Fenomen straniu in Ucraina?


Poza cu pricina a fost realizata in Chatyr-Dag, o regiune muntoasa din Ucraina, de catre profesorul universitar Mikhail Baevsky, in varsta de 59 de ani.

Dar care este misterul din spatele acestei aparitii?

Gigantul in miscare nu este decat un fenomen intalnit cu o oarecare frecventa in zonele muntoase fiind favorizat si de ceata...


Umbra, alpinistul care coboara versantul, este de fapt o iluzie optica creata de lumina soarelui, care se reflecta intr-un nor ce trece pe langa muntele de pe care este realizata fortografia.

Aceasta umbra se misca pe masura ce norul se deplaseaza, astfel poti trai cu senzatia ca un gigant se afla in miscare. Cunoscut si sub numele de "gloria", fenomenul poate fi zarit si din avion.

Denumirea imaginilor observate in anumite conditii, respectiv spectrul Brocken, provine de la varful cu acelasi nume din muntii Harz din Germania.

Savantul german Johann Silberschlag a observat pentru prima oara acest fenomen in 1780. De atunci au fost observate si inregistrate mai multe imagini ale acestui fenomen in regiunea respectiva.

2 comentarii:

karma police spunea...

sigur, exista explicatii stiintifice. Dar si ezoterice, si eu prefer sa le cred pe ultimele, sau de ce nu sa le combin

Anonim spunea...

Spectrul lui Brocken!!!!!!!