Sinele Suprem si corpul de lumina



Cu totii sintem inzestrati cu un Sine Suprem.


Acesta este o prezenta cu care sintem conectati in permanent. Ne gindim ca sintem separati de el, insa in realitate nu este asa. Cercetarile recente intreprise la U.C.L.A de catre Valerie Hunt dovedesc faptul ca toti avem un „corp de lumina”, o energie care este mult mai puternica si mai elevata decit propriul nostru corp fizic.
In timpul unui experiment in care foloseau un electromiograf pentru a masura energia electromagnetica continuta in muschi, cercetatorii au descoperit accidental ca, inainte de a atasa electrozii corpului si muschilor, electromiograful depista un cimp electromagnetic in afara corpului fizic. Au descoperit ca intregul corp este imprejmuit cu energie si aceasta energie este mult mai mare decit cea a corpului fizic. Corpul nostru biologic are o natura electromagnetica. Activitatea undelor cerebrale la o persoana obisnuita este intre 0 si 100 de cicluri pe secunda (cps). Muschii in general au 225 cps, iar inima in general este de 250 cps. Cimpul energetic din afara corpului are diferite frecvente, depinzind de la persoana la persoana sau de gindurile pe care le emitem. Frecventa medie a unei persoane care este focalizata in special pe lucrurile materiale si pe lucrurile obisnuite de zi cu zi este de 250 cps, deci o frecventa egala cu cea a inimii. Cercetatorii au examinat apoi mediumii si pe cei care sint capabili de a vindeca prin puteri paranormale si frecventa lor de vibratie a fost estimata de la 400 la 800 cps. in fine, au facut aceste masuratori si pentru mistici, acei oameni care isi traiesc in mare parte viata ghidati de Sinele Suprem, si care detin un control perfect asupra gindurilor lor. Au constat ca frecventa lor de vibratie era mai mare decit limita maxima a echipamentului (20.000 cps) asa ca au construit un echipament nou si astfel au descoperit ca misticii aveau in medie o frecventa de vibratie de 200.000 cps in cimpul energetic din jurul corpului !!!

Cind corpul energetic functioneaza la 200.000 cps, boala nu ne mai poate atinge. Pentru ca boala sa existe, ea trebuie sa functioneze cu vibratii mai joase. Astfel pot aparea miracole, vindecari subite. Se spune in Biblie ca atunci cind ne rugam, este necesar sa credem cu toata taria in Dumnezeu. in acele momente, frecventa de vibratie se ridica foarte mult si astfel pot aparea miracolele.

Boala si vindecarea


Gindirea poate sa ne modifice sanatatea si starea noastra generala. Orice gindim are un scop si gindurile se duc direct inspre implinirea acelui scop. Nu exista ginduri „inactive”. Cum ar putea ca un gind sa fie inactiv, cind are puterea de a readuce sanatatea sau succesul, sau din contra de a aduce boala in corp sau esecul? Fiecare gind pe care il emitem ramine cu noi pentru totdeauna, nu numai in aceasta viata. Energia dupa cum stim, se schimba, insa ea se schimba numai cind noi o schimbam. De exemplu, cind avem o credinta asupra unui lucru, acea credinta se mentine pina cind ne schimbam mintea. Boala nu este ceva pe care noi sa o avem, ci e ceva pe care noi o cream, prin gindurile noastre de vibratie joasa. Ce anume aduce boala in fiinta noastra ? Boala reprezinta energii intepenite, atitudini, credinte negative care sint manifestate in corpul nostru. Cind oamenii sint prinsi in situatii stresante, frecventa lor de vibratie scade si astfel poate aparea boala. Cind ne indreptam catre Sinele Suprem, tot acest stress se sfirseste, frecventa noastra de vibratie creste si energia incepe sa circule liber prin corp. Aceasta conectare la Sinele Suprem este atit de puternica incit aduce cu ea foarte multe purificari in fiinta, inclusiv eliminarea bolilor. Cind incepem sa ne schimbam mintea, frecventa noastra se schimba si ea de la 250 cps la 500 - 800 cps, iar in acest interval de valori boala nu poate functiona. Daca raminem conectati la Sinele Suprem suficient de mult timp, corpul incepe sa se vindece de la sine. Nu exista nimic mai inalt si mai inelept decit Sinele Suprem. Unor oameni nu le place sa foloseasca cuvintul „Dumnezeu” insa orcium ar fi, Siele Suprem este o scinteie din Dumnezeu, din Fiinta Universala. Sanatatea si starea de bine este o calatorie, nu o destinatie. Daca dorim sanatate, relatii armonioase, succese pe multiple planuri, trebuie sa facem din toate acestea o calatorie. Acest lucru nu inseamna ca va trece mult timp pina vom ajunge la destinatie. Putem ajunge chiar si in acest moment. Putem sa ne bucuram de fiecare pas pe care il facem. Viata este o calatorie, nu o destinatie...

Gindirea pozitiva


Stiinta descopera ca intr-adevar gindurile au efecte. Fiecare gind este o forma de energie si are o vibratie specifica. De exemplu, daca in general avem o gindire negativista, ne uimim cum de gasim atit de multi oameni pesimisti in jurul nostru. Chiar ne vom intreba de unde oare au aparut ei... Daca in general sintem optimisti si cineva ne spune: „Nu-i asa ca lumea este negativa?”, ne vom intreba oare despre ce vorbeste acea persoana pentru ca nu sintem obisnuiti cu astfel de oameni in preajma noastra si de fapt nici nu-i vom recunoaste...



Iubirea

Ori de cite ori facem un compliment sincer, ori de cite ori gindim benefic despre o persoana, ori de cite ori alegem sa lasam o persoana sa fie ceea ce ea este fara a ne gindi ca ea ar trebui sa se schimbe pentru a fi pe placul nostru, in toate aceste situatii frecventa noastra de vibratie se ridica foarte mult. De fiecare data cind ne gindim ca altcineva ar trebui sa se schimbe pentru propria noastra satisfactie, frecventa de vibratie coboara. Nu este nimic mai minunat decit de a-i lasa pe ceilalti sa fie asa cum vor, in laturile benefce ale personalitatii lor. Ce este iubirea? in esenta ea este capacitatea de a nu incerca sa schimbi o persoana dupa cum gindesti tu ca ea ar trebui sa fie... in aceasta directie, misticii tuturor timpurilor ne invata ca suprema iubire este de fapt a vedea Sinele Suprem in toti ceilalti, de a vedea pe fiecare din jurul nostru ca fiind perfect asa cum este, ca fiind o manifestare plina de lumina a lui Dumnezeu.

Aici si acum – a trai in prezent


Majoritatea oamenilor traiesc in trecut. Cind sint intrebati daca sint fericiti sau nu, ei s-ar gindi la toate motivele care i-ar putea face ca in acel moment sa fie fericiti sau nu. Oricum, aceste lucruri s-au intimplat in trecut, acum 5 secunde, acum 5 ani sau acum 50 de ani. In general oamenii traiesc prin proiectarea trecutului lor in viitor, considerind ca s-au impotmolit, ca vietile lor nu au cum sa se schimbe. insa ce este acest „acum” sau „aici si acum”? Daca intrebam pe cineva daca doreste sa faca ceva in acest moment, el crede ca ne referim la urmatoarele 10 minute, sau poate la urmatoarea ora. „Acum” reprezinta petru cei mai multi oameni o jumatate de ora, un minut sau o secunda. in realitate „acum” este in afara oricarui timp si s-a demonstrat ca timpul il putem experimenta numai prin intermediul corpului fizic. In realitate noi traim in acelasi „loc” in care am trait de cind am fost creati – si acel loc este „aici si acum”. Iar fiecare moment pe care il traim, cum ar fi chiar aceasta secunda, este diferit de momentul anterior. Acest moment absolut este denumit „momentul prezent” pentru ca el nu are nimic de-a face cu momentul exact anterior, in afara de cazul in care dorim noi ca el sa o aiba.

Idealurile propuse


Idealurie sint in general evenimente care vor avea loc in viitor, Vrem sa facem ceva peste 5 ani. Daca ne schimbam idealurile foarte des, e clar ca nu vom ajunge sa le atingem. Singurele idealuri pe care le putem atinge sint acelea care sint aduse aici si acum, in momentul prezent, in care realizam ceva pentru ele. Celelalte idealuri sint idealuri viitoare pe care poate nu le vom atinge niciodata. Cind invatam sa traim in momentul prezent, datorita constientizarii faptului ca sintem inzestrati cu un Sine Suprem, incepem sa lasam deoparte toate acele lucruri care ne streseaza, care ne aduc nelinisti, agitatie etc. pentru ca intelegem ca ele nu au nici o valoare. intelegem ca putem sa ne detasam de ele, sa le lasam in urma si sa ne preocupam de cresterea noastra spirituala. incepem astfel sa avem mai mult noroc, oamenii incep sa vina inspre noi cu diferite oportunitati, incep sa apara mici miracole in viata noastra. Daca in momentul in care traim acum miracolele nu apar, cu siguranta ca ceva nu functioneaza armonios in viata noastra. Un miracol este o corectie in viata noastra, nu e ceva care se intimpla in exterior, ci e o parte din noi.



