Legenda Atlantidei (doc)


“De la Platon, această poveste tragică deşi foarte controversată, nu a încetat să ne stârnească interesul.
Această fabulă misterioasă şi tulburătoare ne-a entuziasmat, ne-a captivat atât de mult pentru că pare a fi corespuns unei aspiraţii tainice a sufletului omenesc; poate că este ecoul unei poezii nostalgice pe care o poartă în suflet fiecare om…Ea este Paradisul Pierdut în care toţi putem juca rolul dorit…”
Francis Bacon
(1561-1626)

"Cu siguranţă că vă este cunoscută povestea misteriosului continent dispărut Atlantida, pomenit pentru prima dată de filozoful grec Platon, discipol al lui Socrate, în cele două dialoguri, Timaios şi Critias.

Documentarul postat, ajuns la episodul 3, încearcă să scoată la iveală misterele Atlantidei. Cunoscătorilor le oferă poate posibilitatea să facă unele conexiuni între informaţii şi să tragă anumite concluzii, iar pentru toţi ceilalţi ar putea fi un documentar interesant numit... Legenda Atlantidei.

Este recomandată o analiză critică şi obiectivă a informaţiilor prezentate, organizaţiile malefice ale planetei fiind prezentate uneori idilic, conspiraţiile lor fiind legitimate de pretextul moştenirii învăţăturii secrete atlante. Predicţiile catastrofice sau alarmiste trebuie considerate ca fiind posibilităţi şi nu certitudini, multe dintre ele putând face parte din arsenalul de manipulare al elitelor, în scopul impunerii generalizate a unei stări de teamă şi inerţie în faţa transformărilor inerente ale planetei. Documentarul are o imagine de o calitate mai slabă, fiind opera de amator a celui care foloseşte pseudonimul "Profetul Elia" (Elijah, Ilie ca echivalente biblice).

Realizatorul filmului susţine:
"Cu mii de ani în urmă, zeii au coborât din stele pe Pământ, pentru a începe geneza. Civilizaţia umană s-a format şi a atins cele mai înalte culmi pe vremea Atlantidei."

Multumiri speciale lui Matt, realizatorului blogului "Antiiluzii" pentru aceste materiale!

Urmariti primele 3 parti ale documentarului aici:

1.Dawn of the Gods - Amurgul zeilor



2.The Secret Brotherhood of Atlantis - Frăţia secretă a Atlantidei



3.The Secret Prophecies of the Apocalypse - Profeţiile secrete ale Apocalipsei

5 comentarii:

Amuul spunea...

Interesant documentar. Intrebarea este... cine l-a finantat si alcatuit ? ;)...

tRo0peR spunea...

de castigatori :) desigur prea multe "conspiratii" ce le mai place sa se joace cu mintea oamenilor :) belea de joc.

Anonim spunea...

Ma numesc Beto si iti scriu in legatura cu blog-ul tau pe care l-am citit intamplator si am vazut articole care mi-au placut. Detin si eu blog-ul http://biblioteca-prafuita.blogspot.com/ , te rog arunca o privire peste el si expune-ti o parere.
Daca te incanta si iti place doresc sa discutam pe baza unei colaborari. Ceea ce vreau mai exact sa devi membru al Bibliotecii Prafuite postand articole dupa preferinte. Incerc sa adun o echipa de membrii pe care i-am citit si imi plac ceea ce gandesc si scriu.
Astept un raspuns, multumesc o zi buna

al9lea spunea...

si totusi...sunt atatea informatii ce au o abordare clara si la obiect cu privire la acest subiect, pe siteul voastru... intrebarea mea este de ce mai publicati astfel de "documentare" care, dupa opinia mea, nu fac altceva decat sa sublinieze un sfarsit apocaliptic in care majoritatea vietuitoarelor de pe pamant vor muri in chinuri si spaima... chiar asta e dorinta lui Dumnezeu? ...sincer nu cred asa ceva... cum nu sunt adeptul dogmaticilor religioase care nu te inalta catre iubirea lui Dumnezeu ci mai degraba te doboara in genunchi cultivandu-ti frica si supunerea oarba. Ar fi bine sa fiti mai selectivi in ceea ce inseamna publicarea si promovarea informatiilor...

GabyS spunea...

Dupa cum am mai spus... atat eu cat si voi trebuie sa filtram informatia cat mai bine.
Deasemenea eu personal nu cred intr-un viitor sumbru, ci intr-o perspectiva mult mai buna si o schimbare majora pe aceasta planeta in bine, dar asta nu inseamna ca nu este bine sa analizam si alte filme.
Fiecare luam atat cat credem si simtim de cuvinta din aceste filme...

Numai bine!
Multumesc pentru comentarii tuturor si pentru ca vizitati blogurile mele.