NASA a prezentat imagini senzaţionale cu Soarele


NASA a lansat primele imagini de pe sondele sale gemene ale Observatorului Relaţiilor Terestro-Solare (STEREO), imagini ce înfăţişează părţile opuse ale Soarelui.

Imaginea de mai sus arată partea îndepărtată a Soarelui, capturată pe 2 februarie, când cele două vehicule spaţiale nu erau separate exact la 180 de grade, fapt care a generat micul decalaj de informaţii. Totuşi, STEREO A şi B au ajuns ieri în poziţia optimă şi NASA asigură că decalajul va fi depăşit complet în următoarele câteva zile.

NASA explică: "Fiecare sondă STEREO fotografiază jumătate de planetă şi trimite imaginile pe Pământ. Cercetătorii combină cele două imagini pentru a crea o sferă."


NASA mai spune că acoperirea permanentă a lui Stereo asupra Soarelui va duce la progrese notabile în meteorologie şi la îmbunătăţirea proiectării viitorilor roboţi şi nave spaţiale. De asemenea, vom fi mai protejaţi în faţa corpurilor cereşti care se vor îndrepta spre Pământ.

Sondele Stereo au fost lansate în octombrie 2006 şi NASA se aşteaptă ca alături de Observatorul Dinamicii Solare să poată furniza imagini de pe întreaga suprafaţă a Soarelui pentru următorii opt ani.

12 comentarii:

Amuul spunea...

Iertare ca suna dur, dar cam la asta se reduce aproape tot ceea ce prezinti pe blog... la senzationalism...

GabyS spunea...

Este parerea ta proprie si personala, daca tu consideri ca documentarele, stirile si emisiunile sunt de senzational... esti liber sa ocolesti acest blog...
Absolut nimic de pe acest blog nu este conditionat sau obligatoriu, ideea lui de baza este de a aduce in fata diferite informatii pe care fiecare avem datoria sa le filtram si analizam, ca in final sa decidem singuri cat este adevar si cat de utile ne sunt acele informatii.
Nu as vrea sa intru in prea multe detalii...
Multumesc pt comentariu! ;)

doktoru spunea...

Stirile sunt intradevar senzationale dar te ratacesc...treziti va pana nu este prea tarziu si nu mai luati de bun tot ce vi se pune pe tava ,cercetati ,cititi si invatati si rugati va ca sa puteti face deosebirea dintre rau si bine pt voi .

GabyS spunea...

doktoru... asta spun si eu de la inceput...

Multumesc pt comentariu!

Amuul spunea...

Gaby, documentarele, stirile si emisiunile nu sunt de senzational, ci doar cele care aduc simple curiozitati menite sa uimeasca omul, fara aplicatii practice in ceea ce tine de sufletul lui. Zic asta, tinand cont de faptul ca am inteles ca te intereseaza si latura interioara a omului. In rest, informatiile de aici... da, sunt interesante, ca o enciclopedie Larousse in mainile unui copil. Si asta nu o zic nerespectuos.

GabyS spunea...

Da Eldariel, ma intereseaza in mod special latura interioara a omului, dar consider ca informatia nu trebuie ascunsa oricare ar fi ea si prin cunoastere sa ajungem a intelege mai multe... Doar stii si tu cat de mult au fost si inca sunt ascunse multe informatii fata de oameni si nu vad a fi neaparat senzational sau de total nefolos o informatie care tie ti-se pare de senzational sau poate chiar este senzationala datoria subiectului, dar asta nu e vina mea, consider ca este bine ca toti sa fim la curent cu noutati... si tocmai de aceea spun clar pt toti sa faca si ei la randul lor o buna filtrare a informatiilor de peste tot si sa decida cu inima ce este bun pt ei.
Este usor sa gasim critici, dar dupa cum se stie si se vede acest blog este dedicat mai multor categorii de informatii ca sa poata fi citite de oricine si luate in discutie. Dupa cum stii probabil pentru latura interioara am doua bloguri separate...
Eu apreciez ceea ce faci tu si intr-adevar blogul tau intra intr-o altfel de categorie...
Nu ma supara criticile, dar sper ca ele sa fie constructive si reale cat de cat...
Desigur ceea ce ai spus este un punct de vedere pe care il voi lua in calcul si chiar apreciez.
Numai bine!

Amuul spunea...

Informatia nu trebuie ascunsa, si prin cunoastere sa ajungem sa intelegem mai multe... Mai multe ce ? Ca soarele arata senzational in imagini ? Ca norvegienii se pregatesc pt sfarsitul lumii ? Sau poate sa intelegem ca rusii sapa dupa nu stiu ce lac. Astea sunt informatiile secrete fara de care nu putem trai, pentru ca au fost tinute in secret ? Iti inteleg intentia, dar nu reusesc sa vad cum se leaga ce publici tu cu ceea ce spui in commentul de mai sus.

Da, stiu ca ai doua bloguri. Dar nu era vorba despre asta, pe cat de argumentul tau care sta in spatele publicarii unor informatii "senzationale".

Si legat de mine, chiar crede-ma ca nu ma consider un exemplu demn de urmat prin ceea ce fac pe blog. Nu era vorba de mine aici. Iar critica mea ti-am zis-o sincer, fara sa ma feresc sa-ti spun parerea mea, chiar daca e mai dura. Tu stii ce sa faci. Cat timp e liber sa dau commenturi, o sa le mai dau.

GabyS spunea...

Multumesc!
Apreciez sinceritatea ta... nu vreau sa continui acum in contraziceri si tot felul de polemici, dar voi lua in calcul dupa cum am mai spus parerile tuturor care imi scriu.
Numai bine!

Mihai Petrea spunea...

GabyS@...Singurii invatatori pe care merita cu adevarat sa ii iei in seama sunt doar cei cu care imparti campul de lupta....de pe margine oricine poate spune orice....ceea ce faci este o initiativa laudabila si oricine incearca sa imbunatateasca existenta celorlalti total dezinteresat, merita toata consideratia....din partea mea o ai!!! Mult Succes

GabyS spunea...

Multumesc Petrea!
Intr-adevar tot ceea ce fac este neconditionat si este pt informarea tuturor...
Apreciez pe toti, atat cei care apreciaza blogul cat si cei care nu...
Nu putem sta cu ochii inchisi la ce se intampla in jur... din pacate unii nu inteleg sensul acestui blog si faptul ca spun din start ca fiecare trebuie sa filtreze informatiile si sa decida cu inima, ceea ce este foarte important.
Multumesc tuturor!

Anonim spunea...

o intrebare: cine canta melodia Tara din playlist-ul tau? multumesc

GabyS spunea...

Sincer nu stiu cine canta melodia... imi pare rau. E posibil sa se cheme tot Tara...