Moment istoric! Falcon Heavy, cea mai puternică rachetă din lume, a fost lansată cu succesSpaceX a lansat marţi cu succes cea mai puternică rachetă din lume. Corpul principal al rachetei se află pe o traiectorie către Marte, în timp ce propulsoarele au aterizat, în siguranţă, pe Pământ. ''Pentru mine este incredibil,'' a declarat Elon Musk.


Una dintre premiere se referă la trimiterea în spaţiu, de către o companie privată, a unei rachete atât de mare. La bordul navei a fost amplasată maşina roşie Tesla Roadser, în interiorul căreia se afla un manechin într-un costum de astronaut realizat de SpaceX. Membrii companiei se aşteaptau ca maşina să orbiteze în jurul Soarelui timp de milioane de ani. ''Este amuzant şi prostesc, dar aceste aspecte sunt importante,'' a declarat Musk. Plasarea autovehiculului pe orbtă a eşuat, însă, iar Musk a admis că maşina a fost eliberată mai devreme deoarece unul dintre propulsoarele lui Falcon Heavy a fost aprins pentru o perioadă prea lungă. În ciuda eşecului de a amplasa maşina pe orbită, Musk a declarat că misiunea ''amuzantă şi prostească'' a fost un succes deoarece ''va entuziasma oamenii din întreaga lume''. Parţial principalul scop al lui Musk a fost atins în urma lansării rachetei.În urma acestei reuşite, Musk a declarat că va încerca să construiască rachete şi mai mari pentru transportarea oamenilor pe Marte. Noua generaţie de acest tip fiind denumită B.F.R şi ar putea fi lansată în anul 2020. CEO-ul SpaceX a mai declarat că speră ca acest succes să impulsioneze şi alte companii private să îşi ducă până la capăt planurile ambiţioase. ''Avem nevoie de o nouă cursă,'' a declarat el.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Heavy este capabilă să trimită sateliţi gigant pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte, notează Mail Online / descopera.ro

Niciun comentariu: