Logica si Intuitie
"Nu trebuie sa fim foarte perspicace pentru a observa ca lumea noastra este controlata in mare parte de intelect in detrimentul intuitiei (de aspectele masculine in detrimentul celor feminine). Oamenii au imbratisat o paradigma economica a vietii si considera ca cineva are IQ ridicat daca rezolva chestionare cu probleme abstracte si complexe.
Haideti totusi sa vedem ce fel de lume a creat tendinta intelectului asa zis logic de a prelua controlul... Foamete, razboi, agresiunea media, competitie exacerbata etc... Da, poate ca oamenii traiesc mai mult ca acum 100 de ani, dar, s-a gandit cineva ca acum zeci de mii de ani o viata umana putea atinge multe sute de ani ? Oh, da, exista si aspecte luminoase dar vorbim aici de momentul vectorial al constiintei colective. Stiinta anunta periodic mari descoperiri dar, dupa un timp, se constata in mare parte din cazuri efectele adverse, de multe ori la scara planetara. Desigur, in ciuda acestor fenomene, intelectul are un orgoliu nemasurat, laudandu-se cu realizarile sale. Orgoliul si controlul mai sunt temperate din cand in cand de natura prin manifestari cataclismice (ne vom aduce aminte de Atlantida).
Orice om de bune credinta isi poate pune intrebarea: Unde gresim? Ce anume ne scapa?
Ei bine, am sa continui cu raspunsurile pe care le-am primit eu de la aspectul meu mai inalt.
Intelectul este un subset al mintii, care actioneaza ca o bucla nesfarsita de prelucrare a impulsurilor simturilor fizice, mixata din cand in cand de dezvoltari de concepte abstracte.
Din acest motiv, dimensiunea gandirii data de intelect va fi intotdeauna inferioara factorilor cauzali ai creatiei. Intelectul nu face decat sa observe Efecte repetitive, incercand pe baza observatiilor sa construiasca legitati si sa creeze o logica, in ideea unei sigurante de sine date de o lume determinista si repetitiva. Succesul aferent unei astfel de abordari este bineinteles limitat si cu efecte adverse ce creeaza alte probleme de rezolvat. Cu alte cuvinte, Intelectul nu este capabil sa vada Poza mai Mare a lucrurilor, fiind insa expert in firul de nisip din desert. Cand vine furtuna, toata configuratia firelor de nisip de schimba, chiar daca intregul (desertul) pare neschimbat.
Pentru a putea cuprinde intr-un mod semnificativ aspecte din Poza mai Mare a lucrurilor, cu totii simtim ca trebuie sa apelam la intuitie. Dar ce anume este aceasta intuitie? Datorita aspectului hipnotic al realitatii fizice 3D, sufletele umane s-au fragmentat fata de aspectele lor din dimensiunile mai inalte. Aceasta fragmentare a avut ca efect uitarea si credinta ca noi suntem corpurile noastre fizice, adica aspectele 3D. Corpul fizic este in interiorul vortexurilor energetice subtile ale mintii. Daca ne gandim la o lamaie incepem sa salivam. Asadar, iata un exemplu simplu de putere a mintii asupra corpului. Mintea fiind fragmetata prin focalizarea constientei aspura aspectului logic, intelectual, au existat desigur si efecte aspura corpului, atat entropice (boli, imbatranire), dar si fragmentari in adevaratul sens al cuvantului. Creierul uman este un exemplu concret. Folosim doar 10% din capacitatea sa (ca sa dau o cifra vehiculata de stiinta) iar aspectele logice sunt prelucrate de emisfera stanga. Nu cumva aceasta reprezinta o involutie?
Ce se intampla insa cu emisfera dreapta ? Ei bine, a ramas acolo dar este foarte putin folosita de majoritatea oamenilor. Ea este un portal 3D-4D catre aspectele noastre superioare, cele care pot cuprinde poza mai mare. Asadar, intuitia este dimensiunea mai inalta a gandirii ce se petrece in ceea ce putem numi Mintea Inalta. Initial, creierul uman nu era fragmentat iar Intuitia si Intelectul erau Unul. Aici se cuvin cateva precizari. Intelectul reprezinta in prezent aspectul Static al gandirii, cel care ia instantanee ale Dinamicii Creatiei si incearca sa le inteleaga si sa stabileasca reguli logice si legitati. Intuitia reprezinta aspectul Dinamic al gandirii, fiind capabila sa inteleaga in mod dinamic legitatile cauzale/procesul Creatiei. Cu alte cuvinte, Intuitia este Palnia prin care curge fluidul Cunoasterii Superioare iar Intelectul este Recipientul unde Cunoasterea capata Forma.
Intuitia (simtirea) fata de intelect (ratiune) poate trece dincolo de limitarile aferente perceptiei secventiale lineare ale timpului. Putem constientiza vieti trecute, putem avea experiente "deja vu" (mixari "trecut" - "prezent" - "viitor").
Cum ar putea oamenii de stiinta sa foloseasca mai mult emisfera dreapta a creierului? In felul urmator: contempland problema de rezolvat (transmisie catre aspectul Superior al fiintei) si apoi intrand in meditatie/relaxare pentru a putea primi raspunsurile de Sus.
Cum ar putea colabora Intuitia cu Logica? Ei bine, Intuitia este cea care iti da zona de interes pe Harta Cunoasterii iar Logica este Lupa Mentala ce se aplica zonei (directiei) indicate de Intuitie.
Cu alte cuvinte, Intuitia iti spune "tara" si chiar "orasul" iar Logica alege "hotelul" si traseele de interes.
Cu cat vom creste in vibratie, Intuitia si Logica se vor uni intr-o Minte Dinamica Divina iar Creierul nostru va fi profund modificat (deja se intampla)."
Sursa: Iluzia Realitatii
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un comentariu:
Ma bucur ca exista atatia ingeri umani
Trimiteți un comentariu