Statul Gujarat din India a fost prima regiune unde eclipsa totală de soare a atins nivelul maxim. Oamenii au întâmpinat fenomenul cu ritualuri şi lumânări aprinse.
Pe rând India, Nepalul, Bhutanul, Bangladeshul, Birmania, China si insulele japoneze Nansei s-au cufundat în beznă. Coridorul de întuneric s-a întins pe o distanţă de 15.000 de kilometri. Soarele a rămas acoperit de Lună 10 minute şi 39 de secunde doar într-o zonă puţin locuită din Oceanul Pacific.
Acest record va mai fi depăşit abia în 2132 după calculele astrofizicienilor. În jurul acestui fenomen s-au ţesut o mulţime de superstiţii. Unii consideră că această zi reprezintă un moment periculos pentru întregul Univers, deoarece, dacă Soarele, stăpânul tuturor stelelor, este bolnav, este clar că în lume se va întâmpla ceva rau.
Un astrolog indian susţinea că o serie de nenorociri: atentate, catastrofe naturale şi chiar asasinarea unui lider politic vor coincide cu această eclipsă uriaşă. Cu toate acestea, turismul şi activităţile comerciale au înflorit în această perioadă în Extremul Orient. Cei care şi-au dorit o experienţă deosebită au putut urmări fenomenul de la bordul unui Boeing 737.Sursa: realitatea.net
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu