În Univers ar exista peste 100 de civilizaţii extraterestre...


Comunitatea internaţională ar trebui să se pregătească pentru o apropiată întâlnire cu civilizaţiile extraterestre, a declarat luni Academia de Ştiinţe din Regatul Unit, la capătul unui studiu cu privire la existenţa vieţii în Univers, relatează BBC Online.

"În baza cunoscutei ecuaţii Drake, care ajută la determinarea numărului de civilizaţii din galaxie şi posibilitatea venirii în contact cu ele, putem spune că, în fiecare moment, în Univers, există între 10 şi 100 de civilizaţii extraterestre", a declarat unul dintre autorii raportului, profesorul scoţian Martin Dominik, de la St Andrews University.

"Aceasta este estimarea cea mai conservatoare, de fapt, sunt mult mai multe forme inteligente de viaţă'", a adăugat el.

Formula menţionată a fost elaborată de Frank Donald Drake - profesor de astronomie şi astrofizică la Universitatea Santa Cruz din California în 1960. În prezent, universitarii britanici susţin ideea înfiinţării în cadrul structurilor ONU a unei agenţii speciale competente care să se ocupe de problemele legate de aşteptata întâlnire cu civilizaţiile extraterestre.

În acest context, profesorul Dominik a făcut apel la oameni să nu le fie frică de "străinii din spaţiu" , deoarece în realitate "lumile alternative nu sunt generatoare de pericole, aşa cum sunt descrise în literatura fantastică de specialitate".

Sursa: BBC online / realitatea.net

3 comentarii:

tRo0peR spunea...

Anii 2011-2015 vor fi anii informatiei marile puteri vor anunta activitatea extraterestrilor si a OZN-urilor pe planeta noastra.

Amuul spunea...

doar intre 10 si 100... ? :))

GabyS spunea...

Asta e parerea lor deocamdata... dar stiu ei ce stiu.
Daca ar lua in calcul macar faptul ca ei singuri au spus ca sunt peste 300 miliarde de galaxii ori milioane de planete fiecare galaxie reiese clar ca 100 de civilizatii sunt poate doar intr-o anume galaxie :)) deci este evident ca 100 este un numar cu mult prea mic...

Sper curand ca oamenii de stiinta sa realizeze ca oamenii nu mai sunt asa de naivi... cel putin o anume parte :)