Misterele din Pădurea Baciu


"Suntem înconjuraţi de o lume profund miraculoasă. Fiecare clipă a vieţii noastre este încărcată de magie şi, cu toate acestea, adeseori ni se pare că trăim o existenţă anostă, fără perspective, ca şi cum am fi incapabili să vedem dincolo de limitele induse de civilizaţia bolnavă în care... nu noi trăim, ci care ne trăieşte pe noi.

Cu ochii spre cerul necuprins, dar cu picioarele încă înfipte adânc în pământ, căutăm uneori cu disperare acel impuls şi acea înţelegere capabile să ne smulgă din mâlul propriei frici şi ignoranţe, pentru a ne propulsa în spaţiul tainic şi vast al spiritului.

Dincolo de toate dificultăţile care ne jalonează calea, ştim totuşi, în adâncul sufletului, că mersul adevărat al existenţei noastre nu ţinteşte drumul larg al materiei, ci doar se foloseşte de acesta pentru a găsi cărarea rarefiată spre lumile spirituale.

Cu gândul la tine, prietene, oricine ai fi, mi-am propus prin această carte să-ţi provoc limitele şi prejudecăţile şi să te iau cu mine într-o aventură pe care sper că nu o vei uita..."

Daniel Roxin

Cartea poate fi comandată aici: Daniel Roxin



Despre Pădurea Hoia-Baciu

Situată în apropierea oraşului Cluj-Napoca, Pădurea Hoia-Baciu se arată a fi o zonă profund misterioasă, despre care oamenii locului au creat un adevărat folclor. Sediu al unor fenomene neconvenţionale observate şi cercetate de 50 de ani, ea pare să fie punctul de întâlnire dintre lumea noastră şi alte lumi... Pădurea Hoia-Baciu nu este o pădure obişnuită. Nu trebuie decât să îi străbaţi potecile ca să îţi dai seama că aici este o altă atmosferă, că ai pătruns într-un tărâm tainic. În acest loc poveştile copilăriei tind să capete viaţă...

Echipele de cercetători care au studiat fenomenele misterioase de aici, în majoritate formate din oameni cu o temeinică pregătire ştiinţifică, au confirmat autenticitatea acestor manifestări. Miile de fotografii în care au fost surprinse fenomene ieşite din comun au stârnit interesul şi fascinaţia unui număr foarte mare de persoane.

Beneficiind de sprijinul domnului prof. univ. dr. Adrian Pătruţ (Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca), preşedintele Societăţii Române de Parapsihologie, căruia îi mulţumesc încă o dată pe această cale, am început şi realizarea unui film documentar având ca subiect fenomenele misterioase din Pădurea Hoia-Baciu. Mai jos - un promo al filmului, urmând ca în aproximativ două săptămâni să puteţi viziona documentarul integral.

Niciun comentariu: