“Calator in timp”, surprins intr-un film de epoca?


In aceasta saptamana, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la realizarea peliculei cinematografice “Inapoi in Viitor”, un producator irlandez de film independent a iesit la rampa cu ceea ce el pretinde ca ar fi dovada prezentei unui calator in timp intr-o scena din “Circul”, filmul din 1928 al lui Charlie Chaplin, recent reintrodus in vanzare, pe platforma DVD.

"Cred ca sunt prima persoana care descopera ceva chiar neobisnuit intr-un fragment filmat din 1928. Singura concluzie care imi vine in minte si care, sigur, li se va parea ridicola multora, este ca avem de-a face cu un calator in timp", declara Clarke. Barbatul considera ca a identificat in materialul de epoca o persoana imbracata misterios ce trece prin dreptul unei cadru si vorbeste intr-un dispozitiv foarte asemanator cu un telefon mobil.

Odata ce secventele filmate au invadat YouTube-ul, devenind celebre, multi au incercat sa gaseasca o explicatie plauzibila pentru imaginile bizare. O pista ar fi aceea ca politia australiana a testat in 1928 primul tip de radio cu emisie-receptie si ca, poate, femeia surprinsa in ipostaza neobosnuita ar putea fi un membru al securitatii deghizat. Altii cred ca aparatul pe care il tine ar putea fi un soi de proteza auditiva.

Destule speculatii s-au emis si in legatura cu misteriosul personaj in sine, daca este intr-adevar o femeie. "A observat cineva aspectul ciudat al picioarelor sale? Glezne groase si apoi picioare foarte subtiri? Nu arata firesc. Si mana ei/lui pare anormal de mare. Si de ce ar fi imposibil ca posibilitatea de a calatori in timp sa reprezinte o vacanta interesanta pe care oamenii o intreprind in mod normal in viitor pentru a experimenta perioade preferate ale istoriei", suna o remarca pe margina evenimentului.



Sursa: News / descopera.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

Fratilooorrr! In epoca Avatarului, film 3D, se poate face in sistem digital O R I C E ! Chiar ne-am tampit ?! Credem orice ne arunca unii sau altii ?

GabyS spunea...

In primul rand cine a spus ca noi chiar si credem acest caz? :))
Daca ai observat acest caz este doar o presupunere si dupa cum se vede si din titlul materialului la final este clar un ? semnul intrebarii...
Deci atat eu cat si probabil mare parte din cititori nu pot confirma ca acea secventa este reala.
Este un caz care merita o oarecare atentie si...atat.
Multumesc pentru comentariu!

Anonim spunea...

comentariul e facut in necunostinta de cauza (el a fost prezentat 2 nopti de catre OTV); pelicula este originala si iese din discutie orice truc digital fratilooorrr (ma dor urechile de cum zbiara individul) care nu ne-am tampit.
dar nu vreau sa ma adresez lui, ci macar unuia care are mintea deschisa:
problematica pentru mine nu este daca persoana vine din viitor, ci daca noi suntem viitorul real acelui timp care noi acum il notam ca 1928 si in care sigur existau telefoane mobile; e un trecut asociat unui alt viitor, sigur nu al timpului nostru prezent;

deschideti-va mintea pentru ca ochii nu vad daca mintea nu poate intelege si sigur realitatea e mult mai ampla si complexa decat am fost vaccinati sa stim; noi surprindem doar o infirmitate din realitate, poate nici 1/100.000 din realitatea olfactiv-vizual-auditiva; pa fraatee.. sunt sigur ca tu le stii pe toate; oameni nebuni.
e timpul sa luati in calcul ca nu sunteti/suntem cu nimic mai presus sau mai prejos decat oricare inaintea sau innapoia noastra. fiecare timp isi atinge un apogeu tehnologic-spiritual, trece printr-un Armaghedon si intra in nemurire (restul sunt reminescente).

Anonim spunea...

chiar credeti ca istoria e presarata cu rascoale peste rascoale peste revolutii peste razboaie continuu ?!
ce minte nebuna poate sa creada o istorie si sa nu perceapa o infinitate de realitati paralele in acelasi timp ;
istoria e doar reminescenta acestora, realitati care doar "schimba macazul".
oameni care au uitat de ce au venit si cum sa se joace.. eh, cand n-or sa mai poata in felul asta, or sa-si revina. nu e dator nimeni sa faca asta pentru ei.