Sinele Suprem


Noi nu sintem corpul fizic. Ne identificam cu corpul fizic pentru ca il putem atinge si stim ca el este acolo. Dar constatam ca atunci cind ne apropiem de straini, puten percepe energia lor specifica pentru ca stam fiecare in cimpul energetic al celuilalt. Putem merge in casa cuiva si putem simti daca acolo este o atmosfera negativa sau una plina de iubire. Putem simti multe alte lucruri si aceasta simtire reprezinta o anumita forma de identificare cu Sinele nostru. Ne identificam cu Sinele nostru zi de zi, insa nu constientizam acest lucru. Daca nu credem ca avem un Sine, probabil ca nu am trait inca la nivelul lui suficient de mult timp pentru ca sa aflam de existenta sa. El este insa permanent acel glas care ne indruma pasii, ori de cite ori sintem dispusi sa il auzim. Putem sa atingem Sinele Suprem, insa sintem atit de indreptati catre a-l cauta in exterior incit de cele mai multe ori uitam ca el este in interiorul nostru...

Astronomul Martin Rees vorbeste despre... extraterestrii



Preşedintele Societăţii Regale din Londra, astronomul Lord Martin Rees a declarat că existenţa extraterestră este dincolo de puterea de înţelegere a oamenilor şi că extratereştii ne privesc în faţă, chiar dacă noi nu-i putem vedea. Remarcă astronomului a fost făcută imediat după conferinţa Royal Society dedicată posibilei vieţi extraterestre, unde s-a decis că “Extratereştrii ar trebui căutaţi pe Pământ, nu în Cosmos”.


“Probabil aceştia se uită la noi, dar noi nu putem sesiza acest lucru. Problema este că încercăm să identificăm ceva asemănător nouă, pornind de la ideea greşită că au aceeaşi matematică sau tehnologie”, a declarat Martin Rees, potrivit The Telegraph. “Cred că poate exista viaţă şi inteligenţă în forme pe care nu le putem percepe, la fel cum un cimpanzeu nu poate percepe teoria cuantică, pot exista aspecte ale realităţii care sunt dincolo de capacitatea creierului nostru”, a adăugat Rees în cadrul Conferinţei asupra detectării vieţii extraterestre şi a consecinţei acesteia asupra ştiinţei şi societăţii.


Rees a declarat într-un interviu pentru revista Prospect că are în plan să realizeze telescoape cu care vor putea fi depistate forme extraterestre de viaţă, “mai bine ca niciodată”.
Dr Frank Drake, cunoscut “Vânătorul lui ET” a declarat potrivit DailyMail că sateliţii TV şi “revoluţia digitală” au făcut umanitatea din ce în mai invizibilă extratereştrilor. Omul de ştiinţă care a fondat organizaţia Cercetări ale Inteligenţei Extra-terestre în SUA a declarat că televiziunea digitală este recepţionată ca un zgomot neplăcut de către extratereştrii care “observă” Pământul.

Sursa: www.9am.ro

Un britanic a fotografiat fantoma unui baietel




John Fores, in varsta de 47 de ani, membru al echipei de demolare a unei vechi scoli din Marea Britanie, a descoperit imaginea fantomatica a unui baiat intr-o poza facuta cu telefonul mobil la locul cu pricina. Instantaneul care surprinde cladirea de caramizi partial daramata pare sa infatiseze si un copil in jurul varstei de 8 ani, tuns scurt si imbracat cu haine de moda veche, care priveste in obiectivul aparatului.

Barbatul care a sesizat prezenta stranie in fotografie facuse cateva poze Scolii Primare Anlaby din Hull, East Yorkshire, pentru a documenta progresul lucrarilor. "In momentul fotografierii nu am observat nimic. Dar, dupa ce am descarcat imaginile in computer si am sesizat personajul, m-au cuprins fiorii. Nu am crezut niciodata in fantome, insa dupa acest episod nu mai sunt atat de sigur", declara Fores.



Ingrijitorul scolii, Gordon Bradshw, in varsta de 54 de ani, sustine ca cladirea, construita in 1936 si aflata inca in folosinta, are de multa vreme reputatia ca ar fi bantuita. "Lucrez aici de 29 de ani, iar copiii au spus intotdeauna ca exista o fantoma in scoala", sustine barbatul.

Rob Taylor, de la Societatea Paranormala din Hull, declara: "Nu am vazut niciodata o prezenta de acest fel atat de clara si de distinctiva precum baiatul din poza. Stiu bine ca cei care folosesc camerele telefoanelor mobile au parte de tot felul de aberatii cromatice si distorsiuni, dar cred ca acest caz necesita investigatii amanuntite".


Sursa: The Sun /
descopera.ro

Deplasarea obiectelor prin puterea gândului si... controlul mintii...



Deja folosite pentru a ajuta persoanele paralizate, tehnicile care permit transformarea gândurilor în acţiuni, prin captarea anumitor unde cerebrale, şi-au făcut intrarea în universul cotidian, odată cu lansarea unor jocuri şi a unor dispozitive controlate prin puterea minţii.

Deplasarea unei mingi în cadrul unui joc real, precum Mindflex creat de compania Mattel, sau decolarea unei nave spaţiale virtuale pilotate doar cu ajutorul puterii minţii, precum în filmul "Războiul stelelor", considerate adevărate performanţe care ţineau de magie sau de domeniul ştiinţifico-fantastic, au devenit realităţi în universul cotidian al societăţii secolului al XXI-lea.


În timpul Jocurilor Olimpice de la Vancouver, societatea canadiană Interaxon a propus publicului să controleze de la distanţă, "prin puterea gândului", sistemul de iluminare al cascadei Niagara, al turnului din Toronto sau al Parlamentului din Ottawa, cu ajutorul internetului şi al imaginilor video.


La Praga, muzicienii din Multimodal Brain Orchestra, purtând căşti prevăzute cu electrozi, au interpretat diverse compoziţii muzicale, fără a-şi folosi mâinile, în aprilie 2009, în închiderea conferinţei europene "Science beyond Fiction".


Pornirea unui televizor, manipularea unui robot, a unei proteze sau a unui scaun cu rotile, scrierea unui text prin alegerea literelor de pe un ecran reprezintă tot atâtea aplicaţii devenite posibile graţie interfeţelor creier-computer, prin interpretarea unor semnale cerebrale, fără a se ajunge totuşi la "citirea gândurilor".


Experimentate mai întâi în cazul unor persoane cu handicapuri severe, aceste tehnici se orientează în prezent către un public mult mai larg, prin lansarea unor jocuri, precum Mindflex, comercializat recent de compania Mattel în Statele Unite.


Compania americano-australiană Emotiv le propune utilizatorilor, prin casca Epoc, echipată cu 14 senzori, o aplicaţie "afectivă", care le permite acestora să îşi controleze răspunsurile emoţionale cu ajutorul unei "hărţi a activităţii mintale", furnizată în timp real.




Compania le-a dat de înţeles producătorilor de jocuri video că există posibilitatea "de a adăuga o dimensiune suplimentară" în ceea ce priveşte interacţiunile cu personajele, "ca un răspuns la sentimentele utilizatorului".

"Măsurarea stării emoţionale a unei persoane, astăzi, pornind de la o electroencefalogramă, este un procedeu extrem de complicat", a declarat Olivier Betrand, directorul departamentului de cercetare de la Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale (INSERM).


Însă un plasture sau un electrod plasat pe fruntea unei persoane captează activitatea muşchilor feţei, mişcarea ochilor, a sprâncenelor, "pentru a recupera o emoţie", a explicat Anatole Lecuyer, specialist în cadrul Institut National de Recherche en Informatique et Automatique (INRIA), care a participat la conceperea programului informatic Openvibe.


Capabil să analizeze undele cerebrale în timp real, acest program deschide calea pentru punerea la punct şi a altor aplicaţii în beneficiul persoanelor cu handicap. În prezent, o serie de jocuri video sunt concepute în colaborare cu firma Ubisoft, care a realizat deja, în mai 2009, un program ce permite decolarea unei nave spaţiale virtuale pilotate cu puterea minţii.


Şi aplicaţiile terapeutice sunt prevăzute în viitorul apropiat. Purtând căşti conectate la mulţi electrozi, pacienţii hiperactivi vor putea să înveţe să îşi focalizeze atenţia, iar persoanele suferind de dureri cronice vor putea să se simtă mai bine, reglându-şi singuri activitatea cerebrală.


Folosirea acestor interfeţe externe presupune acordul persoanelor vizate: "La nivelul actual al tehnologiei moderne, dacă persoana nu este motivată, atunci tehnica respectivă nu va funcţiona", a declarat Anatole Lecuyer. "Astăzi, pentru a putea descifra intenţiile sau starea mintală a unei persoane, aceasta trebuie să coopereze", a explicat Olivier Bertrand.


Însă, previn experţii în domeniu, odată cu descoperirea tehnicii de implantare a electrozilor în creier, aşa cum se practică pentru a trata maladia Parkinson, riscul de manipulare mintală este foarte mare.

