S.N. Lazarev - Cauze ale bolilor



S.N. Lazarev este autorul a 25 de cărţi despre dezvoltarea căii spirituale a omului. De peste 20 de ani el cercetează legile Universului şi legătura dintre ele și sentimentele noastre, a stării noastre interioare cu ceea ce se întâmplă în jur. În această serie de lecţii, autorul vorbeşte despre aspectele principale ale sistemului său, despre cele mai importante observaţii şi concluzii pe care le-a făcut, despre principalele mijloace şi metode de depăşire a problemelor şi bolilor.

Aceste lecţii sunt destinate pentru toţi – pentru cei sănătoşi şi pentru cei bolnavi, pentru începători şi pentru cititorii mai avansaţi. În aceste lecţii, autorul răspunde la cele mai importante întrebări care reprezintă baza pentru înţelegerea legilor vieţii şi destinului omului.

De ce ne îmbolnăvim?

"Majoritatea oamenilor privesc boala ca pe un ghinion în viaţa lor, o nedreptate, mai ales dacă este vorba de o maladie ereditară sau e luată de la cineva. Orice boală sau accident apărut în viaţa ta a fost provocat de tine. Boala este pur şi simplu un semnal al corpului tău.

Supraconştiinţa ta, latura ta divină, Dumezeul tău interior îţi trimite un mesaj ca să-ţi atragă atenţia asupra faptului că în acţiunile, vorbele şi gândurile tale este ceva care se opune legii iubirii. De aceea este necesar să captezi mesajul şi să mulţumeşti supraconştiinţei tale că ţi l-a transmis. Dacă nu reuşeşti să descifrezi mesajul, bolile şi accidentele tale nu vor face decât să se intensifice.

Cănd starea de rău persistă, e timpul să vezi neapărat despre ce e vorba. Dacă boala e puternică înseamnă că ea s-a instalat în tine de multă vreme. Este sufletul tău care strigă ajutor. Trebuie să revii pe drumul cel bun, pe drumul dragostei.

Fiecare boală, indispoziţie sau accident nu este decât un semnal. Boala încetează de îndată ce ai înţeles mesajul. Cu cât doreşte omul mai mult să se schimbe cu atât mai repede şi mai uşor se desfăşoară însănătoşirea lui.

Bolile sunt cu miile, iar cauza este una singură: insuficienta iubire de Dumnezeu. De îndată ce încetăm să năzuim către Divin noi ne cufundăm în uman şi începem să depindem de acesta, adică de viaţă, desfătare sexuală, mâncare, dorinţe şi conştiinţă. Cu cât depindem mai mult de acestea cu atât mai mare va fi îmbolnăvirea.

Toate aceste boli se lecuiesc într-un singur mod: să accepţi pierderea umanului, să vezi în aceasta voinţa divină şi să înţelegi că fără boală nu există dezvoltare spirituală. Boala este un bec roşu care ne avertizează asupra faptului că noi ne aflăm pe un drum greşit.

Dacă ani în şir faci prostii, repetând greşelile, vine o vreme a plăţii prin boala pe care singur ţi-ai creat-o. De fapt boala se datoreşte pierderii divinului din noi, iar însănătoşirea este rezultatul restabilirii acestei legături. Practic te vindeci trupeşte dacă te-ai vindecat sufleteşte.

Noi oamenii suntem alcătuiţi din trei componente: trup, suflet şi spirit, asemeni Sfinei Treimi: Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh şi orice dezechilibru al uneia din cele trei structuri ne aduce suferinţă.

Boala şi starea de rău sunt opuse sănătăţii şi stării de bine şi se manifestă în realitatea ta din vina ta. Tu nu poţi să fii bolnav fără ca la un anumit nivel să-ţi cauzezi boala şi poţi să te faci iarăşi bine într-o clipă, pur şi simplu decizând aceasta.
Oamenii care nu cred în Dumnezeu sunt mai expuşi bolilor datorită coeficientului de imunitate care este foarte scăzut, De acea, oamenii credincioşi sunt mai sănătoşi psihic şi fizic decât cei care nu au credinţă. Drumul însănătoşirii este drumul câtre Dumnezeu.

Toate bolile sunt autocreate. Până şi doctorii îşi dau seama acum de modul în care oamenii se autoîmbolnăvesc. Oamenii cu un orgoliu interior crescut atrag boala şi nenorocirea.

Boala ne obligă să ne schimbăm lăuntric, să ne transformăm, să acumulăm iubire pentru Dumnezeu. Cu cât mai puternic se schimbă omul lăuntric în direcţia bună cu atât mai puţine medicamente îi sunt necesare şi mai repede poate învinge boala.

Întotdeauna bolile apar în câmpul energetic al omului cu mulţi ani înainte ca ele să se manifeste în planul fizic. Câmpul energetic este primordial în raport cu corpul şi îi determină acestuia soarta, caracterul şi starea fizcă. Organismul trebuie să blocheze programele distructive ce au pătruns în câmpul omului. Cu cât este mai puternic şi mai periculos programul distructiv, cu atât mai eficientă şi mai sigură poate să fie blocarea acestuia, adică boala.
Când omul încalcă Legile Supreme se abate de la calea sa de evoluţie, i se deformează structura energetică, apar breşe în sistemul său defensiv şi el devine o pradă uşoară pentru virusu, care îndeplineşte funcţiile unui program punitiv. Omul începe să fie bolnav. Bolile grave contribuie la protejarea structurii spirituale.

Gandurile negative

"In viata de zi cu zi ne permitem adeseori sa-i vorbim de rau pe altii, pe noi, sa ne plangem de soarta. Se dovedeste ca acest obicei are ca urmare distrugerea… dintilor. Cele mai periculoase sunt vorbele rele la adresa parintilor, rudelor, urarea raului oamenilor apropiati. Cauza paradontozei o reprezinta barfirea tatalui, suprasolicitarea karmei si alimentatia incorecta. Echilibrarea emotionala si coborarea agresivitatii subconstiente sunt facilitate de utilizarea regulata in alimentatie a verdeturilor.

Prin ce sunt periculoase vorbele si gandurile rele? Cand ne gandim la cineva se creeaza o punte energetica intre noi si cel la care ne gandim. Are loc un schimb de informatie si de energie. De aceea orice gand rau reprezinta un atac energetic care poate aduce prejudicii. Chiar si pactul interior cu omul care barfeste poate fi periculos. Barfa, gandurile urate despre oameni reprezinta un traumatism aplicat omului impotriva acestea sunt indreptate si in acelati timp, distrugerea prorpiilor structuri karmice.Cuvantul intensifica orice program. In prezent energetica Pamantului este de asa natura incat si gandurile rauvoitoare despre un om sunt suficiente pentru a-i produce un rau.

Ne atacam si ne omoram unul pe altul in mod sistematic de multe ori fara sa ne dam seama de asta. Are loc un proces sub forma de avalansa al autodistugerii fara ca nici macar sa fie necesara conectarea unor trairi negative. Este suficient potentialul negativ acumulat pana in prezent de omenire. De aceea acum nu e suficeint sa fii bun si sa nu faci rau nimanui. Subconstientul nostu e intr-atat de deformat incat nici suportarea raului nu e o conditie suficienta pentru pastrarea integritiatii sufletului si a trupului. In situatia actuala principala conditie pentru supravietuire o constituie eforturile constiente indreptate spre schimbarea propriei persoane. Nu e suficeint sa fii bun, trebuie sa fii activ de bun. Orice om bun sau normal are sansa de a pieri.

“Iubiti-va dusmanii” este un apel la esenta spirituala a omului de a nu reactiona printr-o lovitura la un atac energetic. Omul care-si incepe ziua cu rugaciunea “Doamne, da rudelor si cunoscutilor mei sanatate iar mie rabdare” se va asigura impotriva multor pacate.

Aprecierea negativa a cuiva produce o puternica scadere a energiei. Daca omul barfeste pe cineva, el ii produce un traumatism persoanei respective, propriului camp si pierderea energiei. „Nu judecati ca sa nu fiti judecati caci cu ce masura masurati, cu aceea vi se va masura”.

Traumatismul produs de vorbele urate se poate manifesta nu neaparat la nivelul fizic si nu neaparat brusc. Poate incepe destramarea structurilor spirituale iar cand apar nenorocirile, bolile rudelor sau copiilor, omul abia daca iti mai aduce aminte de vorbele spuse si nu-ti va da seama ca pricina nenorocirilor a fost barfa.

Care este numitorul comun al persoanelor longevive? Alimentatia este diversa, comportamentul deasemenea. Singurul lucru comun tuturor este bunatatea sufleteasca. Murim devreme pentru ca in permanenta ne ruinam sufletul si trupul. Japonezii sunt poporul cel mai longeviv dar si cel mai politicos din lume.

Cele mai periculoase vorbe sunt vorbele rele impotriva omului iubit. Gradul de comuniune la nivelul campului poate fi diferi; intre cei ce se iubesc el atinge cele mai inalte cote. Sentimentul de iubire il inalta pe om, nivelul energetic al indragostitului este foarte inalt si de aceea orice influentare negativa a acestuia devine extrem de periculoasa.

Cand compatimiti pe cineva, nu sunteti de acord cu boala lui, cu nenorocirea lui, va ganditi doar la consecinte, uitand de cauzele aparitiei acestora si prin aceasta favorizati destramarea spiritului."

S.N. Lazarev










Sursa: www.lazarevsn.ro

7 comentarii:

roryta spunea...

