Extraterestrii pot exista in forme pe care nu le putem intelege...


Se pot uita la noi chiar in momentul acesta, ne pot privi direct in fata iar noi sa nu ii recunoastem. Problema este ca noi cautam ceva care ne seamana, presupunand ca ei au macar aceleasi conceptii tehnologice sau teorii matematice ca si oamenii. Presupun ca exista viata si inteligenta extraterestra dar nu stiu daca le putem intelege. Asa cum un cimpanzeu nu poate concepe teoria relativitatii, pot fi aspecte ale realitatii dincolo de puterea noastra de intelegere – este afirmatia lordului Martin Rees, presedintele Societatii Regale de Astronomie din Marea Britanie.

Martin Rees a adus in discutie si afirmatiile reputatului astronom sarb, Milan Cirkovic, de la Observatorul Astronomic din Belgrad, cel care afirma ca, data fiind durata redusa a existentei vietii pe o planeta, posibilitatea ca evolutia unei specii sa fie atat de rapida incat sa poate parasi planeta in cautarea altor semne de civilizatie este una extrem de redusa. Pornind de la aceasta idee, astronomul britanic a sustinut probabilitatea a trei ipoteze:

a) Suntem singura specie inteligenta din Univers. Sau, exista si alte specii inteligente, dar acestea sunt atat de departe in spatiu incat ne va fi imposibil sa le atingem, vreodata.

b) Au existat si alte civilizatii inaintea oamenilor dar, fara exceptie, au ajuns atat de evoluate incat nu le putem detecta cu ajutorul simplei noastre tehnologii

c) Au existat si alte civilizatii in Univers dar, din motive necunoscute, acestea au disparut sau au fost restranse in arii mici si foarte greu de atins de tehnologia oamenilor.


Analizand insa teoriile lordului Martin Rees, participantii la conferinta intitulata "Detectarea vietii extraterestre si consecintele acesteia asupra societatii si stiintei" au sustinut ca doar ultima ipoteza poate fi veridica. Conform acestora, "supravietuirea celui mai mic" a fost dovedita din plin in istoria evolutiei vietii pe Terra, un model ce ar fi fost aplicat, negresit, si in Univers. Din nefericire, afirma aceiasi oameni de stiinta, daca ar urma modelul pamantenilor, acei extraterestrii au sfarsit deja sau vor sfarsi autodistrugandu-se...

Sursa: DailyGalaxy / descopera.ro

Comentariu personal:

Eu, personal, aleg b si c care par a fi cele mai reale sau foarte posibile...

Sunt sigur ca sunt printre noi de cand suntem, cat si acum... si vor fi tot timpul.
Daca cred ca ei sunt benefici... DA, in mare parte sunt benefici noua, altfel noi ca civilizatie eram inca in epoca de piatra :) sau poate nu mai eram deloc.
Vom afla curand mai multe...
Astept si parerile voastre, ce alegeti? a, b, c... ;)

16 comentarii:

Ryanna Pop spunea...

eu nu aleg nici a. nici b. nici c...doar spun propria mea parere...ori nu este nimic dincolo de noi si suntem doar celule ale trupului ce noi il numim Dumnezeu[sau poate neuronii acestuia..]...ori sunt si alte civilizatii prin galaxii la care poate ajungem doar dupa ce parasim acest pamant unde posibil suntem trimisi de acolo sa facem scoala ptr, a ne desavarsi sufletul;caz in care nu suntem cobai de laborator ai universului...cine poate stii...cert este ca ceva nevazut exista in mod sigur cu sau langa noi,altfel nu ar fi ramas atatea mistere carora omenirea inca nu le-a gasit explicatii..parerea mea!:)....

MARUKA spunea...

Cred ca noi, pamantenii, suntem atat de haotici in dezvoltarea noastra ca specie si atat de imprevizibili in a lua decizii la nivel planetar incat EI NE OBSERVA DOAR si din cand in cand, adica atunci cad prostiile pe care le facem sunt prea mari, intervin...benefic! Suntem, am fost si vom fi mult timp de-acum incolo, copiii obraznici ai Universului! Eu asa cred..

catalin spunea...

