NASA falsifica/prelucreaza imaginile facute in spatiu...


Există unii oameni (ca de exemplu, Donna Hare şi Karl Wolfe) care au lucrat în interiorul celebrei Agenţii Spaţiale Americane (NASA) şi care au confirmat faptul că NASA recurge adeseori la binecunoscutul program de editare fotografii – Photoshop, înainte de a da publicităţii imaginile obţinute de pe telescoapele şi sondele sale spaţiale. De ce face acest lucru? Probabil că cei de la NASA au multe lucruri de ascuns.

Până acum, exista doar bănuială că NASA “photoshopează” aceste poze. Dar un specialist în domeniul fotografiei digitale a scris un articol, prezentat pe site-ul projectmaji.com, prin care demonstrează faptul că NASA s-a folosit de Photoshop, cel puţin într-o faimoasă fotografie, cea care ar fi fost luată în timpul misiunii spaţiale Apollo 8, şi în care Pământul apare atât de frumos, deasupra orizontului Lunii. Este o minunată imagine a Pământului nostru cel albastru, ce contrastează cu spaţiul întunecat, vast şi fără culoare al Lunii. Dar este într-adevăr imaginea adevărată? Sau a fost ea prelucrată în laboratoarele NASA?

Interesant e faptul că această fotografie, ce se afla pe serverele NASA, a fost ştearsă la o zi după ce a fost publicat articolul pe www.projectmaji.com. De ce? Cu ce scop? Totul nu poate fi doar o simplă coincidenţă…Oricum, autorul acestui articol a făcut o copie de siguranţă a pozei, ce poate fi downloadată la “full resolution” (peste 50 MB mărime!) de pe următoarea adresă: http://www.projectmaji.com/misc-images/ISD_highres_AS11_AS11-44-6552.TIF.

Haideţi să analizăm puţin această poză:


ă privim linia de demarcaţie a Pământului, zona în care suprafaţa Pământului pare că se şterge , ca urmare a faptului că e noapte, iar razele Soarele nu mai ajung dincolo de acea linie. În mod normal, această linie ar trebui să fie uşor fluidă, şi să se transforme treptat în negru. Totuşi, la o atentă inspecţie se observă că lucrurile nu stau aşa. De fapt, se pare că linia de demarcaţie urmează formaţiunile de nori prezente pe Pământ. Ca urmare, e posibil ca un tehnician NASA a folosit Photoshop-ul, mai precis unealta denumită “magic wand” (”bagheta magică”), pentru a tăia partea de jos a Pământului, şi a crea o linie de demarcaţie artificială.


În fotografia de mai jos, să ne uităm cu atenţie la curbura Pământului. Observaţi semnele de aliniere (cunoscute cu denumirea de “trim marks” în limbajul Photoshop) de pe această curbură? Se pare că un tehnician NASA a folosit un instrument de ştergere din Photoshop, pentru a tăia marginile atmosferei Pământului. În unele locuri, puteţi vedea clar tăietura circulară, fără a exista nicio încercare de a ascunde sau diminua tăieturile. S-o fi grăbit tehnicianul NASA?


Apoi, în imaginea de mai jos, să ne uităm cu atenţie la anomalia care apare de-a lungul orizontului lunar, în partea din dreapta a pozei. Priviţi marginea din dreapta. Ea pare a fi un strat (“overlay” în limbajul Photoshop) de un anumit tip, aflat pe suprafaţa Lunii. Se pare că tehnicianul NASA a acoperit suprafaţa Lunii cu un strat de culoare de altă nuanţă. Datorită lipsei de neatenţie, el nu s-a mai obosit să alinieze orizontul din marginea din dreapta, cu câţiva pixeli mai încolo.


Interesant e faptul că NASA, simţindu-se cu musca pe căciulă, a schimbat poza iniţială cu o altă versiune (http://www.thelivingmoon.com/43ancients/04images/Moon9/Tampering/ISD_highres_AS11_AS11-44-6552.JPG) din care a fost scoasă anomalia cu marginea din dreapta!

În final, vă prezint un mic filmuleţ cu Donna Hare şi Karl Wolfe, foşti lucrători NASA, din care voi extrage câteva declaraţii edificatoare despre cum NASA înşeală publicul:

Donna Hare: “Şi am întrebat dacă acela e un OZN? (…) Mi-a zâmbit (n.t. – era vorba de un oficial NASA) şi mi-a spus că nu poate să-mi spună. Şi apoi eu l-am întrebat ce va face acum. Iar el mi-a răspuns: O vom truca şi apoi o vom da publicităţii”.

Sursa: www.lovendal.net

2 comentarii:

Celestine spunea...

Nu stiu de ce te mira... Oare de-atatea secole omenirea nu a invatat ca nimic din ce este "adevar" nu va fi dat turmei?
Suntem casapiti prin manipulare venita pe toate segmentele, vizuale, virtuale, subliminale, etc nimic din ce vedem pe cer NU EXISTA, sau NI S-A PARUT, sau E DOAR UN JOC DE LUMINI, etc etc.. de-atatea zeci de mii de ani ni se vorbeste intr-o cutie, in alte cutii mai mari.
Pentru ce te mai mira ca NASA falsifica, cand orice manuscris sau text-marturie, de la Constantin cel Mare si pana acum, ba chiar si inainte de el, nu a fost niciodata in format real.
Neata... this is the system :)

Eldariel spunea...

Si cu toate acestea, oamenii inca se chinuie si cauta neobositi tot in documente si scrieri fizice, in loc sa depuna aceste eforturi in dezvoltarea simturilor lor subtile si, intr-un final, pentru accesarea Cronicilor Eterice. Dar daca e mai usor sa se creada in niste documente false sau foarte suspicioase, decat in faptul ca Cronica exista (asta de obicei fara un efort signifiant in verificarea autenticitatii acestei Cronici), atunci oamenii n-au decat sa continue sa accepte inventiile altora mai destepti decat ei...