Desecretizari OZN in Marea Britanie - 2010


Churchill şi Eisenhower s-au înţeles să ascundă întâlnirea unui avion cu un OZN

Guvernul britanic lua foarte în serios ameninţarea reprezentată de OZN-uri în anii '50, încât şefii serviciilor de informaţii se întâlneau regulat să discute această problemă,iar premierul Churchill se înţelesese cu generalul american Eisenhower să păstreze secretă o întâlnire a unui pilot cu un OZN.

În 1957, comitetul de securitate al Marii Britanii primea, în medie, cel puţin un raport detaliat pe săptămână care relata despre zărirea unui OZN.

Marea Britanie a publicat joi sute de documente referitoare la "obiecte spaţiale neidentificate", inclusiv o scrisoare care arată că Winston Churchill a ordonat ca o întâlnire, în timpul războiului, între un pilot militar şi un OZN să fie ţinută secretă timp de 50 de ani, pentru a nu crea "panică în rândul maselor". Churchill se temea, de asemenea, că astfel de incidente ar fi zdruncinat credinţele religioase ale oamenilor.

Documentele date publicităţii de Arhivele Naţionale, conţin zeci de mărturii, schiţe şi procese-verbale clasificate despre întâlniri cu astfel de obiecte misterioase care au avut loc pe teritoriul Marii Britanii.

Potrivit BBC, documentele arată că relatările despre OZN-uri au atins un vârf în 1996, când serialul "Dosarele X" era foarte popular. Potrivit documentelor, au fost peste 600 de semnalări în 1996, comparativ cu o medie de 240 în cei cinci ani anteriori.


O notă de la Ministerul Apărării se referă la o scrisoare din 1999 care spune că de un avion al forţelor aeriene regale, care se întorcea dintr-o misiune în Europa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, "s-a apropiat un OZN metalic". Autorul neidentificat al scrisorii spune că bunicul său a asistat în timpul războiului la o întâlnire între fostul premier britanic Winston Churchill şi fostul general american Dwight Eisenhower în timpul căreia cei doi şi-au exprimat îngrijoratrea faţă de acest incident şi au decis să-l păstreze secret.

Unele cazuri în care pe cerul britanic au fost văzute obiecte misterioase au primit explicaţii raţionale, cum ar fi meteoriţii care ard în atmosferă, dar multe alte dosare rămân nerezolvate.

Un document datat 1997 conţine relatări despre "explozii sonice" şi o prăbuşire misterioasă de avion care a avut loc în nordul Angliei. Nu a fost găsită însă nicio epavă a aeronavei, în ciuda operaţiunilor de căutare.

Un alt incident se referă la un "OZN negru în formă de triunghi" care a fost zărit la sfârşitul anilor '90, în Kent, deasupra casei secretarului de interne din "cabinetul din umbră" de atunci.


Într-un caz înregistrat în 1995, căpitanul unui avion care se apropia de aeroportul din Manchester a raportat că era cât pe ce să se ciocnească de un "obiect neidentificat", iar un martor de la sol a depus separat o mărturie - o schiţă pe care a făcut-o - dupăă ce a văzut un OZN "de 20 de ori mai mare decât un teren de fotbal". Ancheta care a fost deschisă nu a reuşit să identifice obiectul.

În timpul Războiului Rece, Marea Britanie trimitea de circa 200 de ori pe an avioane de vânătoare ca să intercepteze aeronave sovietice, mai arată documentele desecretizate. O notă din 1996 spune că înregistrările misterioase ale radarelor în timpul războiului se dovedeau invariabil a fi antisubmarine sau avioane de recunoaştere cu rază lungă de acţiune.

Sursa: realitatea.net

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Churchill se temea, de asemenea, că astfel de incidente ar fi zdruncinat credinţele religioase ale oamenilor".
Catel nenorocit ii era teama sa nu-i strice cineva planurie masonice!
Acolo unde este, sa plateasca ca si ceilalti (masoni ordinari - Hitler & Stalin) care s-au jucat cu soarta a milioane si milioane de oameni (avindu-i si pe constiinta), in impartirea lumii dupa bunul lor plac.
Fiinte nenoricite, intotdeauna ati fost impotriva progresului...


Cactus \|/

Anonim spunea...

@Cactus, de acord cu tine!!!
Dar vreun (asa-zis) istoric
mentioneaza asa ceva in vreo dezbatere publica? Nu.
ACUM, ce este Adevar, MAINE poate fi considerat Minciuna/Fals. ...si tot asa.

Cu respect,
>Buburuza ofuscata<