De fapt la acest proiect de control al mintii la distanta se lucreaza de mult timp si deja rezultatele se vad si sunt foarte ingrijoratoare.


Recomand sa studiati despre experimentul Philadelphia si Proiectul Montauk, unde sau facut de prin anii '50 experimente cu calatorii in timp si spatiu, cat si controlul mintii... oare in ziua de azi unde au ajuns daca pe atunci deja reusisera sa faca atatea???





Există viaţă în universurile paralele!?


Va prezint un articol provenit de la MIT (Massachusetts Institute of Technology) contemplează această problemă în mod serios.

Oamenii de ştiinţă de la MIT, nemulţumiţi cu căutarea de viaţă în proriul nostru cosmos, au încercat să demonstreze că universurile alternative ar putea găzdiu viaţa, chiar dacă ar diferi în mod fundamental de universul nostru.


Profesorul Robert Jaffe şi echipa sa de la MIT şi-au publicat studiul în jurnalul Scientific American, după ce au ajuns la o concluzie surprinzătoare. Prin modificarea masei particulelor fundamentale care alcătuiesc universul, Jaffe a arătat că dacă caracteristicile elementelor s-ar schimba, chimia organică ar fi posibilă în continuare.


În multivers, natura are la dispoziţie o infinitate de încercări, de fiecare dată cu legi fizice care diferă puţin sau fundamental, a mai spus Jaffe, potrivit discovery.com. Concentrându-se doar asupra formelor de viaţă pe bază de carbon, oamenii de ştiinţă de la MIT au încercat diverse scenarii prin modificare maselor particulelor care alcătuiesc protonii şi neutronii. Aceste particule numite quarkuri vin în şase variaţii, dar Jaffe s-a uitat la cei mai comuni: sus, jos şi cel ciudat (strange).


Imediat după Big Bang, condiţiile au fost potrivite pentru apariţia materiei, în aşa fel încât au apărut galaxiile, stelele şi planetele pe care le vedem astăzi. Dar dacă ceva ar fi fost diferit? Dacă una dintre forţe ar fi fost prea slabă pentru a face o diferenţă în supa primordială de acum 13 miliarde de ani? Dacă primele particule formate, quarkurile, ar fi avut o masă diferite de cea pe care o măsurăm astăzi? Viaţa în aceste situaţii nu ar fi apărut pentru că nu ar fi existat elemente stabile. Aceast nou studiu a examinat modificarea toturor quarkurilor, nu doar a unui dintre ei, aşa cum s-a făcut până acum.


În univsersul nostru, quarkul jos este de două ori mai greu decât quarkul sus, rezultând în neutroni care sunt cu 0,1% mai grei decât protonii. Cercetătorii MIT au realizat modele ale unor universuri în care quarkul jos era mai uşor decât quarkul sus, iar protonii erau cu un procent mai grei decât neutronii. În acest scenariu, hidrogenul nu ar mai fi stabil, dar isotopi mai grei ca deuteriului şi tritiumul ar fi stabili. Un alt izotop al carbonului, carbon 14, ar fi şi el stabil, la fel ca o variaţie a exigenului. Reacţiile necesare vieţii ar fi posibile, se spune în materialul de la MIT.


Deşi particulele fundamentale ar fi complet diferite, chimia organică ar fi posibilă, cel puţin în acest caz.

Desene preistorice cu OZN-uri si extraterestri descoperite intr-o pestera din India



Un grup de antropologi care desfasurau cercetari in sanul unui trib dintr-o regiune izolata a Indiei a facut o descoperire uluitoare: complexe reprezentari grafice preistorice ilustrand extraterestri si nave de tip OZN pe peretii unei pesteri.

Desenele au fost identificate in regiunea Hoshangabad din statul Madhya Pradesh, situata la numai 70 kilometri de centrul administrativ local Raisen. Pesterile sunt ascunse adanc in jungla luxurianta.


O imagine clara a ceea ce ar putea fi un extraterestru imbracat intr-un costum spatial poate fi vazuta in imediata vecinatate a unui OZN de forma unei farfurii zburatoare, care emite un soi de raze, in ceea ce ar putea sugera un antic scenariu de rapire pe raza tractoare. Ceva ca un camp de forta sau o dara poate fi observat in urma OZN-ului.

Este, de asemenea, vizibil un alt obiect putand insemna o "gaura de vierme", explicand felul in care extraterestrii reusesc sa ajunga pe Pamant. Imaginile i-au facut pe unii entuziasti ai misterelor de acest fel sa conchida ca ele ar fi putut fi realizate chiar prin concursul direct al unor fiinte extraterestre.


Arheologul local, Wassim Khan, pretinde ca obiectele din imaginile rupestre sunt o anomalie totala in raport cu natura altor exemple de arta preistorica ce descriau viata acelor locuri si a acelor vremuri. Ca atare, specialistul crede ca ele ar putea sugera ca fiinte venite de pe alte planete au interactionat cu oamenii inca din vremuri foarte indepartate; ceea ce adauga greutate mai vechii teorii ce postula ca civilizatia umana ar avea la baza implicarea activa a unor creaturi din spatiu.


Sursa: Archaeologydaily / descopera.ro

Intamplari Stranii in Bucegi (Codul lui Oreste - 12.02.2010)







Intreaga emisiune o puteti viziona aici: portalro.coolpage.biz

Noi informaţii despre OZN-uri, desecretizate de guvernul britanic



Guvernul britanic a făcut publice noi informaţii despre apariţiile unor obiecte zburătoare neidentificate, reprezentând a cincea astfel de colecţie. Ea a fost desecretizată joi de ministerul britanic al Apărării, relatează CNN. Printre acestea se numără un obiect cu forma unui "Toblerone" care planează, reziduuri alb-sidefii şi lumini ciudate, toate pe cerul Marii Britanii.

Informaţiile făcute publice joi sunt cele mai numeroase de până acum, numărând în total 6.000 de pagini, din 1994 până în 2000. Dosarele includ mărturia unui bărbat din Birmingham. În martie 1997, povesteşte acetsa, s-a întors de la lucru la ora 4 dimineaţa şi a văzut un obiect mare în formă de triunghi, care plana deasupra grădinii casei sale.

Bărbatul spune că maşinăria era silenţioasă, însă câinii din catier lătrau de zor. "A dispărut" după trei minute, potrivit raportului, lăsând în urma sa "o substanţă alb-sidefie", care s-aputut vedea pe vârfurile copacilor, unele dintre aceste reziduuri fiind păstrate de bărbat într-un borcan. Nu se ştie însă ce s-a întâmplat cu borcanul respectiv şi cu conţinutul său.

Într-un alt document, care datează din ianuarie 1997, se vorbeşte despre un bărbat care se întorcea acasă noaptea, în sudul regiunii Wales, când a observat "un tub de lumină ce cobora din cer", care, la început, părea o "stea uriaşă".

Telefonul mobil al omului dar şi maşina sa s-au defectat, potrivit raportului, iar bărbatul a coborât din vehicul şi s-a îndreptat spre lumina respectivă. Când s-a întors la automobil I s-a făcut rău, iar la scurtă vreme după acest episod a descoperit că are o boală de piele
. Potrivit raportului, maşina sa a rămas în acelaşi loc, acoperită de noroi şi praf.

Alte rapoarte menţionează apariţii observate de grupuri de persoane, inclusiv una din 1997 în care cinci membri ai echipajului unui pescador din Marea
Nordului au anunţat că au văzut un obiect rotund, plat şi lucios care plana pe cer. Au spus că l-au văzut atât prin binoclu cât şi cu ochiul liber, raportul menţionând faptul că "martorii sunt foarte sceptici în privinţa existenţei OZN-urilor". Ei au urmărit obiectul pe radar, timp de mai multe secunde, până când a dispărut, se mai arată în raport.


Dincolo de limite - 19-02-10 (Eckhart Tolle - Puterea Prezentului)


In aceasta editie a emisiunii va prezentam o parte din invataturile si descoperirile minunate facute de cunoscutul maestru spiritual, Eckhart Tolle. Învataturile sale transmit un mesaj simplu si în acelasi timp profund, cu claritatea si simplitatea vechilor maestri spirituali: exista o cale catre eliberarea de suferinta si dobândirea pacii interioare.



Mai jos aveti si o mica introducere facuta de Jimm Carrey lui Eckhart Tolle (tradus):



De asemenea vă prezentăm şi modul în care acelaşi Jim Carrey ne povesteşte despre trezirea sa spirituală. "Este un Jim Carrey cum nu l-ati mai vazut pana acum. Dicursul sau sincer, inocent, umil, deschis despre demersurile din viata sa privind rostul si scopul vietii" este inspirator (mulţumim Irina Lungu pentru traduceri si pt Iesirea din Matrix pt postare):



Dragoni zburatori in miniatura descoperiti in Indonezia



Un utilizator al siteuluui Reddit.com, cu numele de Biophilia_curiosus a postat câteva fotografii pe care le-a făcut în Indonezia. În ele se află o specie incredibilă de şopârlă zburătoare care arată ca un dragon în miniatură.

Partea cea mai nebunească este că liniile acelea pe care le vedeţi pe aripi nu sunt vene ci coaste! Evoluţia i-a făcut o farsă tipului ăsta. Poate să îşi extindă sau să îşi contracteze pieptul pentru a zbura pe distanţe mari. Am putut să prindem doar câteva femele care depundeau ouă. Pe masculi i-am putut privi cum zburau deasupra noastră", scrie Biophilia_curiosus.


Fotografiile au fost realizat în Buton, Indonezia, în rezervaţia naturală Lambusango. Până acum, nimeni nu a identificat această specie de şopârlă. Dacă vreun biolog recunoasşte această specie, este rugat să spună ce este. Biophilia_curiosus vrea să devină un biolog specializat în conservarea animalelor şi lucrează pentru Operaţiunea Wallacea, o serie de expediţii în zone neexplorate ale lumii.

Sursa: realitatea.net

"Joaca cu focul" (varianta americana)


Oamenii de stiinta americani din cadrul Brookhaven National Laboratory din New York au anuntat atingerea unei temperaturi extreme, in cadrul unui experiment ce a avut loc in urma cu doar cateva zile. Astfel, savantii sustin ca au reusit sa creeze o temperatura de 4 trilioane de grade Celsius, de 250.000 de ori mai mult decat temperatura din centrul Soarelui, anunta cotidianul britanic DailyMail.

O atare temperatura nu s-a mai inregistrat decat la o fractiune de secunda dupa celebtrul Big Bang, care a dus la nasterea Universului, se arata in acelasi comunicat. "Experimentul si-a dorit sa arunce o noua lumina asupra modului in care Universul nostru s-a nascut. La o temperatura de 4 trilioane de grade Celsius, materia se transforma intr-o supa subatomica, asemanatoare cu aceea care a urmat Big Bangului. La o asemenea caldura, chiar si protonii si neutronii se topesc", marturiseste Dr. Steven Vigor, liderul echipei de cercetatori.

Testele au fost efectuate cu RHIC (Relativistic Heavy Ion Collider) echivalentul american al celebrului accelerator de particule European, LHC.

Sursa: DailyMail / descopera.ro

O fantoma sperie un reporter australian in timpul unei filmari



Totul a parut o gluma, atunci cand Helen Parker, un reporter australian, a incercat sa surprinda pe camera fantoma unei tinere decedata cu sute de ani in urma. Locatia? Evident, un castel medieval scotian, transformat intre timp intr-un hotel de lux. Numai ca gluma s-a ingrosat atunci cand Helen si-a propus sa ramana singura peste noapte in temnita castelului.

Initial, se parea ca rezultatul filmarilor va fi acelasi cu cel din alte sute de emisiuni de profil. Adica, presupusa fantoma se va lasa asteptata la nesfarsit, iar singurele ei aparitii nu ar fi fost decat acelea din povestirile localnicilor. De data aceasta, lucrurile au stat altfel. Atunci cand curajoasa jurnalista australiana a inceput sa strige numele tinerei care s-a sinucis prin infometare in urma cu sute de ani, a urmat un moment cu totul si cu totul inexplicabil. Cert este ca Helen Parker nu va mai incerca prea curand sa invoce spiritele celor morti. Cel putin nu intr-un castel renumit pentru fenomele sale paranormale.


EPIGENETICĂ



Vă prezint extrase din materialul, primit de la Elena Grecu, despre epigenetică a prof dr Bruce H Lipton.

Este important că reuşeşte tot mai mult şi ştiinţa să confirme ceea ce se ştie de mii de ani dar nu era demonstrat şi în condiţii de laborator. Aceasta îi ajută şi pe o parte din cei „care nu cred decât dacă văd” să se deschidă cu sufletul. Cei care „nu cred” au de pierdut pentru că viaţa nu scuteşte pe nimeni de trăirea armoniei. Ori ajungem să trăim în această armonie de bunăvoie ori viaţa ne obligă s-o facem dându-ne semne prin boli şi necazuri.

Sunt multe aspecte importante în epigenetică dar remarc în mod deosebit că arată şi ea că:
- Este necesară trăirea în prezent;
- Ne putem transforma în întregime când sufletul îşi sporeşte armonia sufletului cu Întregul şi nu mai trebuie să ne fie frică de „moştenirea genetică”;
- Este prima dată când întâlnesc fundamentată ştiinţific „reîncarnarea”.


Cu Lumină şi Iubire, Ioan Muntean

Profesorul dr. Bruce H. Lipton, expert în biologie celulară la Şcoala de Medicină a Universităţii Wisconsin a pus bazele cercetării şi studierii unei noi ştiinţe numită epigenetică care explică legătura dintre gene şi mediul înconjurător. Dr. Lipton a descoperit faptul că atunci când fiinţa umană nu trăieşte clipa prezentă, subconştientul rulează aproape în permenanţă „casete” cu diferite înregistrări mai vechi. El a pornit de la fizica cuantică care explică dualitatea corp-minte. Atitudinea noastră de conştienţă şi prezenţă este cea care favorizează comunicarea cu impact rezonant molecular ce reprezintă cheia principală a mecansimului prin care gândurile, atitudinile şi credinţele noastre creează condiţiile de existenţa o corpului şi lumii exterioare.
Microbiologii au început să recunoască faptul că mediul şi fiziologia noastră internă, dar mai ales percepţia noastră asupra acestora, determină nemijlocit activitatea genetică din fiecare celulă. Timp de aproape 50 ani ni s-a inoculat iluzia conform căreia sănătatea noastră şi destinul nu sunt altceva decât programe prestabilite în codul genetic, de unde a luat naştere conceptul de determinanţă genetică. În acest fel, mentalitatea oamenilor a fost deformată de o credinţă conform căreia viaţa unui individ este predeterminată genetic, ceea ce este fals.
Este clar, până şi pentru cel mai nepregătit individ, că toate crizele globale care au impact asupra mediului, sănătăţii, economiei şi stabilităţii sociale ameninţă suravieţuirea civilizaţiei umane. Dintr-o dată, vechiul desen animat cu vreun bărbos ciudat purtând o pancardă pe care scrie: “Vine sfârşitul lumii!” nu mai pare tot atât de hazliu. Media şi guvernul ne focalizează încontinuu atenţia asupra întunecimii unor crize iminente, dar oricum progrese recente în domeniul fizicii şi biologiei oferă o alternativă semnificativ diferită şi surprinzător de plină de speranţă pentru aceleaşi simptome.


Noi investigaţii ştiinţifice sugerează că evoluţia civilizaţiei umane se aseamănă cu soarta recurentă (repetabilă) a păsării Phoenix, o pasăre sacră venerată în mitologia Egiptului antic. La sfârşitul ciclului vieţii ei pasărea Phoenix îşi clădeşte un cuib din rămurele de scorţişoară cărora apoi le dă foc; atât pasărea, cât şi cuibul ei ard sălbatec şi se transformă în cenuşă. Din cenuşă se ridică o pasăre Phoenix nouă şi mai impozantă. O reînnoire a conştienţei noastre ştiinţifice rescrie percepţiile noastre fundamentale despre viaţă şi evoluţie. Punând împreună elementele din fizica nouă (mecanica cuantică), noua biologie (epigenetica), şi noua matematică (geometria fractică) se revelează faptul că crizele actuale nu reprezintă un sfârsit al civilizaţiei, ele fiind mai degrabă purtătoarele unui surprinzător nou început, apariţia unei noi păsări Phoenix – umanitatea globală.


Caracterul tuturor culturilor se bazează pe un set de credinţe fundamentale cunoscute ca find paradigma de bază. Modificări semnificative în credinţele din societate conduc inevitabil la dezintegrarea culturii predominante şi la apariţia uneia noi. Civilizaţia occidentală s-a dezvoltat printr-o serie de astfel de revoluţii culturale; tranzitând de la animism (culturile aborigine precum cea a americanilor nativi), la politeism (exp. Egiptenii, romanii şi grecii), la monotheism (Cultura iudeo-creştină şi islamică) precum şi la cultura actuală a materialismului ştiinţific (bazată pe “adevărurile” Ştiinţei Moderne). Fiecare civilizaţie este definită prin propria ei paradigmă de bază unică. În mod current civilizaţia este adusă în poziţia unei noi revoluţii culturale. Revizuiri recente în ştiinţă se ocupă de patru “adevăruri” fisurate pe care este construită cultura noastră. Eu mă refer la aceste credinţe vechi ca fiind cele Patru Percepţii-Mit ale Apocalipsei, percepţii greşite care contribuie la decesul civilizaţiei noastre.


