Moartea nu exista! (Teorii - Fizica Cuantica)


Moartea nu exista, intrucat omul supravietuieste in alte lumi.

Multora dintre noi ne e frica de moarte. Credem in moarte, pentru ca ni s-a spus ca vom muri. Noi ne identificam cu trupul nostru si stim ca trupurile mor. Dar o noua teorie stiintifica sugereaza faptul ca moartea nu reprezinta “evenimentul final” pe care noi il cunoastem.


Exista un numar infinit de universuri
.

Unul din aspectele bine stiute ale fizicii cuantice il reprezinta faptul ca anumite evenimente nu pot fi prevazute in mod absolut. Exista o gama de evenimente posibile, fiecare din ele avand probabilitati diferite. O explicatie posibila ar fi aceea ca o interpretare al “mai multor lumi” spune ca fiecare din aceste evenimente posibile corespunde unui univers diferit (”multivers”). O noua teorie stiintifica, denumita biocentrism, perfectioneaza aceste idei. Exista un numar infinit de universuri si tot ce se poate intampla apare intr-un anumit univers. Moartea nu exista intr-un sens real in aceste scenarii; toate universurile posibile exista simultan, indiferent ce se intampla intr-unul din ele.


Energia nu moare niciodata
.

Desi toate corpurile sunt destinate sa se autodistruga, simtamantul de a fi viu, acel “cine sunt eu”?, este doar o energie de 20 de wati care se gaseste in creier. Dar aceasta energie nu dispare la moarte. Una din axiomele cele mai sigure ale stiintei este aceasta: energia niciodata nu moare; nu poate fi nici creata, nici distrusa. Dar aceasta energie poate transcede dintr-o lume in alta?


Conform biocentrismului, spatiul si timpul nu sunt obiectele grele pe care noi le credem. Faceti cu mana prin aer; dupa ce terminati acest lucru, ce mai ramane? Nimic. Acelasi lucru se aplica si pentru timp. Nu puteti vedea nimic prin craniul care va inconjoara creierul. Tot ce vedeti si experimentati chiar acum reprezinta un vartej de informatii ce va apar in creier. Spatiul si timpul sunt doar niste instrumente pentru a pune totul impreuna.


Moartea nu exista intr-o lume fara timp si fara spatiu. La final, chiar si Einstein a recunoscut: “Acum Beso, prietenul meu, a plecat din aceasta lume stranie putin inaintea mea. Aceasta nu inseamna nimic. Oameni ca noi stiu ca diferenta dintre trecut, prezent si viitor este doar o iluzie persistenta”. Imortalitatea nu inseamna o existenta continua intr-un timp fara sfarsit, ci mai degraba existenta in afara timpului.


Cele 7 principii ale biocentrismului


Teoria biocentrismului, creata de omul de stiinta Robert Lanza, are 7 principii:


1) Ceea ce noi percepem ca realitate este un proces in care sunt implicate constiintele noastre. O realitate “exterioara”, daca ar fi existat vreodata, conform definitiei, ar fi trebuit sa existe in spatiu. Dar aceasta nu are niciun sens, intrucat spatiul si timpul nu sunt realitati absolute, ci instrumente ale mintii umane sau animale.


2) Perceptiile noastre externe si interne sunt legate intr-un mod ce nu poate fi explicat. Ele sunt diferite parti ale aceleiasi monezi, si nu pot fi despartite una de cealalta.


3) Comportamentul particulelor subatomice, al tuturor particulelor si obiectelor, este legat de prezenta unui observator. Fara prezenta unui observator constient, ele, cel mult, ar exista intr-un stadiu nedeterminat de unde probabilistice.


4) Fara constiinta, “materia” se scufunda intr-o stare nedeterminata de probabilitate. Orice univers care ar exista inaintea constiintei, ar exista doar intr-o stare de probabilitate.


5) Structura universului este explicabila doar prin biocentrism.


6) Timpul nu are nicio existenta in afara perceptiei noastre; este doar modalitatea prin care noi percepem schimbarile in univers.


7) Spatiul, ca si timpul, nu este un obiect sau un lucru. Spatiul este doar o alta forma a intelegerii noastre umane si nu este o realitate independenta. Noi caram spatiul si timpul cu noi, la fel cum testoasele isi cara cochiliile.


Sursa: www.almeea.com

8 comentarii:

DANIIL spunea...

Frumos...Mare Adevar contine acest articol.Multumesc!!!

Anonim spunea...

tare

Anonim spunea...

Nu stiu daca toate principiile apartin lui Robert Lanza, dar cel cu multiversul (infinitatea de universuri simultane cu toate probabilitatile) apartine lui Everett. Oricum este un domeniu extrem de logic si profund.

do re mi spunea...

Spatiul, ca si timpul, nu este un obiect sau un lucru. Spatiul este doar o alta forma a intelegerii noastre umane si nu este o realitate independenta. Noi caram spatiul si timpul cu noi, la fel cum testoasele isi cara cochiliile.


Citind randurile astea mi-am adus aminte de un tablou superb pe care il are Caltia ,se numeste Noaptea Calatorului .L-am vazut dupa ce facusem o calotarie in care carasem cu mine si spatiul si timpul meu .
Multumesc pentru reamintire .

GabyS spunea...

Multumesc pt comentarii si vizitarea blogului!
Intr-adevar fizica cuantica este un domeniu foarte interesant cu perspective si viziuni mult mai largi si care imbina stiinta cu spiritualitatea. Am studiat cat de cat ceea ce spun ei in general si sunt foarte multe noutati care le afirma ei despre realitate si pot spune ca unele din ele sunt chiar foarte socante cel putin pt o anumita parte din oameni...

Numai bine tuturor!

Rodica spunea...

Jurgen Schmidhuber (institutul pt. inteligenta artificiala Dalle Molle, Elvetia) sustine ideea ca lumea noastra este rezultatul unui mare computer cosmic si afirma"Cu mult timp in urma, Marele Programator a scris un program care ruleaza pe Marele lui Computer, toate universurile posibile".In articolul Opinia unui specialist It despre viata, univers si toate celelalte" el ofera un argument tehnic, convingator similar cu analiza lui Bostrom, avansand ideea ca este mult mai probabil ca noi sa traim, cu adevarat, intro realitate virtuala.
Am citat din cartea lui Gregg BRADEN care mai spune(presupune) si faptul ca" noi suntem marii programatori care au creat aceasta lume experimentala, chiar pt. noi. Am putea descoperi ca noi am fost de acord sa ne cufundam in bucla de actiune-reactie a unei simulari, pt. a ne desavarsi inimile. Ce cale mai buna de a invata cum sa traim intrun taram pe care urmeaza sa-l populam?"

Cya spunea...

Articolul in engleza disponibil si aici: http://www.huffingtonpost.com/robert-lanza/does-death-exist-new-theo_b_384515.html

GabyS spunea...

Multumesc pt link... e interesant.