Intelegerea si vizualizarea aurei (1)


Desi este definita în diverse moduri, aura reprezinta cimpul de energie care înconjoara orice forma de materie. Orice structura atomica are o aura, un cîmp energetic ce o înconjoara.
Fiecare
atom din orice substanta este alcatuit din electroni si protoni aflati în continua miscare. Acesti electroni si protoni reprezinta vibratii de energie electrica si magnetica. Atomii lumii vii sînt mai activi si mai vibranti decît cei ai materiei moarte. Drept urmare, cîmpurile energetice din jurul copacilor, plantelor, animalelor si oamenilor sînt mai usor de perceput.
Aura umana este cîmpul energetic ce înconjoara corpul fizic din toate directiile si este tridimensional. Aura unui om sanatos are forma eliptica, raspîndita în jurul corpului în general, ajunge la aproximativ 2,5-3 metri.

Se spune ca aura anumitor învatati din vechime ar fi ajuns pîna la cîtiva kilometri în jurul corpului - ceea ce, se crede, constituie unul dintre motivele pentru care acestia atrageau atît de multi adepti ce-i urmau de-a lungul peregrinarilor lor prin lume. Merita sa mentionam aici ca toti marii maestri spirituali ai omenirii sînt zugraviti în mod obisnuit cu un halo în jurul capului - acea parte din aura pe care aproape oricine o poate vedea cu usurinta.

Chiar daca nu putem verifica dimensiunile si intensitatea aurei maestrilor spirituali din Antichitate, este absolut adevarat ca energia ta este mai vibranta, cu cît esti mai sanatos din punct de vedere fizic si spiritual, iar aura se extinde tot mai mult în jurul corpului tau fizic. Cu cît cîmpul auriu este mai vitalizat, cu atît mai multa energie vei avea pentru a realiza ceea ce-ti doresti sau trebuie sa faci. Cu cît aura ta este mai puternica, cu atît mai putin esti afectat de influenta fortelor exterioare.



Cîmpurile aurice slabe sînt cele în care influentele exterioare par sa predomine asupra eului - ceea ce înseamna ca devii mult mai usor de manipulat si ca obosesti foarte repede. O aura slaba naste gînduri pesimiste, probleme de sanatate, sentimente de neîmplinire si de inutilitate care ne afecteaza de multe ori viata de zi cu zi.

Orice cîmp energetic este unic în felul sau. Nu exista doua identice întru totul, însa pot exista similitudini. Aurele pot contine cîmpuri sonore, luminoase si electromagnetice, dar forta si intensitatea fiecarei componente variaza de la un individ la altul. Fiecare persoana îsi are propria sa frecventa, unica.

Atunci cînd frecventa aurei tale este apropiata de frecventa celorlalti, se creeaza o legatura naturala: „te întelegi" mai bine cu aceste persoane. Nu este ceva neobisnuit sa-i auzi pe altii spunînd ca asemenea legaturi sunt semnul existentei unor conexiuni în vietile anterioare - ceea ce, în unele cazuri, poate fi adevarat, însa acest lucru reflecta mai curînd o similitudine a cîmpului auric, deci o similitudine în frecventa individuala la nivel fizic, emotional, mental si/sau spiritual, indiferent de legaturile din vietile anterioare.

Culorile, claritatea lor, marimea si forma aurei etc., toate sînt elemente care ofera informatii despre sanatatea si buna dispozitie a individului. Dupa cum vom vedea mai tîrziu, e usor sa vezi aura - mai greu este sa interpretezi ceea ce vezi.

In general, un cîmp auriu slab te face mai vulnerabil în fata influentelor exterioare, care pot varia de la sensibilitate la boli pîna la dezechilibre emotionale sau mentale. Un bun exemplu este mediul din birourile mari. Cînd esti odihnit, larma din jur - tacanitul masinilor de scris sau zgomotele diverselor aparate - nu te deranjeaza ; le poti ignora mai usor. Pe masura ce trec orele, si energia ta scade, iar vibratiile aurei se diminueaza. în acelasi timp, devii mult mai sensibil la zgomotele din jur, care încep sa te afecteze: îti penetreaza cîmpul aurie, creînd iritare si dezechilibru. Cu cît devii mai constient de acest lucru, cu atît mai usor poti lua masuri pentru a-ti mentine aura echilibrata si protejata.

Vizualizarea aurei este mai curînd o stare fizica decît una metafizica. Oricine poate învata sa vada aura. Mai greu este sa interpretezi ceea ce vezi, iar asta implica mai mult aspectul intuitiv si cel metafizic. Exista doua moduri de a vedea aura: intuitiv si obiectiv. Nu se poate spune ca unul este mai bun decît celalalt, atît timp cît interpretezi corect ceea ce vezi. Ambele modalitati pot fi eficiente, desi perceperea fizica a aurei te ajuta sa tii în frîu latura „Toma necredinciosul" a constiintei tale. Prin metoda intuitiva, aura este vazuta mai curînd cu ochiul mintii decît cu ochii fizici. Pentru asta trebuie sa înveti cum sa te relaxezi si sa vizualizezi o persoana în minte. Dupa aceea întreaba-ti intuitia despre energia aurica a persoanei respective. Care este culoarea esentiala a acestei persoane? Ce alte culori mai exista si cum sînt ele distribuite? Ce indicatii dau aceste culori despre energia persoanei respective la nivel fizic, emotional, mental si spiritual ?

Cel mai adesea, aceste perceptii intuitive ale aurei sînt la fel de corecte si precise ca si cele fizice, daca sînt bine interpretate. Caci, dupa cum am spus, un mod de a percepe nu este mai bun sau mai eficient decît celalalt. Totusi, perceptia fizica îti ofera mai multe elemente „palpabile" despre cîmpurile de energie subtila.
Perceptiile intuitive ale aurei sînt mai usor de preluat de la altcineva decît de la tine însuti.

E foarte usor sa te amagesti si sa-ti imaginezi ceea ce ai vrea sa vezi în aura ta, mai degraba decît ceea ce exista într-adevar. De aceea, este întotdeauna bine sa ai un fel de confirmare a intuitiei tale. Oricine poate învata la fel de bine sa-si vada aura în mod obiectiv. Este o capacitate naturala, proprie fiecaruia dintre noi. Majoritatea copiilor vad aure, dar nu sînt învatati sa le recunoasca. Nu de putine ori parintii comenteaza despre imaginatia colorata a unui copil atunci cînd acesta se refera la senzatii si impresii subtile, fie ele legate de cîmpuri aurice sau de duhuri
îndrumatoare. De cele mai multe ori, copilul este educat de catre parinti si societate sa creada ca astfel de perceptii sînt imaginare si ireale. Drept urmare, copilul îsi pierde acea deschidere, iar capacitatea înnascuta de percepere se atrofiaza. Totusi, ea poate fi dezvoltata din nou, indiferent cît de mult a ramas în stare latenta. îti poti antrena ochii sa primeasca si sa interpreteze o cantitate mai mare din spectrul luminii.

va urma...


Sursa: Ted Andrews - Cum sa vezi si sa interpretezi aura


5 comentarii:

anonym spunea...

cartea mi s-a parut de mare inspiratie si mai ales ca este foarte axata pe practic. ar fi frumos sa postezi si "tehnicile" descrise in ea.

GabyS spunea...

Asta e prima parte din material.
Voi publica si tehnicile cat interpretarile dupa culori...

Anonim spunea...

La Multi Ani si tine-o tot asa pt. Desteptarea/Trezirea a citor mai multi semeni dintre Noi!

>Buburuza ofuscata<

GabyS spunea...

Multumesc mult!
La multi ani!

Lary spunea...

La multi ani, Pace si Lumina! un 2010 plin de minuni