Percepţia-Mit 1 – Biologia este controlată de mecanica Newtoniană bazată pe materie /Revizuire – Biologia este controlată de forţele invizibile ale mecanicii cuantice/
Percepţia-Mit 2 – Genele controlează viaţa /Revizuire – Noua ştiinţă a epigeneticii revelează faptul că mediul controlează genele/
Percepţia-Mit 3 – “Supravieţuirea celui mai potrivit” conduce evoluţia /Revizuire – Cooperarea conduce evoluţia/
Percepţie-Mit 4 – Evoluţia este un proces întâmplător /Revizuire – Organismele se dezvoltă pentru a se conforma mediului/

Când aceste investigaţii ştiinţifice fundamental noi înlocuiesc miturile noastre culturale limitatoare curente, cenuşa civilizaţiei noastre actuale va da naştere unei versiuni magnifice a Phoenix-ului uman. Următoarea discuţie scurtă este centrată asupra unor investigaţii ştiinţifice noi care risipesc mitul genelor, credinţa limitatoare că genele controlează biologia.
Recent, rezultate ale Proiectului genomului uman au spulberat una dintre credinţele fundamental-centrale ale Ştiinţei, conceptul de determinism genetic. Noi am fost îndrumaţi să credem că genele determină caracterul vieţilor noastre şi totuşi, noua cercetare revelează în mod surprinzător cum caracterul vieţilor noastre este cel care controlează genele noastre. Mai degrabă decât a fi victime ale eredităţii, noi suntem, de fapt, stăpânii genomului nostru.
Noua ştiinţă a epigeneticii lămureşte cum mintea noastră (percepţiile, atitudinile şi emoţiile) dirijează biologia şi comportamentul. În tot timpul copilăriei percepţiile noastre primare referitoare la viaţă au fost programate cu credinţe culturale. De vreme ce percepţiile dirijează comportamentul şi activitatea genelor, credinţele culturale devin biologie. De exemplu, suntem noi violenţi deoarece suntem predispuşi genetic la violenţă? Ştiinţa noua arată că oricare din variante ar putea fi adevărată.

Biologia celulară este importantă deoarece corpul uman este de fapt o comunitate de aproape 50 de trilioane de celule. Carcateristicile fizice şi comportamentale ale celulelor sunt derivate din peste 150,000 de structuri proteine diferite ale căror structure sunt programate în genele noastre. Una dintre credinţele cele mai sfinte ale biologiei, codificată a Dogma Centrală, stipulează că informaţia în biologie curge într-o singură direcţie: de la DNA la RNA la proteină. În consecinţă, Dogma Centrală furnizează noţiunii de determinism genetic credinţa că genele “controlează” caracterul vieţii. Cărţile şi mass media încă informează publicul că genele îi controlează viaţa, fără a ţine seama de faptul că majoritatea biologilor sunt acum conştienţi că această afirmaţie simplificată nu este validă. Între 1970 şi 80 ca membru plin al Şcolii de medicină din cadrul Universităţii Wisconsin, programam sârguincios Dogma Centrală în minţile maleabile ale studenţilor în medicină. Oricum, activitatea mea universitară se referea în primul rând cu cercetarea în domeniul distrofiei musculare folosind culture de celule stem clonate. Celulele clonate sunt create prin inocularea unei singure celule stem într-o masă de cultură şi, permiţându-i să se dividă de mai multe ori, să producă mii de celule identice genetic.
Spre surpriza mea, am văzut că schimbând unele din componentele texturii mesei de cultură sau schimbând compoziţia gazelor atmosferice ale incubatorului, puteam să alterez profund soarta celulelor mele de cultură. De exemplu, am rupt cultura de celule stem în trei părţi, fiecare fiind expusă la condiţii de mediu diferite. Într-una dintre texturi celulele au format muşchi, în alta au format os, iar în masa care a rămas celulele au format grăsime (ţesut adipos). De vreme ce în cultură eu am semănat celule stem identice din punct de vedere genetic, era clar că soarta diferită a celulelor se afla sub controlul mediului de cultură şi NU a genelor.
Şefii mi-au considerat studiile “eretice”, de vreme ce ei aveau în vedere Dogma de control a genelor. Erezii, dogme…mi-am dat seama că ştiinţa modernă era întrucâtva asemănătoare unei religii! Aceste studii, demonstrând că celulele nu erau “controlate” de gene, au accentuat puterea hranei asupra naturii în influenţarea vieţilor noastre.
Deşi cercetarea a stabilit că genele nu controlează viaţa, cărţile de specialitate şi mass media se referă încă la un nucleu de gene ca fiind celula creierului, hrănind credinţa depăşită că genele controlează biologia. Acum 20 de ani, recunoscusem că nucleul nu era creierul, că era echivalent din punct de vedere funcţional gonadelor celulei, participând strict la reproducerea celulară. În plus, experimente în cadrul cărora nucleul celulei este îndepărtat, au arătat că celulele pot trăi şi exprima comportamente complexe încă două luni fără a avea vreo genă.
Îmboldit de provocările colegilor mei care nu credeau, mi-am refocalizat cercetarea pentru identificarea mecanismelor prin care informaţia ambientului controla comportamentul şi genetica. În cele din urmă căutarea mea a revelat faptul că “pielea” celulei (membrane celulară) era responsabilă pentru citirea şi reacţia la condiţiile ambientale. “Mişcări bruşte (răsuciri)” în membrană erau cuprinse în receptori proteici, echivalentul celulei pentru ochi, urechi şi nas, care citesc semnale ambientale, şi efectuatori proteici care activau funcţiile celulei sau citirea genelor. “Mişcările bruşte” ale membranei sunt unităţi moleculare de percepţie folosite în reglarea biologiei celulei. Membrana, mai precis “mem-creier (engl.Brain)” reprezintă echivalentul celular al creierului. Înţelegerea structurii şi funcţionării membranei ar fi cheia pentru înţelegerea naturii vieţii. În 1985, eu revizuiam arhitectura şi comportamentul molecular al membranei celulare ca processor ambiental al informaţiei. Altfel spus, am pus pe hârtie o serie de fraze descriptive folosind termeni pe care nu-i mai folosisem înainte. M-am oprit şi am revizuit ceea ce tocmai scrisesem: “Membrana celulară este un cristal lichid, semiconductor cu porţi şi canale.”
Ca biolog în domeniul celulelor, eu nu folosisem niciodată această exprimare, şi totuşi ele îmi păreau familiare. Unde le auzisem? Pe colţul biroului meu, mi-am zărit primul computer, un Macintosh cu faţa zâmbitoare, şi lângă el o cartepe care o citisem intitulată Înţelegându-vă Microprocesorul. Pe pagina a treia din Introducere, era definiţia unui chip de computer, “…un semiconductor de cristal cu porţi şi canale.”
Am îngheţat. Următoarea secvenţă de gânduri s-a petrecut probabil în milionimi de secunde, dar mie mi s-au părut ore. Întâi m-am gândit, “Ce coincidenţă…membrana celulei şi un chip de computer au aceeaşi definiţie!” Şi apoi, după încă câteva milionimi de secundă-ore, m-a trăsnit, “Nu a fost o simplă coincidenţă! Arhitectura şi comportamentul molecular al chipului de computer este esenţial identică cu membrane unei celule!” Membrana nu este analogă chipului; membrane este homologă chipului. Asta înseamnă, că membrana “nu este ca un chip”, membrana ESTE un chip.



Membrana celulară este un echivalent celular pe bază pe carbon a unui chip de computer pe bază de silicon. Fiecare celulă este un chip programabil, cu un centru conducător hard (nucleul) conţinând software (genele). Aşa cum se întâmplă în cazul computerelor convenţionale pe bază de silicon, datele celulare sunt introduse prin keyboard – formată din mii de membrane receptoare proteice acordate pentru semnale ambientale diferite. Acestea sunt convertite în comportament celular de efectorul proteic al membranei.
Aproximativ acum 10 ani, noua ştiinţă a epigeneticii s-a dezvoltat pentru a descrie mecanismele moleculare prin care semnalele ambientale controlează dinamic activitatea genelor. Cel mai important, mecanismele epigenetice pot genera peste 30,000 de variaţii de proteină diferite de la fiecare proiect de genă. Contrar credinţei că genele sunt programe hardwired, epigenetica revelează că programele genelor se pot rescrie dând posibilitate celulelor să se adapteze la ambiente dinamice. Ştiinţa epigenetică demonstrează că nucleul celulei este un hard disk citit-scris, în care software-ul de genă este programat de reacţia membranei la percepţiile ambientale.
De vreme ce celulele răspund la semnalele mediului, de ce nu suntem noi “clone” umane fiind expuşi la acelaşi mediu? Răspunsul, nu există doi oameni biologic identici; trupul tău va respinge un ţesut sau grefă de la oricine altcineva recunoscând celulele străine ca nefiind ale sale. În acelaşi mod, celulele tale vor fi respinse de către oricare alt recipient din acelaşi motiv.
Unde se află identitatea unui individ? Celulele fiecărui corp au un set unic de proteine membranice (?) pe suprafaţa lor exterioară. Medicina identifică existenţa unui subset al acestor receptori ca fiind auto-receptori, adică “primitori proprii.” Când receptorii proprii sunt îndepărtaţi de la o celulă ea devine o celulă generică, fiind transplantabilă în orice organism fără a fi respinsă. Transferând setul de auto-receptori ai unei personae la celula alteia se va transfera şi “dreptul de proprietate” a celulei respective.
De unde vine identitatea noastră? Aparent, ea este un “semnal” unic din câmpul citit de către auto-receptorii noştri. Important este faptul că această comunicare este cu dublu sens; semnalele nu doar vin în celulă, întrucât conştienţa experienţei estze trimisă înapoi la camp şi schimbă sursa Forţele care se mişcă invizibil descries de biofizica cuantică şi care activează auto-receptorii sunt aceleaşi cu cele cunoscute ca fiind spirit.
Interesant, semnalele care definesc eul sunt încă în mediu/ambient chiar dacă celulele mor şi nu sunt acolo ca să fie citite. Şi chiar mai interesant, un “nou” copil poate intra în viaţă expunând un set “vechi” de auto-receptori – “vechiul” suflet va veni înapoi pe calea aerului…reîncarnare!
Pentru un individ care nu credea în spiritualitate, înţelegând natura membranei mi-a zdruncinat viaţa. A fost un moment de transformare pentru mine să descopăr că NU sunt un robot biochimic, ci o comunitate controlată spiritual de celule programabile care acum colaborează cu alte “comunităţi” de celule pentru a crea un nou Phoenix uman.



Sursa: Alchimie spirituala

Sistemul nostru solar se incalzeste!?



Cu accelerarea dereglarilor climatice, avem sentimentul ca de ceva timp ne aflam pe o panta care ne conduce, incet, dar sigur spre o schimbare ingrijoratoare. Mediul in jurul nostru se schimba si nu intr-un sens bun: zapezile se topesc, banchizele glaciare dispar, temperatura creste, raurile si fluviile seaca intr-un fel cum nu s-a mai vazut, apa incepe sa lipseasca si deserturile avanseaza, la fel ca si marile inundatii, furtunile de zapada, caniculele, tornadele si secetele. Ne aflam intr-un anume sens pe muchie de cutit, dar nu indraznim sa dam un nume fenomenului, de teama de a nu-l starni mai tare. Este un subiect tabu.

Totusi, natura ia in deradere tabu-urile: oricine a trait furtuna franceza din anul 2000 si canicula din 2003, care a determinat in doua saptamani decesul a 35.000 de persoane in toata Europa, o stie. In 2005, Coasta de Est a Statelor Unite a fost maturata de cinci uragane succesive si unul dintre ele a ras New Orleans-ul! Pe insulele lor japonezii au numarat si ei sapte uragane, dar despre acelea nu a vorbit nimeni. Dupa scurgerea timpului necesar pentru a analiza datele receptionate, explicatiile oamenilor de stiinta au inceput sa curga, unele dupa altele, la sfarsitul lui 2006: marele responsabil pentru toate aceste drame ar fi Soarele, devenit violent atunci cand ar fi trebuit sa fie in faza sa cea mai calma. Publicul nu a vazut, daca putem spune asa, decat foc inaintea ochilor: obisnuiti sa nu-si puna problema responsabilitatii pentru dereglarea climatului, oamenii au pus aceste drame din 1999, 2000, 2003, 2005 si 2008 pe seama incalzirii globale, asa cum li s-a spus la stiri. Si in timp ce aceasta incalzire globala era culpabilizata fara incetare, micul vehicul 4x4 al NASA care se afla pe suprafata lui Marte, Mars Global Surveyor, trimitea informatii indicand ca nivelul apelor inghetate aflate la polii lui Marte a scazut cu aproape 3 metri in timpul unui an martian, adica aproape doi ani pentru noi.



Informatie extraordinara, trecuta cu totul cu vederea: deci Pamantul nu este singurul care se incalzeste. Marte de asemenea. in ce priveste planeta Neptun si lunile sale, distantate cu 4,5 de miliarde de kilometri fata de soare, este chiar mai rau: incepand cu 1989, s-a inregistrat o crestere cu 5% a temperaturii suprafetei lui Triton, un fenomen de incalzire neasteptat pentru aceasta planeta atat de indepartata de Soare. Referitor la Pluto, desi este planeta cea mai indepartata de Soare, pentru ea a inceput un veritabil infern, sub forma unei canicule accelerate. Echipa profesorului James Elliot a stabilit cu certitudine ca pe o perioada de 14 ani, planeta Pluto s-a incalzit, temperatura sa multiplicandu- se de 3 ori. Aceasta informatie precisa a reprezentat o surpriza totala pentru oamenii de stiinta, care nu prevazusera o asemenea transformare.

Asadar poluarea de pe Pamant nu este singura responsabila pentru incalzirea globala, exista un alt fenomen, mult mai grav, de vreme ce intreg sistemul solar s-a incalzit. Cine si-ar fi inchipuit un asemenea lucru? in nici-un caz oamenii de stiinta, care se prefac mereu ca stiu tot si care descopera mereu, cu gura cascata, lucruri la care nu s-au gandit inainte, grabindu-se apoi sa prezinte lumii noile lor mari descoperiri. Totusi, satelitii nu au fotografiat uzine Michelin pe Marte sau mine de carbon sovietice in activitate pe Neptun si cu atat mai putin pe Pluto… Dar mass-media repeta in fiecare zi ca gazele cu efect de sera sunt responsabile pentru tot. Acest lucru trebuie insa verificat!


In mod clar, un alt factor, necunoscut, declanseaza aceasta caldura. Dar despre aceasta, mass-media nu vorbeste. Pentru unii oameni de stiinta rusi, aceasta improbabila incalzire spatiala se datoreaza sistemului nostru solar, care, avansand si el cu toata viteza in spatiu, a intrat „intr-un nor interstelar“ (dar nici ei nu dau mai multe detalii). Pentru americani, in schimb, Soarele este principalul responsabil, dar ei nu reusesc sa explice de ce planetele cele mai indepartate sunt acelea care se incalzesc cel mai repede… Pentru John J. Matese, om de stiinta englez, aceasta s-ar petrece din cauza unei stele pitice brune, existente chiar in mijlocul galaxiei noastre... De fapt, deja de cinci ani, diferite observatoare au evidentiat o indepartata „prezenta straina“ care perturba drumul cometelor periodice. Pentru altii, ansamblul acestor probleme este datorat prezentei unei gauri negre… Profesorul Gillespie, fost angajat al NASA, paleoastronom, chiar daca nu a aflat cauza, a descoperit in schimb ca atunci cand Jupiter si Saturn sunt aliniate de aceeasi parte a Soarelui, se declanseaza adevarate furtuni ale petelor solare. in schimb, atunci cand Jupiter si Saturn sunt separate, adica la stanga si la dreapta Soarelui, activitatea petelor solare este cea mai scazuta. Cele doua planete par sa aiba o influenta asupra comportamentului solar si observam ca in decembrie 2012 vom avea parte de o foarte nefavorabila configuratie pentru noi: Jupiter si Saturn vor fi aliniate de aceeasi parte a Soarelui, fenomen ce corespunde cu marirea numarului petelor solare si este corelat cu declansarea a si mai multor cicloane, secete si inundatii aici, pe Pamant.


Revista Futura-Sciences, comentand un articol ar revistei Nature, a subliniat de asemenea aceasta problema a incalzirii inexplicabile:

„Profesorul Lauri Fenton, de la Centrul de cercetari Ames de la NASA spune clar: planeta Marte, sau mai degraba atmosfera sa, este de asemenea in plina faza de incalzire climatica, din motive destul de apropiate de acelea pe care le traieste in prezent Pamantul. Conform acestui studiu, realizat in colaborare cu US Geological Survey, temperaturile medii ale suprafetei planetei rosii cresc de patru ori mai rapid decat pe Pamant. Cercetatorii estimeaza ca temperatura suprafetei martiene ar fi crescut cu 0,65° intre anii 70 si anii 90, adica de la aterizarea sondelor americane Viking si de la primele date precis masurate. (…) Temperatura solului creste in continuare, topirea ghetii se accelereaza, si tot asa.“


Daca cei mai buni oameni de stiinta ai planetei sunt incapabili sa ne explice aceasta incalzire a spatiului, sa vedem de ce aceasta aparitia Fecioarei de la Fatima a avut in centrul ei Soarele. Acest veritabil fenomen supranatural, departe de a fi nesemnificativ, asa cum cred scepticii, este plin de invataminte.. Cand a aparut la Fatima, Fecioara a facut ca Soarele sa se intunece, ca si cum ar fi vrut sa ne avertizeze ca Soarele sau spatiul, la un moment dat, ne vor face probleme. Era in 1917. Dar abia in 2007, comunitatea heliologilor a inceput sa traga semnale de alarma, prevenindu-ne ca 2011 si mai ales 2012 vor fi ani in mod deosebit nefavorabili din cauza violentei activitati solare ce va aparea. In acest sens, chiar daca dintr-o perspectiva profana, heliologii li se alatura preotilor din vechile civilizatii centro-americane, care supravegheau Soarele in permanenta, preocupati ca Soarele ar putea sa se manieze. Daca ei isi inchipuiau ca oferindu-i sacrificii umane, Soarele se va indura, potentatii zilelor noastre se multumesc sa sacrifice miliarde de euro pe masa Agentiei Spatiale Europene si sa intretina alti „mari preoti“ (care, de data aceasta, sunt privilegiati pentru ca, fiind functionari internationali, nu platesc impozite) pentru a ne prezice ceea ce se va petrece in continuare.


Sa ne punem totusi intrebarea in termeni clari: se poate Soarele misca intr-un mod cu totul neobisnuit? Sau, poate, planeta noastra se poate misca in asa fel incat sa dea impresia ca Soarele este acela care se prabuseste? Astrofizicienii sunt in aceasta directie categorici: daca Pamantul poate oscila pe axa sa, fapt care s-a produs de multe ori in trecut, Soarele, a priori, nu se misca. Singurul lucru de care ne putem teme sunt brustele sale eruptii, mult mai violente de un timp incoace decat acelea cu care suntem obisnuiti.


Este mai mult decat adevarat ca savantii nu pot observa azi intregul spatiu. Daca un corp ceresc ar ajunge la noi din zone neacoperite (95%) de telescoape, cel mai devreme l-am vedea cu 3 sau 4 zile inainte, fara sa mai vorbim de cometele invizibile. si se pare ca Vaticanul, probabil presupunand ceva, a hotarat ca in 1980 sa construiasca nimic altceva decat.... un imens observator astronomic, Mount Graham International Observatory, instalat pe varful unui munte in desertul din Arizona, avand doua telescoape gigantice indreptate spre cer. Doar aspectul urmator ar trebui sa ne mire si ne puna pe ganduri: o „putere straina“ precum Vaticanul a primit toate permisiunile guvernului american pentru a instala un observator gigantic plin de dispozitive electronice pe suprafata sa! Incredibil. Totusi, Vaticanul a obtinut toate permisiunile, si aceasta in ciuda protestelor si a opozitiei vehemente a indienilor locali, al caror munte sacru a fost violat… Conducerea Observatorului Mount Graham a fost incredintata calugarului astrofizician Guy Consomagno, licentiat la MIT, si preotului iezuit George Coyne, licentiat la Georgetown University. Un alt detaliu: Vaticanul isi rezerva 60% din timpul de utilizare, lasand cele 40% ramase Universitatii din Arizona. Cele doua telescoape inaugurate in 1993, Vatican Advanced Technology si Heinrich Hertz, nu au fost suficiente. in 2004, Sfantul Scaun a cumparat un al treilea, mai perfectionat, Large Binocular Telescope.


Acestea nu se prea potrivesc cu preotia si chiar mai putin cu misiunea Bisericii, chiar daca din punct de vedere istoric castelul Gandolfo, resedinta Papala de vara, a avut intotdeauna un mic centru astronomic pe acoperisul sau. Aflam, asadar, ca o institutie religioasa, care patroneaza niste fiinte ce si-au asumat un legamant de saracie, finanteaza in mod discret, cu zeci de milioane de euro, o universitate specializata in mecanica fluidelor, in colaborare cu EADS (Eoropean Aeronautic Defence and Space Company). Total ilogic.


Si chiar asa, de ce are nevoie Vaticanul sa supravegheze cerul cu trei telescoape colosale in desertul din Arizona? Parintele iezuit Malachi Martin, fost consilier al papilor Ioan al XXIII-lea, Paul al VI-lea si Ioan-Paul al II-lea, si celebru pentru nenumaratele sale carti despre functionarea interna a curiei, a scapat, cum se spune, „porumbelul“ in timpul unui interviu la un radio new-yorkez, facand afirmatia semnificativa: „Cunoasterea a ceea ce se petrece in spatiu si observarea a ceea ce se apropie va fi foarte important, chiar capital in anii ce vor veni.“


Capital pentru Vatican! in mod clar, Roma asteapta ca ceva sa vina din cer, caci niciun alt motiv nu ar putea explica aceste cheltuieli considerabile din partea unui Sfant Scaun cunoscut mai mult pentru spiritul sau iezuit si econom. Cert este ca pentru asa ceva, micile colecte din biserici nu mai sunt suficiente. Langa cutia milei ar trebui sa se mai puna o cutie pe care sa scrie: „Pentru noul telescop de mare capacitate“. in schimb, daca se iau in seama diferitele revelatii ale Fecioarei din secolul al XX-lea, cum ar fi de exemplu acelea din 1962 de la Garabandal, utilitatea acestui observator incepe sa se contureze.

Parapshilogia si Sefii de State



Un atac parapsihologic sau energo-informational se bazeaza pe emiterea unui fel de unde in spectrul de frecventa situat intre 4 si 13 hertzi, ce te poate influenta sa faci ceva anume, anihilandu-ti vointa, te poate imbolnavi sau chiar omori. Metodele folosite sunt influenta directa provocata de subiecti umani, un fel de 'magi' moderni (rusii fiind cei mai buni in domeniu), sau tehnologii avansate, respectiv aparate care produc unde ce influenteaza negativ organismul uman (la acest capitol primii fiind americanii).

Atacurile parapsihologice (numite si psihotronice, termen introdus de profesorul Zdenek Rojdak in 1973) pot fi contracarate prin actiunile altor specialisti in domeniu, care stiu cum sa asigure protectia sau cel putin sa scoata la timp persoana atacata din zona malefica.


'La summitul de la Bucuresti, cativa sefi de stat au cu siguranta propria protectie parapsihologica adusa de acasa. In primul rand, reprezentantii statelor care detin arma nucleara', ne-a spus general de brigada dr. Emil Strainu, consilier al Parlamentului Romaniei 'pe probleme de amenintari neconventionale si asimetrice', director al Centrului Special de Situatii si Cercetari Ufologie si Psihotronice. 'In momentul de fata, a fost depasita faza conflictelor clasice, cu tancuri, mitraliere si trupe, intrandu-se intr-o noua perioada, a unor operatiuni militare speciale denumite neconventionale sau a amenintarilor in care relatia agresor-tinta nu mai respecta raporturile obisnuite, incadrandu-se in zona conflictelor asimetrice. Cu alte cuvinte, nu mai primesti direct un pumn in fata, ca tinta, ci il primesti de la distanta, prin mijloace nemateriale, invizibile. In aceasta categorie se pot incadra tehnicile de agresiune de tip informational-energetic si agresiunile psihotronice', ne-a declarat generalul Emil Strainu.


Printre garzile de corp ale lui George W. Bush sunt si persoane cu puteri paranormale, specialisti NSA din Stanfort Research Institute. Statele Unite dispun in prezent de circa 6.000 de focoase nucleare, iar geanta pentru lansare se afla mereu la presedintele american, care trebuie protejat de posibile agresiuni energo-informatice care il pot determina sa le declanseze Rusia are 7.000 de bombe nucleare montate pe rachete. Acestea pot ajunge oriunde in lume in mai putin de o ora. Presedintele Vladimir Putin, care le are sub control, trebuie pazit de posibile atacuri psihotronice. Rusia are o unitate specializata impotriva agresiunilor energo-informatice denumita SSD.


In privinta situatiei Romaniei in acest domeniu, specialistul a fost transant: 'La ora actuala, in tara noastra nu exista in sistemul apararii nationale, sigurantei si ordinii publice nici o structura specializata care sa studieze si sa contracareze actiunile psihoenergetice. Exista si in tara noastra si tehnologie, si oameni pregatiti in domeniul psihotronic, la acelasi nivel ca in Occident. Din pacate, aceste resurse sunt concentrate doar in domeniul privat sau in mana unor grupuri de interese si de presiune, care le utilizeaza pentru propriile scopuri', a adaugat generalul Emil Strainu. Pentagonul are "arma cu raza telepatica"


Pentagonul a declasificat recent un raport ce dezvaluie planurile armatei americane de a se dota cu arme 'cu raza telepatica'. Raportul, numit 'Bioefectele unor arme non-letale', se refera la dispozitive ce ar putea utiliza microunde, laser si sunete, ar cauza inamicului febra, l-ar face sa 'auda voci', proiectand cuvinte direct in urechile oamenilor, sau care le pot afecta echilibrul.


Si Nicolas Sarkozy este pazit de paranormali. Franta detine 300 de focoase nucleare. Daca presedintele Frantei, care are codurile de lansare, ar fi tinta unor atacuri mentale, ar putea sa apese butonul nuclear fara sa-si dea seama.


Colonel prof. univ. dr. Constantin Teodorescu, profesor la catedra 'Sisteme informationale militare' de la Universitatea Nationala de Aparare 'Carol I', este primul doctor in stiinte militare de la noi, cu specializarea in 'razboi electronic'. Este, de asemenea, printre putinii militari care sustin necesitatea reluarii cercetarii si studiilor in domeniul psihotronic in Romania.


'La noi nu mai exista astfel de preocupari, din pacate, desi in anii 70- 80 eram pe locul 4 in lume in domeniul actiunilor psihotronice. Gama aparatelor si metodelor inventate pe plan mondial este impresionanta, de la cele pentru modificarea undelor cerebrale de la distanta sau de control, tot de la distanta, a sistemului nervos al unui organism viu pana la cele de modificare a starilor la nivel mental, emotional si fizic ori cele pentru obtinerea starilor de constiinta dorite sau chiar pentru modificarea constiintei. Principiul de actiune se bazeaza pe transmiterea unor informatii pe o anumita banda de frecventa catre o persoana sau un grup-tinta, ce poate induce starile dorite de catre cel care le transmite', spune colonelul Teodorescu. El face demersuri pentru introducerea in programa scolara a unui curs post-universitar de psihotronica, 'de actiune energo-informationala', care sa creeze baza necesara de specialisti in acest extrem de putin cunoscut domeniu, pentru armata.

