Soarele, un mijloc de comunicare foarte puternic...


Soarele nostru ar putea reprezenta cel mai bun dispozitiv de comunicaţii, afirmă oamenii de ştiinţă, citat de site-ul MSNBC. Dacă gravitaţia Soarelui ar putea fi utilizată pentru a crea un telescop gigant, oamenii ar putea trimite şi primi semnale mărite ce ar putea ţine legătura cu alte civilizaţii extraterestre.

Conform teoriei relativităţii generalizate a lui Einstein, masa uriaşă a Soarelui deformează spaţiul şi timpul în jurul său, încovoind razele de lumină ce trec pe lângă el asemenea unei lentile gigantice. Dacă un detector ar fi amplasat la o distanţă focală potrivită pentru a capta lumina, atunci imaginea ce va rezulta ar fi extrem de mărită. Singura problemă ar fi aceea că cel mai apropiat punct focal se află la de 550 de ori mai departe decât distanţa dintre Soare şi Pământ.

Oricum, o eventuală punere în practică a acestei imense puteri ar face ca pe Pământ să se poată vedea obiecte îndepărtate, să se comunice cu nave spaţiale, şi chiar şi cu extratereştrii. Această tehnică ar putea fi aplicată atât luminii optice, cât şi lungimilor de undă de frecvenţă radio, de exemplu. În plus, ar putea fi creată o reţea şi mai puternică, prin plasarea unor nave spaţiale în apropierea altor stele, pentru a forma “poduri radio” peste spaţiul imens dintre stele care slăbeşte şi distorsionează comunicarea cosmică.

Sursa: www.lovendal.net

Niciun comentariu: