Anunt de la NASA


ANUNŢ ISTORIC AL NASA: Marte a avut condiţii pentru a susţine viaţa

Specialiştii NASA au dezvăluit, într-o conferinţă de presă, că Roverul Curiosity a descoperit în urma săpăturilor făcute pe planeta Marte că, în trecutul antic, aceasta planetă a putut susţine viaţa.

Conform NASA, sapaturile au scos la iveala urme de "sulf, azot, hidrogen, oxigen, fosfor si carbon", respectiv ingredientele ideale pentru formarea vietii.

Specialistii NASA nu pot explica insa daca viata pe Planeta Marte a existat vreodata in paralel cu cea de pe Planeta Pamant.

Descoperirea vine la numai cateva luni de la aterizarea Roverului pe suprafata Planetei Marte, pentru o misiune care va dura timp de 2 ani.

"Intrebarea fundamentala a acestei misiuni era daca Marte ar fi putut ustine viata. Avand in vedere ce stim in acest moment, raspunsul meu este da.", a declarat Michael Meyer, seful echipei de experti din programul de explorare al planetei Marte. "Daca ati fi fost in acea perioada pe Marte, cand era apa, ati fi putut s-o beti. Pe Marte a existat apa care sa sustina microorganismele", au declarat specialistii NASA.

Sursa: realitatea.net

Un comentariu:

MAG spunea...

Lasa Gabi...noi stim ca o parte din populatia planetei a avut stramosii pe Marte...si stiu si astia de la NASA.Nu inteleg de ce se mai ascund atata si ascund si oamenilor faptul ca omul nu e creat pe Terra,ci venit aici!