Sursa: esoterism.ro

TOP SECRET - APA (documentar)


Apa ramane in continuare un element extrem de misterios despre care nu stim mai nimic,
cu adevarat. Iata ca si oamenii de stiinta germani subliniaza inca odata, cu un plus de amanunte, acest aspect.
Mai multe detalii puteti gasi pe blogul:
Iesirea din MATRIX , pentru care le multumesc pe aceasta cale pentru efortul depus la traducerea si postarea acestui documentar.


Universul cunoscut (by AMNH)

Un clip interesant realizat de American Museum of Natural History in care ne duce intr-o calatorie in universul cunoscut pana acum, plecand de la muntii Himalaya pana la ultima stea descoperita pana acum...


Soarele ameninta sistemul GPS!





Retelele britanice de navigatie prin satelit ar putea experimenta, in scurt timp, probleme si intreruperi cauzate de nivelurile tot mai ridicate de radiatie venind dinspre Soare, avertizeaza oamenii de stiinta.

Expertii sunt de parere ca valurile de radiatii cauzate de flacarile solare interfereaza cu semnalele satelitilor de pe orbita Pamantului, cauzand colapsarea receptoarelor de la sol si pierderea informatiilor referitoare la coordonatele pozitiei.

Noul maximum solar, ce se prefigureaza pentru 2012, va orbi pentru un timp aparatele de pozitionare globala, provocand ratacirea unor soferi si accidente in trafic. Ar putea afecta, de asemenea, serviciile de urgenta, sistemele de supraveghere de mare precizie, transportul de marfuri si chiar operatiunile militare.

Profesorul Cathryn Mitchell, de la Universitatea din Barh, sustine ca efectele solare asupra navigatiei sunt greu de prezis, erorile si defectiunile putand dura ore si chiar zile. Totusi, expertii spun ca problema va fi mai degraba cauzatoare de dificultati decat un pericol real.

Semne ale interferentelor exista deja: cifrele arata ca anul trecut sistemele de navigatie prin satelit au fost acuzate de provocarea a 300 000 accidente in Marea Britanie. Mai mult, peste 1,5 milioane de englezi recunosc ca de multe ori au optat pentru schimbari bruste de directie, ca urmare a modificarii subite a indicatiilor date de dispozitivele lor GPS. Efectele sunt si vor fi sesizabile la nivel global, in grade diferite.


Sursa: Telegraph (www.descopera.ro)

NASA a lansat un nou satelit pentru studierea Soarelui



Lansarea care era initial programata pentru 9 februarie, a fost succesiv amanata de zborul navetei spatiale Endeavour catre ISS si ieri 10 februarie de vantul puternic, iar in cele din urma a avut loc astazi de la Cape Canaveral, hangarul 41, la bordul unei rachete Atlas 5 versiunea 401, marcand zborul cu numarul 20 al lansatorului si zborul cu numarul 602 al programului Atlas.

Solar Dynamics Observatory sau pe scurt SDO este prima misiune lansata de NASA in cadrul programului “Living with a star” (LWS) si isi propune sa studieze cauzele variatiilor solare si impactul lor asupra Pamantului si tehnologiei umane (de la schimbarile climatice si pana la influenta directa asupra satelitilor, la intreruperea comunicatiilor, afectarea retelelor de distriibutie electrice sau perturbarea semnalelor GPS).


Satelitul al carui cost estimat este de 850 milioane de dolari, va avea o durata de viata de minim 5 ani (cu o posibila extensie pana la 10 ani daca nu vor fi probleme majore) timp in care va sta la dispozitia la mai mult de 2000 de cercetatori.

Noul telescop va lua imagini solare la fiecare 0.75 secunde cu o rezolutie pana la de 10 ori mai mare decat cea folosita de tehnologia HDTV. Prin comparatie predecesorii SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) si STEREO (Solar Terrestrial Relations Observatory) au realizat imagini solare la fiecare 12 minute, respectiv 90 de secunde, cu o rezolutie mult mai scazuta.
In plus unul din senzori va trece de bariera vizuala a suprafetei si va studia interiorul solar cel care este responsabil de toate fenomenele care au loc, incercand sa descifreze mecanismul ciclului solar si implicit sa imbunatateasca modelele folosite de oamenii de stiinta pentru a prognoza activitatea solara.

Satelitul are o masa totala la lansare de 3200 kg din care aproximativ 1400 kg alocate combustibilului si 270 de kg instrumentatie stiintifica. Dimensiunile sunt de 2.2 x 2.2 x 4.5 m. La bord sunt instalate doua panouri solare pe baza de Si cu eficienta de 16%, in lungime de 2 m fiecare (astfel ca extinse aduc satelitul la o anvergura de 6.25 m) si au o arie de 6.5 metri patrati asigurand producerea a 1540 W.

Este vorba de o platforma stabilizata triaxial cu ajutorul unui sistem de control bi-propelant folosind MMH (monomethyl hydrazine) pe post de combustibil si NTO (nitrogen tetroxide) pe post de oxidant.

Pentru ca rata de achizitie a datelor stiintifice este una mare (transmisia catre sol se face la 130 Mbps/26 GHz si in medie se asteapta 1.4 TB/zi) si pentru ca misiunea beneficiaza doar de o singura statie de sol dedicata (2 antene de 18 m diametru instalate la Las Cruces/New Mexico), s-a preferat plasarea satelitului intr-o orbita GEO inclinata la 28.5 grade (la 102 grade W) care in comparatie cu una LEO elimina necesitatea stocarii unor volume mari de date pe perioada eclipselor permitand contactul aproape continuu cu centrul de comanda.

Ca dezavantaj plasarea satelitului in afara centurii de radiatii a Pamantului a impus o mai buna izolare a echipamanetelor electronice pentru a le proteja de doza de radiatii din spatiu. In plus caracteristicile orbitale conduc la perioade de eclipse (2 cauzate de Pamant si 3 de Luna in fiecare an de operare) care impun intreruperea observatiilor solare si implicit necesitatea unui echipament robust care sa asigure perioadele de stand by.

Satelitul poarta 3 instrumente dezvoltate de 3 consortii industriale diferite: HMI (Helioseismic and Magnetic Imager) aflat sub coordonarea Stanford University, AIA (Atmospheric Imager Assembly) al carui contractor principal este Lockheed Martin si EVE (Extreme Ultraviolet Variability Experiment) condus de Colorado University.

HMI va studia undele campului magnetic solar si pe baza statisticilor va realiza o harta detaliata a acestuia folosind asa numita tehnica “helioseismology”. Principiul de observatie este simplu, bazat pe efectul Dopler al unei linii spectrale (schimbarea frecventei undei purtatoare atunci cand sursa emitenta se misca in raport cu observatorul) si pe efectul Zeeman (care permite interpretarea polarizarii linii spectrale si implicit masurarea campului magnetic solar pe fata vizibila a Soarelui). Conditile interne ale Soarelui influenteaza in mod direct propagarea undelor radio dand o buna indicatie aspra temperaturii, compozitiei chimice, presiunii, densitatii si miscarii materialului solar.

AIA este un instrument bazat pe 4 telescoape cu o rezolutie de 725 x 725 km si care produc la fiecare 10 secunde imagini simultane ale coronei in 8 din cele 10 benzi de frecventa care sunt disponibile (variind de la 9 benzi ultraviolete pana la o banda in spectrul vizibil). In acest fel cercetatorii spera sa inteleaga mecanismul care conduce la declansarea furtunilor solare si mai departe cum campul magnetic local influenteaza propagarea lor in atmosfera spre restul sistemului solar.

EVE este un instrument care va realiza in premiera masurarea luminozitatii solare in spectrul cel mai variabil si mai greu predictibil-banda ultraviolet extrem (0.1-105 nm) cu o precizie record de 0.1 nm si la o frecventa record de 10 secunde. Fotonii cu lungimea de unda extrem ultraviolet sunt cauza principala a incalzirii straturilor superioare ale atmosferei Pamantului avand in plus o influenta directa in rata de decadere a satelitiilor aflati pe orbita (datorita rezistentei la inaintare si presiunii solare esercitate) si in perturbarea comunicatiilor radio si a semnalelor GPS folosite de utilizatorii de la sol. Atunci cand Soarele este activ, emisia de fotoni in banda extrem ultraviolet poate creste pana la de 100 de ori intr-un interval foarte scurt si datorita efectelor amintite mai devreme este foarte important ca cei afectati de eveniment sa primeasca avertismentele practic in timp real.

Satelitul va fi operat de centrul Goddard Space Flight Center din Greenbelt/Maryland sub coordonarea NASA Heliophysics Division.

Sursa: www.spacealliance.ro