Vor sa foloseasca o bombă nucleară în Golful Mexic!?


Experţi în fizică nucleară au sugerat British Petroleum să folosească o bombă atomică pentru a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic, relatează Daily Mail.

"Nu înţeleg ce mai aşteaptă BP; pierd timpul", a spus un fost ministrul sovietic pentru energie nucleară, Viktor Mihailov. "O simplă explozie nucleară de circa 10 kilotonene şi problema este rezolvată. Nu văd nicio altă soluţie pentru a opri scurgeri precum cea din Golful Mexic. Altfel BP pur şi simplu torturează oameni şi pe sine", a adăugat el.

Omul de ştiinţă a apreciat că această soluţie ar costa compania circa 6,6 milioane de lire sterline, faţă de 1,7 miliarde de lire pe care BP le-a cheltuit deja pentru a limita pagubele.

Un al doilea om de ştiinţă, Milo Nordyke, care s-a aflat în spatele programului de energie nucleară din SUA, în anii '60 - '70, a propus un dispozitiv mai mare. El a sugerat o explozie de 30 de kilotone, de circa două ori mai puternică decât cea de la Hiroshima, din 1945. Expertul a subliniat că aceasta ar trebui să fie o "ultimă soluţie", dar a adăugat: "Ar trebui să se gândească la ea".

El a apreciat că un dispozitiv explozibil ar trebui amplasat lângă puţul petrolier, pe fundul mării. Astfel, deflagraţia ar topi rocile din jur şi ar astupa puţul din care se scurg zilnic 60.000 de barili de ţiţei.

Dacă BP foloseşte un dispozitiv bazat pe fisiune, în locul celui termo-nuclear, care o rază mare de acţiune, nu există risc de tsunami sau de propagarea de radiaţii la suprafaţă. Însă fauna acvatică ar putea fi distrusă, potrivit expertului în arme nucleare Charles Blair, de la Federaţia oamenilor de ştiinţă americani.

În anii '60, Rusia a folosit explozii nucleare pentru a astupa puţuri din care se scurgeau hidrocarburi, dar rezultatele nu au fost întotdeauna bune, a admis Mihailor.

Un purtător de cuvânt al Greenpeace a calificat planul drept o nebunie. La rândul său, un reprezentant BP a respins ideea: "Am primit multe sugestii, de la mulţi oameni. Unele le-am considerat suficient de bune pentru a le lua în considerare, dar aceasta nu este una dintre ele".

Sursa: realitatea.net

2 comentarii:

Anonim spunea...

"Experţi în fizică nucleară... = Dementii in fizica nucleara..."
Explozie ca explozie, dar de acea dominanta radioactiva (pe citi ani???) nu se specifica, ceea ce este f. grav!!!
Scopul, este cu totul altul. Degradarea continua a planetei, in a astepta/interveni acel CEVA...

>Buburuza ofuscata<

Amuul spunea...

Expertii in fizica nucleara nu sunt experti in ecologie si nu vor fi niciodata. Nu vor fi nici partinitori ai ecologiei. Nu le pasa de impactul asupra naturii, nici indirect asupra populatiei lumii. Dar e ceva nou in asta ? Absolut nimic...