Gravitaţia este o iluzie, spune un fizician...


Gravitaţia este considerată un efect al legilor termodinamicii.

Erik Verlinde este un profesor de fizică, în vârstă de 48 de ani, de la Universitatea din Amsterdam. Verlinde este considerat un expert în teoria stringurilor (fapt care ar explica graba cu care vrea să scape de problema gravitaţiei), teorie care încearcă să ofere o explicaţie completă a universului, dincolo de cea oferită de Einstein.

Profesorul a propus ceva neobişnuit: gravitaţia nu este o forţă fundamentală a universului, aşa cum au propus Newton şi Einstein. El spune că este de fapt o forţă „secundară”, o iluzie, fiind un rezultat direct al legilor termodinamicii. Verlinde crede că gravitaţie este un simptom produs de entropia universului, entropie pe care o priveşte ca un parametru fundamental, gravitaţia fiind o variabilă dependenţă de această constantă.

„Pentru mine gravitaţia nu există”, a declarat recent Verlinde. Nu este vorba că nu poate să cadă, aşa cum se explică pamfletar în nytimes.com, dar profesorul face parte dintr-un grup de fizicieni care cred că nu avem o explicaţie corectă pentru gravitaţie şi că aceasta derivă din ceva fundamental pe care noi nu îl cunoaştem încă.

Sursa: realitatea.net

3 comentarii:

andrei spunea...

unii ar face orice pentru putina publicitate :)

Amuul spunea...

"aceasta deriva din ceva fundamental pe care noi nu il cunoastem inca." bine zis, si total de-acord cu asta. Si nu cred ca are de-a face atat de mult cu publicitatea, pe cat cu faptul ca stiinta moderna incepe sa descopere noi "teritorii".

vivi spunea...

totusi TIMPU si SPATIUL e o iluzie ascultati stewart swerdlow mind control toate partile el va va deschide mintea si inca ceva planeta MARTE era a 3 a planeta de la soare si pamantu a 2 a veti afla mai multe in la cele 13 sau 14 parti pe youtbue ale lu stewart swerdlow multe au fost sterse dar readaugate de useri