Mistere in Bucegi...


Se cauta ceva anume in Bucegi? Se pare ca da...

Mai jos redau un articol interesant despre Muntii Bucegi:

"In muntii Bucegi exista o zona de un kilometru patrat in care organismul nu oboseste, iar functiile fizico-chimice se revigoreaza brusc. Specialistii spun ca avem de-a face cu legendarul loc dintre cer si pamant.

In 1999, un institut de cercetari particular din Bucuresti, angajat de o firma straina pentru a studia subteranul unei zone din Bucegi, a gasit ceva care poate fi asimilat cu legendara "Gura de Rai". E vorba despre o panta cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, unde se manifesta o anomalie magnetica atipica, dupa cum o definesc specialistii, zona care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman. Este, foarte probabil, cea mai ciudata descoperire facuta vreodata in Romania.
In traditia populara romaneasca, Gura de Rai este un mediu intre cer si pamant cu un caracter sacru, un drum spre Rai, un loc benefic. Ca pozitionare geografica, Gura de Rai este situata pe un picior de munte si se deschide intr-o pajiste inalta sau un gol de munte. Conform "Mitologiei Romane", cartea lui Romulus Vulcanescu, Gura de Rai este sinonima cu "plaiul", iar autorul considera ca acestor zone mirifice li se releva caracterul sacru si prin titulatura mitropolitilor romani, denumiti "exarhi ai plaiurilor". Romulus Vulcanescu subliniaza ca in zona Gurilor de Rai s-au incuibat cu timpul Nedeiele, sarbatori populare si institutii complexe etnoculturale satesti cu implicatii mitologice.


Locul in care organismul nu oboseste

Acestor date li s-a adaugat insa si o imagine fizica, concreta, a unei "Guri de Rai", un loc cu o suprafata de aproximativ un kilometru patrat, care are efecte terapeutice exceptionale asupra organismului uman. In 1999, Institutul particular de cercetare "Terra" a fost angajat de o firma romano-franceza sa studieze o zona din Bucegi, situata in apropierea Pesterii Ialomicioara. Societatea era interesata de stabilirea detaliilor din subsolul acestei zone si a oportunitatii de a construi un complex hotelier. La studiu au participat specialisti din mai multe domenii, in special fizicieni si geofizicieni. Cercetarile s-au facut cu aparatura de geodetectie.

Dupa mai multe zile de urcat si coborat pe acele coclauri pentru sondaje, geofizicianul Dumitru Stanica, unul dintre membrii echipei, a descoperit ceva senzational in preajma varfului Doamnei: ajuns intr-un anume loc, i-a disparut oboseala. "Ne-am speriat cand ne-a strigat alertat, nu stiam ce s-a intamplat. Evident ca am privit cu neincredere fenomenul, la inceput. In timp insa am constatat, pe propria noastra piele, ca el este real. Abia apoi am demarat investigatiile asupra acestui loc", spune Vasile Rudan, coordonatorul echipei.

Primul stadiu al investigatiilor a constat in verificarea tuturor versantilor din zona. "Am constatat ca oricat ai urca, oricat de obosit ai fi dupa mers, in momentul in care ai ajuns in zona respectiva dispare oboseala, lucru care nu se manifesta pe alti versanti. Este vorba de o revigorare a functiilor fizico-chimice cu o rapiditate iesita din comun", declara Dumitru Stanica.

O anomalie geomagnetica atipica

A doua faza a constat in testarea medicala. A fost adus un medic, care a verificat tensiunea fiecarui subiect care urca panta cu "ciudatenii". Testele medicale au fost reluate si pe o alta culme din apropiere, cu o inaltime aproximativ similara. Rezultatele au condus catre o singura concluzie: in zona cu pricina, exclusiv, se intampla ceva deosebit. Nu numai ca ritmul cardiac isi revine uluitor de repede, desi urcusul se face pe o panta abrupta, dar oamenii in varsta care au fost supusi testelor au declarat o stare de bine general cand stau in acel loc.

S-a trecut apoi la testarea zonei prin magnetometrie diferentiala, respectiv radiografierea subsolului cu aparate de tip Partington, care pot masura, printre altele, magnetismul Pamantului. Asa a fost depistata o anomalie magnetica atipica, pe o suprafata de aproximativ un kilometru patrat. "Anomaliile geomagnetice cunoscute de specialistii din domeniu apar in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice care se inregistreaza intr-o forma atipica pe diagrame. Aici e vorba insa despre ceva necunoscut, un profil al diagramelor pe care nici profesorul Stanica, unul dintre cei mai buni geofizicieni de la noi, nu a stiut sa-l interpreteze. In acel moment am facut legatura cu alt gen de anomalii atipice, pe care le cercetam de mai mult timp si care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, inca ramase cu o origine necunoscuta", ne-a spus Vasile Rudan.


Armata este interesata de subiect

"Descoperirea absolut intamplatoare a zonei benefice din Bucegi, "Gura de Rai" in traditie populara, vine sa rotunjeasca ceea ce stiam pana acum despre anomaliile magnetice atipice. In primul rand ne intareste ideea ca nimic din ceea ce avem lasat ca memorie colectiva prin folclor nu este gratuit, are cel putin un sambure de adevar", declara Vasile Rudan.

"Ceea ce am gasit noi in Bucegi are o dispozitie geografica identica cu cea descrisa in folclor. In al doilea rand, stim acum ce si cum sa cautam.
Pe diagrame, harti ale subsolului, profilele micromagnetice ale zonelor malefice, despre care avem mai multe date, sunt ascutite, pe cand cele ale zonei benefice sunt liniare, aproape drepte. Timp de mai multi ani am fost ocupati cu alte proiecte de cercetare si am suspendat investigatiile din Bucegi, dar intentionam sa reluam cercetarile si sa facem chiar o demonstratie publica. Apoi vom largi zona investigatiilor, deoarece avem semnale ca asemenea locuri deosebite se mai gasesc, cel putin in zona Masivului Retezat. Interesant este faptul ca din informatiile de pana acum rezulta ca fiecarei zone malefice trebuie sa ii corespunda, undeva in apropiere, o zona benefica, la o distanta de cel mult cateva sute de metri. Deocamdata nu vom divulga locatia exacta", spune Rudan.
Acesta mai sustine ca, pe tema cercetarii anomaliilor magnetice atipice din Romania, bune sau rele, urmeaza sa apara o carte si ca Ministerul Apararii se arata foarte interesat de acest domeniu. Cercetatorii de la Institutul "Terra" spera sa se realizeze, cu concursul Armatei, o harta a Romaniei care sa puna in evidenta aceste zone iesite din comun."

Desigur acestea sunt doar cateva dintre misterele si descoperirile din Bucegi... sunt multe discutii legate de aceasta zona si nu numai si speram ca nu peste mult timp vom afla mai multe...

Cateva carti interesante de citit:
Cinamar

27 de comentarii:

Anonim spunea...

Foarte interesant articolul. Am citit și cărțile lui Cinamar cu ceva timp în urmă. Mulțumesc.

Cred și sper că va veni o vreme când românul de rând își va cunoaște adevărata moștenire.

Numai bine.

Anonim spunea...

Care este sursa acestui articol???
Sau a fost scris, sa fie scris acum, cu acel incident nefericit din Muntii Bucegi, sa dea bine.
In Romania, sint mai multe locuri cu astfel de zone, dar din anumite interese s-a facut tam-tam decit pe zona Brasovului.
Cit despre sa dea popuatiei (sau macar anumitor pasionati de astfel de fenomene) astfel de info./cunostinte, o iau ca pe o gluma de sorginte Neo-comunista: "da, vom face si vom da populatiei..." si alte cuvinte inselatoare dar, in favoarea CITORVA retrograzi". Cine se doreste pacalit, ademenit, e problema lui!
Legat de nota de subsol, cu cartile lui Radu Cinamar.
NU au nici o legatura cu
realitatea, sint doar niste carti de fictiune! Atita tot!
Daca anumite persoane exaltate, naive, confunda Fictiunea cu Realitate (in care traim), e grav, dar e problema lor!!!


