Piramidele pierdute din Egipt!?


Doua piramide despre care nu s-a stiut nimic pana acum ar fi fost gasite in Egipt, potrivit imaginilor surprinse de un satelit Google Earth.

Localizate la aproximativ 130 de kilometri distanta una de cealalta, aceste situri contin formatiuni neobisnuite de movile, cu caracteristici si orientari neobisnuite, a spus arheologul Angela Micol.

Unul din situri este in nordul Egiptului, la doar 18 kilometri de orasul Abu Sidhum, pe malul Nilului, iar cealalta se afla langa oaza Fayoum.


Cele doua situri contin formatiuni piramidale cu structuri asemanatoare piramidelor din Giza, care au fost erodate in timp. Conform informatiilor oferite de imaginile preluate prin satelit, una din aceste formatiuni are dimensiuni mai mari decat Marea Piramida. “La o examinare mai atenta, aceasta movila pare sa aiba partea de sus plata si o firma triunghiulara simetrica ce a fost erodata puternic”, a scris Angela Micol pe site-ul Google Earth Anomalies.
piramide pierdute Egipt


Angela Micol este convinsa ca au fost descoperite doua piramide pierdute, insa confirmarea poate fi facuta abia dupa ce specialistii vor analiza la fata locului ipoteza.

“Imaginile vorbesc de la sine. Este evident ce contin aceste situri, dar cercetatorii trebuie sa mearga in teren si sa confirme ca acolo sunt, de fapt, piramide”, a a mai spus Micol.

Ipotezele sunt acum verificate de egiptologi.

Sursa: Discovery

Niciun comentariu: