Paradis sau Uitare (doc)


”Un documentar, creat de Proiectul Venus. Acest documentar scoate la iveala simptomele negative cauzate de sistemul nostru actual. Această prezentare video pledează pentru un nou sistem socio-economic, care este actualizat până în prezent la nivelul de cunostiinte pe care le detinem, oferind munca de o viaţă a inginerului social, futurist, inventator Jacque Fresco, pe care el il numeşte o economie bazată pe resurse. Filmul detaliaza cum trebuie inlaturate metodele învechite şi ineficiente cum ar fi: politica, dreptul, afacerile, sau orice alta forma de rezolvare a problemele umane, şi de a folosi metodele stiintifice, combinate cu tehnologia de varf, pentru a asigura nevoile tuturor oamenilor lumii. Ea nu se bazează pe opiniile elitei politice şi financiare sau pe iluzile aşa-numitei democraţii, ci pe menţinerea unui echilibru dinamic cu planeta care ar putea oferi în cele din urmă abundenţă pentru toţi oamenii. Paradis sau Uitare, prin Proiectul Venus, introduce privitorul într-un sistem de valori mult mai adecvat, care ar fi necesar pentru a permite omenirii sa se dezvolte armonios. Această alternativă depaseste nevoia unui mediu monetar bazat pe, control, şi orientat spre deficit, in care ne aflăm în prezent.”

  Apasati pe CC din playerul You Tube pentru a activa subtitrarea dorita:

   

SURSA: http://www.scilair.com
http://fymaaa.blogspot.com

2 comentarii:

ile spunea...

Am citit recent intr-o revista Lumea un articol despre cit de utile sint bancile ca expresie a valorii benefice a aplicarii unui sistem de creditare. Concluzia este ca folosind beneficiile creditarii sau imprumutului cu dobinda practicat mai ales de anumite popoare cu talent, evrei,chinezi sau grupuri mei mici (florentinii de exemplu),este bine sa pricepem ce bine le-a mers de-a lungul timpului acestora. Ca si cum omenirea nu s-ar dezvolta fara acest adevarat motor al dezvoltarii economice(financiarul si comertul de a plimba etichete dintr-un loc in altul contrazic prejudecata ca banul ar fi ochiul dracului. Iata de ce trebuie sa pricepem ca plimbarea banilor este cel mai bun lucru pe care trebuie sa-l facem,ca si cind nu ar trebui sa producem nimic,nici macar mincare pentru miliardele de guri. Stiu ca bat apa in piua pe aceeasi tema. Atita timp cit oamenii isi pierd instinctul de a crea ceva frumos sau util material, spiritual,noi nu avem nici-o sansa ca specie.Veti vedea marii artizani financiari pe cine vor mai imprumuta cu dobinda, pentru ca de idei nu duc lipsa,vor distruge si apoi vor dramui apa,aerul,viata.

ile spunea...

NICIODATA oamenii nu se vor schimba,oamenii se mai schimba dar cu altii. Intreaba-ti parintii, prietenii,vecinii daca e adevarat ca e bine sa te faci frate cu dracu' pina treci puntea. Dadada...Acesti oameni nu se vor schimba...NIMENI NU VREA SA STIE CA DUPA CE TRECE PUNTEA TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU COMPROMISUL FACUT. Dar nu trebuie sa plateasca neaparat...poate scapa... Asta l-a invatat societatea si mai ales religia noastra de prescolari= crestineasca. Cite miliarde gindesc asa? Compromisul si lasitatea nu inseamna intelepciune. De aceea sintem condamnati. Habar nu avem despre echilibru si respect. Ciinele cind stropeste pomul, nu o face in dusmanie sau in batjocura. E mersul naturii,lucrurilor, daca ar simti ca face rau nu ar mai ridica piciorul, Cite miliarde de creaturi umane sint constiente ca fac rau lucrurilor din jurul lor care de fapt se dovedeste ca sint mai vii decit noi? Stim ca facem rau si continuam sau nu stim aceste lucruri si nici nu vrem sa aflam, fiecare individ considerindu-se buricul pamintului. Meritam ce ni se intimpla.