3 metri, iar in partea de sus are un orificiu, ca o deschidere, in forma unui ou. Forma lui este circulara si are diametrul de 60 de metri.
Scafandrul Peter Lindberg declara ca initial a crezut ca este o simpla piatra, dar cand s-a apropiat, si-a dat seama ca este “altceva”.

Specialistii precizeaza ca obiectul prezinta urmele unei activitati vulcanice, fiind ars in partea de sus, insa in zona in care se afla nu exista vulcani subacvatici, ceea ca mareste misterul.


“Este cel mai ciudat lucru pe care l-am vazut in intreaga mea cariera” a mai precizat el.
“Nu pot explica ce am vazut acolo. Am coborat ca sa aduca raspunsuri si m-am intors cu mai multe intrebari”, adauga colegul sau, Stefan Hogeborn, citat de Daily Mail.
Un alt mister pe care echipa suedeza nu-l poate lamuri este pista de aproximativ 300 de metri de pe fundul marii, care pare sa duca spre acest obiect.
Cercetatorii nu pot preciza inca daca este vorba de ceva artificial sau creat de natura.

Misteriosul obiect a fost gasit anul trecut, alaturi de un altul, similar si a fost comparat cu nava extraterestra Millennium Falcon, din seria SF Star Wars, datorita formei lui.
Un submarin va duce turistii in apropierea castor obiecte misterioase. Ele sunt o mana cereasca si pentru vanatorii de comori, care cred ca inauntrul acestor obiecte se afla ascunse comori.UPDATE 2:

Echipa Ocean X se întoarce de la prima lor expediţie de investigare a obiectului misterios descoperit în Marea Baltică.

Expediţia trebuia să ofere răspunsuri, dar în schimb a creat mai multe întrebări.

Atunci cand echipa a vrut sa filmeze in apropierea obiectului, aceasta pur si simplu sa oprit. Deasemenea orice aparat electric, chiar si telefonul prin satelit nu functionau nici mcar la 200 de metri de obiect...

Dl. Hogerborn spune ca nu a mai experimentat asa ceva in timpul celor 20 de ani de scafandru profesionist.

Dennis Asberg din echipa Ocean X este sută la sută sigur că in urma acestei expeditii au gasit ceva destul de neobişnuit.PS: Din pacate este foarte probabil ca unele informatii legate de acest subiect sa devina strict secrete pentru publicul larg si sa se incerce musamalizarea lui...

Un comentariu:

Paul D. Adrian spunea...

Foarte interesant!
Informatia, apropo de referirile la The X-Files si Star Wars, ne este transmisa prin cele mai diverse moduri...