Rezonanta Schumann


Stim oare cu exactitate ce e ea? Si care e efectul acesteia asupra noastra?

Pamantul este o fiinta vie si tot ceea ce exista pe el isi are originea in el. Corpul nostru fizic isi are originea in materia pamantului iar corpurile noastre subtile sunt formate din materie subtila care ii apartine tot pamantului. El este in acelasi timp hrana si suportul nostru iar sanatatea noastra, atat fizica cat si mentala si emotionala depinde de modul cum noi ne raportam la energiile sale.

La o prima vedere, pamantul nu ne poate oferi decat hrana si adapost dar progresele stiintei au revelat o interactiune mai profunda intre pamant si vietuitoarele care se afla pe el, in special oamenii.

Se stie acum ca fiinta umana are propriul ei camp bioenergetic care vibreaza pe o frecventa specifica in conformitate cu nivelul vietii acelei fiinte. Aceasta vibratie a campului bioenergetic al fiintei se datoreaza insumarii nenumaratelor impulsuri electrice care controleaza activitatea muschilor, a sistemului nervos, a organelor de simt si asa mai departe. Creierul fiind organul care centralizeaza si coordoneaza aceste vibratii, putem spune ca aici ele sunt cel mai intense si mai usor masurabile si de asemenea constituie o masura a activitatii creierului. Practic acestea constituie undele cerebrale.

Analog activitatii bioenergetice din corpul nostru trebuie sa stim ca si pamantul, fiind un organism de dimensiuni cosmice, prezinta si el aceeasi activitate bioelectrica. Sa ne gandim numai la fulgerele care se manifesta in atmosfera terestra. Pe plan global, la orice moment de timp dat se manifesta circa 1000 de fulgere care reprezinta descarcari uriase de energie privite din punctul nostru de vedere dar la scara pamantului ele pot fi asimilate impulsurilor care circula prin nervii corpului nostru. Aceste fulgere constituie viata bioenergetica a pamantului care este alimentata din profunzimile ascunse ale acestuia. In mod natural carevasazica, campul bioenergetic al pamantului trebuie sa aiba si o frecventa de vibratie corespunzatoare.

Schumann a fost primul om de stiinta care a prezis existenta acestui camp bioenergetic al pamantului si a calculat frecventa sa de vibratie intre anii 1952 - 1957 inainte de a putea fi masurata efectiv. Rationamentul emis de el a fost urmatorul:
Pamantul se comporta ca un urias condensator electric. Atmosfera este un conductor slab si daca nu ar exista in permanenta fulgere intr-o parte sau alta a globului, sarcina sa s-ar difuza in cca 10 minute. Aceste sarcini electrice permanente se manifesta intr-o cavitate determinata de marginea pamantului si partea inferioara a ionosferei la aproximativ 55 km inaltime. Sarcina totala care exista in aceasta cavitate este de 500.000 Coulombi. Aceasta sarcina se afla intr-o redistribuire constanta datorita fulgerelor. Mai mult, fiecare fulger care se manifesta in atmosfera terestra da nastere unei unde cvasi-stationare care se manifesta ca un fel de ecou electromagnetic la fel cum, de exemplu, sunetul emis de un clopot nu este altceva decat un ecou datorat lovirii marginii sale exterioare. Daca aceasta margine exterioara ar fi lovita mai des, atunci s-ar constata ca in fundal se manifesta si ramane la aceeasi intensitate un anumit ecou. Rezonanta Schumann este chiar acest ecou si a putut fi calculata matematic la 7,83 Hz, conform formulei f= c/pi*D unde c este viteza luminii iar D diametrul pamantului.

Studiul practic a aratat ca campul electromagnetic al pamantului vibreaza pe mai multe frecvente de vibratie care sunt aproximativ armonici ale acestei frecvente fundamentale. Valorile acestor armonici se afla situate intre 6 si 50 de Hz. Toate aceste unde au fost denumite rezonante Schumann dupa savantul care le-a prezis si calculat pentru prima soroc.

Frecventele Schumann variaza functie de urmatorii factori:

- intensitatea si configuratia campului magnetic al Pamantului
- compozitia si proprietatile atmosferei
- proprietatile ionosferei

Indiferent cum variaza acest spectru de frecvente, 7,83 Hz este frecventa fundamentala, deci are ponderea cea mai mare. Cea de-a doua armonica are valoarea maxima undeva in jurul a 15 Hz (+/- 0,5 Hz), armonicele a treia, a patra si a cincea se situeaza undeva in jurul valorilor 20, 26 si 33 Hz iar intensitatile acestora sunt variabile in functie de factorii susmentionati. Armonicele a sasea si a saptea a caror intensitate este suficienta pentru a fi luate in considerare sunt 39 si 45 Hz.

Acest spectru de vibratii ilustreaza viata energetica a pamantului. Cum poate fi acest lucru util pentru fiintele umane?

Prin acordarea undelor cerebrale cu fundamentala frecventelor Schuman (7,83 Hz), fapt care se realizeaza prin intermediul aparatelor de stimulare cerebrala de tip brain machine, sau prin meditatie, putem beneficia prin intermediul fenomenului de rezonanta de un aport energetic urias din propriul camp energetic al pamantului. Practic, in cazul stabilirii acestei rezonante, proportional cu gradul nostru de trezire a perceptiilor, constiinta noastra se expansioneaza la nivelul intregului pamant si toti centrii nostri energetici sunt revitalizati si alimentati din focarele energetice imense ale pamantului. Frecventa 7,83 se incadreaza in gama undelor alfa, specifice meditatiei si astfel starea care se instaleaza va permite o comuniune mai usoara cu fiinta pamantului.

Aceste cunostinte suplimentare au permis cercetatorilor sa afle motivul eficientei unor anumite dansuri exorcizante din traditiile unor triburi africane. Prin introducerea cu buna stiinta in aceste dansuri a unor ritmuri corelate cu frecventele Schumann, dansatorii puteau trezi energiile pure ale pamantului pe care apoi le canalizau dupa dorinta.

Beneficiile rezultate de pe urma acordarii creierului nostru pe aceasta frecventa de vibratie a pamantului sunt in primul rand aceasta reincarcare a bateriilor organismului nostru. Se observa disparitia grijilor si anxietatilor inutile, amplificarea vitalitatii, o stare pregnanta de buna dispozitie, blandete si putem percepe cum constiinta noastra este bransata la o sursa imensa de energie.

De asemenea, acordarea pe aceasta frecventa de vibratie elimina efectele perturbatoare ale campurilor electromagnetice cu care interferam in viata de zi cu zi. Mai ales cei care lucreaza in medii puternic poluate electromagnetic au mare necesitate de "reimpamantare" prin acordarea pe aceasta frecventa de vibratie. Din punct de vedere energetic, cam ca am pierdut contactul cu aceasta inima pulsatorie a pamantului datorita nenumaratelor campuri electromagnetice poluante dintre care cel mai important este cel general de reteaua de alimentare a consumatorilor casnici.

Arhimede a spus: "Dati-mi un punct de sprijin si voi putea apoi rasturna pamantul". In cazul organismului nostru, punctul de sprijin pentru intreaga structura fizica, emotionala si mentala este pamantul si aici nu trebuie sa privim pamantul ca un imens bulgare solid care rataceste prin spatiu ci ca o fiinta vie din care provine tot ceea ce este materie in noi insine, nu numai materia fizica, palpabila ci intreaga materie subtila care este substratul trairilor noastre emotionale si mentale.

Atunci cand acest punct de sprijin va fi ferm in noi, vom dispune de energia necesara pentru a ne vindeca si a tine la distanta toate bolile, de a ne pazi de influente mentale si emotionale negative (cum sunt de exemplu cele care se manifesta in cazul magiei negre), de a fi un nesecat izvor de vioiciune si confort pentru ceilalti.

Mai mult decat atat, aceasta revenire in sanul pamantului va atrage dupa sine o stare mult largita de constiinta in care vom putea percepe intuitiv unitatea vietii a tot ceea ce exista pe planeta noastra.

Mai jos este un mesaj deosebit transmis de Kiesha:

3 comentarii:

Anonim spunea...

Rezonanta exista dar efectul asupra omului este o aberatie, rog o documentare mai serioasa pe tema subiectului publicat.

GabyS spunea...

Tot ceea ce este are efect asupra omului... totul este contectat si parte dintr-un intreg...
Deasemenea si omul prin ceea ce gandeste si manifesta are efect la tot ce este in jur...

jai spunea...

gaby multumesc foarte mult
pt tot ce aduci
spre cunoastere
multumesc pt mesajul lui
kiesha




operator