Nicio noutate.... Lucrul acesta este arhicunoscut din cărţile domnului profesor Dumitru Constantin Dulcan. De ce unii repetă mereu ce spun alţii?
Stareţul Tadei, de exemplu, a spus acelaşi lucru: "Cum îţi sunt gândurile, aşa îţi este viaţa."

https://www.youtube.com/watch?v=hde3ljHKk-g

Cred că, înainte de a face o afirmaţie pe care s-o susţii public, ar trebui să verifici dacă nu cumva copiezi pe cineva, dacă nu cumva alţii au fost mai deştepţi şi au înaintat ideea înaintea ta. Altfel, nu faci altceva decât să plagiezi şi te mai faci şi de râs.
Nu ştiu...zic şi eu...

Anonim spunea...

Nu este vorba despre repetarea spuselor altora, ci transmiterea unei experiente de viata personala. Lazarev a fos t bolnav de cancer si -s-a vindecat. A inteles in urma acestei experiente mecanismele bolilor si le prezinta conform viziunii sale. Este un clarvazator rus ale carui carti au fost traduse in intreaga lume. Crede ca nu ar fi rau daca ati citi cateva din cartile scrise de el. Eu am citit si ce a scris domnul dr Dulcan si ce scris Lazarev. Chiar daca lucrurile despre care au scris sunt identice, uneori, abordarea este proprie fiecaruia dintre ei.

Maia spunea...

Nu e vorba de nici o noutate ! Adevarurile univerdale trebuie validate , pentru noi , prin cat mai multe voci . Acesta este motivul pentru care din ce in ce mai multi oameni intelepti , ajung la aceleasi concluzii. Adevarul Divin se reveleaza pana cand TOTI vom adera la El ! Aceasta este Gratia Divina !

roryta spunea...

Corect, Maia!
Ai perfectă dreptate!
Probabil că ADEVĂRUL trebuie să fie revelat fiecăruia în parte, pentru că dacă i se revelează doar unuia, atunci marea masă a omenirii nu-l crede. Şi atunci, sunt mai mulţi mijlocitori... Poate-poate dă Dumnezeu să înţelegem CEVA.

Anonim spunea...

Sunt perfect de acord cu tot ce am citit in acest articol.Cred ca toata viata mea am luptat sa nu fac rau sa nu fiu rea,sa ajut si sa fiu pozitiv a.Din pacate am un caracter puternic si cred ca pentru acest lucru mi.a fost si mai greu,pentru ca am vazut mereu nedreptate,rautatea si gelozia din foarte multe persoane.Stiu ca acestea sunt instincte primare si m.am intristat mereu cand am vazut cat de era poate fi lumea.
Adeseori am vazut ca ajutand persoanele se ajunge sa fii invidiat si sa ai dusmani in loc de prieteni.Cum sa procedezi atunci.Cred ca si asa zisa Karma noastra vine distrusa farà a putea sa facem Ceva pentru a ne salva.Ajutati.ne in acest sens,cum sa ne aparam de rautatea nemeritata.


Anonim spunea...

Iertati si veti fi iertat! Toata lumea are dreptate ptr ca fiecare vede lucrurile doar din punctul lui de vedere care este unic si diferit de al altora. De aceea invatam f greu comportamentul civilizat, bunul simt, odata cu trecerea timpului si...incepem sa intelegem multe probleme ale vietii abia la pensie! Este f bine sa nu te bagi niciodata peste nimeni, chiar din familie, este intradevar karma fiecaruia... Copiii pot fi crescuti si educati pana in jurul varstei de 25 ani, cand termina facultatea, dupa aceea trebuie lasati sa-si ia zborul singuri, chiar daca vor gresi - vor invata si se vor maturiza! Sa avem grija de noi, fiecare sa ne iubim propria persoana, propriul corp ptr a nu ne face singuri rau, in fiecare zi este bine de spus o rugaciune dimineata si seara, urmata de cuvintele: ma iubesc si ma accept asa cum sunt, doresc sa evoluez atat cat merit! Recomand sa urmariti emisiunile lui Alexandru Nicolici de pa You Tube. Va doresc si imi doresc evolutie rapida! Margot

Anonim spunea...

Foarte fain articolul....dar raman la faza de uimire cand citesc cu cata emfaza unii oameni trateaza aceste
subiecte ,mai exact am citit si comentariile anterioare,la ce le foloseste ca stiau despre asta dar critica vehement neluand in seama faptul ca la nivel energetic critica si barfa cauzeaza ...dezechilibre in fiinta umana...daca ar fi stiut asa cum trebuie ar fi constientizat si faptul ca nu trebuie sa te implici emotional negativ ...niciodata...cgiar daca ceva nu rezoneaza cu fiinta ta...inca o data super articolul...normal ca multi semeni de ai nostri au experimentat asta si nu numai unul,iar cu cat stiu mai multi cu atat mai bine pt evolutia noastra!toate cele bune !!