Inedit: Curcubeu nocturn


Încă de la începuturi, natura a uimit şi continuă să uimească prin ceea ce poate creea.

De această dată, vorbim despre capitolul din fizică intitulat optică, despre apă şi despre lumină, adică, într-un cuvânt despre curcubeu. Acesta este un fenomen optic şi meteorologic care se manifestă prin apariţia pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat atunci când razele soarelui se reflectă în picăturile din atmosferă. Mulţi dintre noi au văzut acest fenomen, dar cum aţi reacţiona dacă aţi vedea cele şapte culori magnifice în timpul nopţii?

Ei bine, şi lumina lunii este capabilă să formeze o astfel de minunăţie. Ultima apariţie a unui curcubeu de noapte a fost imortalizată în Parcul Naţional Yosemite, SUA. Oficialii parcului au reuşit să înregistreze acest fenomen, iar filmul publicat deja a făcut înconjurul lumii.

Pentru cei pasionaţi de aceste fenomene meteorologice ar trebui să ştie că ele apar foarte des în zona cascadelor atunci când este lună plină, iar satelitul natural al Terrei se află foarte aproape de planeta noastră.

Cascadele din Parcul Naţional Yosemite nu sunt singurele în jurul cărora pot fi observate aceste fenomene. De asmenea, curcubeul de noapte a fost văzut şi în Cumberland, Kentucky, în apropierea cascadei Victoria din Africa, cât şi în apropierea canionului Waimea din Hawaii.

Sursa: descopera.ro

Iată cum arată curcubeul nocturn:

2 comentarii:

Celestine Mihaela spunea...

superb, intr-adevar.
Te urmaresc cu mare drag.
Namaste

Marga Kiro spunea...

Extraordinar! Multumesc pentru aceasta zi, care a inceout cu asa o minunatie a Naturii!