Noi dovezi ca extraterestrii exista!



Noi dovezi ca extraterestrii exista!? 140 de planete noi, descoperite...

Cele 140 de planete sunt de marimea Pamantului si au fost descoperite in afara sistemului nostru solar, cu ajutorul sondei spatiale Kepler. Cercetatorii sunt convinsi ca astfel sperantele ca exista viata extraterestra sunt din ce in ce mai intemeiate.

Potrivit expertilor NASA, Kepler, care monitorizeaza constant 150.000 de stele in jurul carora orbiteaza mai multe planete, s-ar putea sa fi gasit inca cinci sisteme solare.

Sonda spatiala examineaza stelele dupa puterea cu care ele lumineaza. Planetele care orbiteaza astfel de stele blocheaza radiatiile emise de acestea, iar scaderea nivelului radiatiilor este masurata si interpretata pentru a se putea estima marimea si natura obiectelor care au dus la modificarea acestui nivel.

Kepler monitorizeaza trei constelatii: Cygnus, Lyra si Draco folosindu-se de un telescop echipat cu o camera speciala de 95 de megapixeli.

Pentru a putea spune despre un obiect spatial ca este o planeta, telescopul trebuie sa inregistreze lumina produsa de stele deteriorandu-se cu pana la trei ori mai mult decat calitatea ei initiala, pentru ca rezultatele sa nu fie o simpla anomalie.

Cele 140 de planete noi, descoperite astfel vor sta la baza mai multor studii care vor avea ca obiect, printre altele, compozitia atmosferei acestora, astfel incat sa se estimeze in ce masura ele ar putea gazdui viata.

Cercetatorii sunt de parere ca in spatiul cosmic sunt milioane de planete pe care s-ar putea dezvolta diverse forme de viata.

Sonda spatiala Kepler a fost lansata anul trecut, iar misiunea ei va dura patru ani.

Recenta descoperire da oamenilor de stiinta sperante ca pot mai departe gasi noi informatii, cum ar fi existenta unor sisteme multiplanetare, asa cum este sistemul solar, si in care ar crea un mediu propice dezvoltarii unor forme de viata.

2 comentarii:

Andrei Vasile spunea...

Noi dovezi ca extraterestrii exista?

Parere personala:
Nu cred ca mai este vreo fiinta vie, normala, pe acest Pamant, sa aiba vru'n dubiu in privinta acestui lucru.

Cu stima !

GabyS spunea...

Ar fi bine sa fie asa cum spui tu Andrei, dar chiar mai sunt multi care se intreaba daca exista extraterestri sau care se considera singuri in universul infinit. De aceea sunt bune si aceste stiri "oficiale" legate de existenta lor...


Cu stima!
Numai bine!