Cactus \|/

GabyS spunea...

Multumesc pt comentarii!

Cactus, tot respectul, dar eu nu as fi asa sigur ca acele carti sunt fictiune, inainte sa spuna cineva asta sa se informeze mai mult... Desigur nu sustin ca tot ce scrie in carti este adevarat, dar pot spune ca o anumita parte... da!

Numai bine!

Fanitza spunea...

Uneori e greu sa acceptam adevarul daca nu suntem pregatiti sa-l asimilam. Fiecare este liber sa creada in ce vrea. Eu cred ca intr-adevar zona muntilor Bucegi este una dintre zonele speciale ale planetei, ca ea fiind mai multe in aceasta tara greu incercata acum. Nu-ti face probleme pentru parerile pro sau contra ale celorlalti. Multa bafta in ceea ce vrei sa faci!

Anonim spunea...

Cactus, urmarind o emisiune cu Emil Streinul pana spre dimineata, sunt de acord cu tine, despre acele locuri. nu numai unul...

Anonim spunea...

sursa acestui articol,este interviul realizat de dl. Patrut,in revista Nexus,cu dl.Vasile Rudan(care acum cateva zile a suferit un AVC)...Gresesc!?

Romanian Templar spunea...

@GabyS

Cand cineva vine cu o trasnaie/aberatie el trebuie sa demonstreze teoria respectiva nu ceilalti sa demonstreze ca e gresita.
Pe ce considerente in afara de clasicul "parerea mea" poti spune ca in acele carti e ceva adevarat?
Despre articol: cei doi geofizicieni citati chiar exista si pot fi contactati pe mail. Se poate considera deci ca cele scrise sunt reale si au o baza verificabila.

Anonim spunea...

va rog sa mergeti la sfinxul din Bucegi, si coborati pe jos spre pestera Ialomitei in FUGA si veti vedea ca NU OBOSITI.

Anonim spunea...

ok, daca cobor poate nu obosc , dar daca urc obosec? asta e intrebarea

filyy2000 spunea...

ok, daca cobor poate nu obosec , dar daca urc obosec? asta e intrebarea

ஒளி ஆவி spunea...

dragii mei..haideti sa nu ne lasam pe o ureche doar pentru ca stim..ci sa si punem in aplicare tot ceea ce stim...si despre persoanele prost-informate sau mai bine zis libidinosii care vorbesc doar de dragul de a se auzi sau de a se baga si ei in seama..haideti sa nu facem atat tam-tam..lasati-i sa vorbeasca...Adevarul triumfa intotdeauna!Pacea fie cu voi si Lumina sa va calauzeasca pe "drumul" pe care ati inceput sa pasiti!(avand in vedere ca este "drumul cel bun")

ஒளி ஆவி spunea...

si v-as propune sa ne "dezvoltam" blog-urile impreuna.....multumesc anticipat! http://.zhenzheng-de-xingfu.blogspot.com/

JJ spunea...

Tinand cont ca la baile herculane avem apa termala, si cu multe alte descoperiri si legende...........sigur ca muntii Bucegi ridica multe semne de intrebare si multe alte descoperiri care nu sunt inca date publicului. Opinia mea e ca ...........daca te intereseaza ceva, convinge'te si cauta!

Anonim spunea...

poate vorba :"ma duc la munte sa mi incarc bateriile"are sens...
daca nu crezi in valorile care te inconjoara ...n ai sa observi niciodata nimic si mai grav nu o sa poti face diferenta,cu atat mai putin sa simti efectul...
asa cum intalnim "locuri sfinte"putem vedea si locuri de o frumusete rara ba mai mult cu o atractie extraordinara care te fac sa te umpli de energie pozitiva,marind buna dispozitie si chiar tonusul...
AVEM O TARA FRUMOASA..PACAT CA ESTE LOCUITA...
cu respect pentru cei care muncesc la aceste informati S.G.Afg.

marius spunea...

Ignoranta ta (anonimule)lasa de dorit.Fac pariu ca faci perte din aceia care merg la munte cu sticla in rucsac preocupati de a gasi un loc cu multe lemne imprejur pentru foc(de ce sa muncesti sa le aduci)ca sa poti sa-ti faci micii,lasind resturile la locul faptei.Ai simtit vreodata ce imseamna o priveliste minunata,ce actiune are asupra ta?Ai imbratisat vreodata un pom sa vezi ce reactie ai?Ai respirat vreodata un aer atit de curat incit sa ti se puna un nod in git?Coboara-ti atentia asupra interiorului tau cind esti in asemenea locurisi ai sa-ti schimbi parerea.La orice televiziune cind se cere parerea cuiva toti si-o dau si n-ai sa vezi pe cineva ca spune:"nu am calificarea necesara sa-mi dau cu parerea".Si sti de ce? Pentru ca trebuie sa pari "interesant","atoatestiutor","superpregatit in toate domeniile".IGNORANTA TA FACE RAU.Gindeste-te la asta.Raspunde la "miracolele"de care mai auzi din cind in cind,care se petrec indiferent ce crezi tu si care nu pot fi explicate de nici o stiinta.Ai fost vreodata la biserica sa asisti la o exorcizare? Dar ce zic eu,ca la biserica NU AI TIMP SA MERGI.Esti prea ocupat de lucruri marunte.Imi pare rau pentru tine.

Anonim spunea...

Ce ar fi ca atunci cand mergeti la munte sa aveti cu voi si o plasa mica in care sa puneti doua trei gunoaie pe care le intalniti in calea voastra fara sa va mai intrebati cine le-a lasat pe acolo ?! Fiti pur si simplu curati atat in gandire cat si in fapta ... poate asa veti reusi sa vedeti si sa intelegeti mai bine ce ascund meleagurile noastre

DAN spunea...

ESTE O TIMPENIE SA SPUI CA COBORI DE LA SFINX LA PESTERA IN FUGA SI NU OBOSESTI ( NORMAL PTR. CA COBORI ).DAR IN ACEEASI ZONA DACA SUI SI DACA AI SI 1 RUCSAC O SA OBOSESTI FARA DISCUTII.ATUNCI I-TI PUI INTREBAREA UNDE ESTE ZONA MINUNE.AM STAT O PERIOADA INDELUNGATA LA RELEU COSTILA SI AM BATUT TOT PLATOUL CHIAR SI NOAPTEA LA ORA 1 SI-N TOATE ANOTIMPURILE FACEAM TRASEE CIND AVEAM LIBER. SINGURUL LOC CARE MI SA PARUT MAI DEOSEBIT A FOST VF.BUCURA.CEI MAI AUTORIZATI SA VORBEASCA DE TOATE ASTEA SUNT GINA SI GINEL DE LA FLOARE DE COLT.

thea spunea...

categoric,asemenea locuri abunda in romanica noatra draga. eu am intalnit unul, si poate nu intamplator, intr-un peisaj mirific, intre localitatea cavnic si strambu baiut, maramures. mergeam la stupina si ma intrebam ce voi fii in stare sa lucrez, pentru ca aveam un blocaj articular sever, bineinteles cu dureri acute. am oprit pe acea vale, cu linii sinuoase intradevar, pret de, sa zicem, o ora, sa mancam. nu am constientizat decat la plecare ca sunt total deblocata, revigorata si cu o dispozitie exceptionala. m-am indragostit la prima vedere de acest loc si cand vreau sa revin ii spun mereu pe-un picior de plai, pe-o gura de rai. intuitia mea a functionat ireprosabil va invit si va recomand sa-l vizitati

Alexandrina spunea...

Sunt absolut facinata de blogul tau.Acum un an l-am descoperit pe Radu Cinamar si i-am citit cartile.Am fost socata si in acelasi timpt nu.Cred ca absolut ce s-a scris in acele carti este adevarat si cred ca noi romanii avem ceva deosebit in noi si in pamantul pe care il locuim.La panta "Gura de rai" pot sa mearga civili?

Curatenie Bucuresti spunea...

Si pana acum doream sa ajung in Bucegi, dar acum imi doresc mai mult!

Anonim spunea...

În anii 1951/52, la Buşteni, elev fiind, la vârsta de 13-14 ani am avut senzaţii ciudate, ca şi cum o forţă necunoscută dorea să-mi comunice ceva. Nu în vis, ci în plină zi. Mai mult nu e nevoie să spun, dar am impresia că în viaţă, trecând plin clipe grele, am simţit parcă o protecţie de ordin necunoscut.

Anonim spunea...

FOARTE TARE ARTICOLUL. SI EU SUNT INTERESAT, AM NISTE LUCRURI PE CARE AS PUTEA SA LE POVESTESC, DAR LUMEA INDOCTRINATA DE BISERICA MA VA CREDE NEBUN :)))) am comunicat cu niste fiinte extraterestre....

Anonim spunea...

Pentru cei care nu cred, solicita sursa .... etc. Nu este nimeni dator sa le demonstreze nimic. Mai ales in situatia evenimentelor de la granita intelegerii stiintifice a fenomenului. Stiu ca in cazul lor, asteapta lamuriri, lamuriri care din pacate nu vor veni curind. In atare situatie este cazul sa se limiteze la cantitatea de informatii pe care o inteleg.

Maria spunea...

Poate unele prsoane din lumea indoctrinata se va trezi la realitate si isi va trezi "simturile" si constiinta si isi va da seama de minciuna in care traiesc si care le-o ofera preotii impreuna cu cartea lor "sfanta".Sa fim realisti,evolutia vietii reprezinta cautare continua,informare,punere in practica... insusi fiinta humana este un mister,nu avem idee de ce suntem capabil sa facem daca ne-am dezvolta capacitatile extrasenzoriale si ne-am folosi creierul 100%.Eu cred ca suntem urmasii extraterestrilor si sunt neamul nostru,e normal sa fim interesati in ei,avem genele lor in noi.Ma pasioneaza aceste subiecte.Sustin si doresc ca toata lumea interesata sa vina cu argumente si comentarii despre aceste descoperiri.

filimon felicia spunea...

Si daca galeriile subterane din Bucegi exista? este o presupunere care nu poate fi infirmata pentru ca sunt putini cei ce au acces la informatii de acest gen. Poate ca dl.Cinamar detine niste dovezi care l au facut sa scrie Viitor cu cap de mort. Este o carte interesanta si cred ca merita un gram de credibilitate. Fenomene incredibile se petrec si in jurul Crucii Caraimanului in anumite perioade cand se vede o holograma adica o dublura a crucii. Si daca au existat acei giganti si acele tehnologii necunoscute de pamanteni?

Unknown spunea...

Imi poate da cineva coordonatele exacte ale acstui loc?

Anonim spunea...

Si daca omul de rand va vrea sa mearga acolo, sa se odihneasca, se va plati centimetrul patrat cu cit? si cat timp? ca am mai vazut locuri in munte cumparate, ca n-ai unde sa stai 5 minute ca te ridica de pe marginea riului, ca este zona particulara, cumparata, ingradita, dar nu e nimic pe ea,si asa, ridicate si pleaca ca acolo nu poti sta. Vorbesc despre zonele cu odihna reconfortanta unde nu simti oboseala, dar pentru nu stiu care, care vine din strainataturi, poate ca-l vind cu bani marunti,numai bani sa vada, ca ce va constri treaba lui, ca va ingradi,treaba lui, ca sau mai vazut si din astea.
Nu mi-o lua in nume de rau dar cam astfel stau azi lucrurile.