CAND AM INCEPUT SA CITESC ACEST ARTICOL,MI -AM RUGAT INIMA SA FIE ATENTA SI SA ALEAGA! A ALES PUNCTUL B!SA NE BINECUVANTEZE DUMNEZEU!

mihaeladr spunea...

Eu cred b si c. De unde sa stim ca suntem cei mai intelgenti din Univers? Daca ei ar fi printre noi si noi nu ii detectam, atunci?

GabyS spunea...

Multumesc pentru comentarii... si pareri ;) Foarte interesante!

Am rectificat si eu raspunsul meu, am reanalizat...

Ramane b si c.

Noi, cel putin ca civilizatie, suntem departe de a fi cea mai inteligenta specie.

Numai bine!

Stelian spunea...

Ca de obicei, ne sant "sugerate " variante din care lipseste varianta cea mai apropiata de adevar/probabila (sa-i spunem manipulare?? ).
Varianta cea mai probabila din punctul meu de vedere, este urmatoarea :
- Civilizatiile care au existat/ cele existente , atat pe pamant cat si pe alte planete, si care daca nu s-au autodistrus( adica si-au dat seama si au si reusit sa corecteze ,in timp util,faptul ca inarmarea ,razboaiele, poluarea etc. nu conduc spre evolutie si cunoastere ) , au evoluat pana la punctul in care au trecut de granita 3D si si-au continuat evolutia catre 4D etc.( probabil ca pot sa se rematerializeze in 3D ,dar, doar daca doresc sa intervina subtil- in ajutorul unei alte specii), ajungand sa obtina "avizul" de a superviza unele civilizatii in formare .
Cred ca stadiul actual al omenirii este foarte aproape de acest salt evolutiv ( aici ma refer la cunostinte suficiente pentru intelegerea functionarii pe toata gama de frecvente a materiei/ energiei ce ne inconjoara si .. binenteles la un grup restrans de ...posesori de informatii provenind de la cele mai noi echipamente /dispozitive inventate )dar , vom vedea daca modul/directia de manifestare actuala a omului este agreata de catre cei mai sus amintiti ..sau vor mai trebui unele corectii ( interventii subtile).
Este foarte probabil ca inclusiv interiorul planetei sa ne rezerve in viitorul apropiat ..surprize ( pentru noi cei de rand)si de asemeni pe planetele sistemului nostru solar sa existe viata, dar intr-un mod mult diferit de cel de pe pamant ( incluzand alte nivele de vibratie -nepercepute de catre simturile omului, dar sesizabila de echipamentele de ultima generatie).
Dar , sper ca in planul divin , de evolutie a constiintei umane , o cat mai mare parte dintre noi sa reuseasca sa acceada...adevarul si calea , care duc catre acele inalte niveluri de cunoastere ale civilizatiilor(spirituale) din Univers.

GabyS spunea...

Bine spus Stelian...
Mersi pt parere si comentariu!

Armonia spunea...

In momentul in care am citit cele trei variante mi-am spus:de ce doar aceste ipoteze? Amintind despre ecuatia lui Francis Drake , Carl Sagan demonstra ca exista 10 la puterea n planete in care s-a dezvoltat viata inzestrata cu inteligenta.
Apoi fiecare dintre cele trei puncte are termeni care directioneaza voit gandul:
a). spune ca am fi singura specie inteligenta din Univers, sau in caz contrar nu avem cum sa ajungem vreodata la ele.
b) afirma ca au existat alte civilizatii inaintea oamenilor.
C) sustine ca au existat si au disparut sau au fost restranse in arii mici.

Admit ca mintea noastra de acum nici nu-si poate imagina multe altele, dar de ce sa nu adaugam si d) exista si alte civilizatii inteligente in univers, care comunica intre ele si cu noi. Nu au disparut, nu s-au autodis-trus; poate au avut alte conditii de dezvoltare a vietii si au facut alte alegeri decat noi. Nu e nevoie sa ajungem noi la ele pentru a comunica, pentru ca sunt peste tot.

Anonim spunea...

Ca de obicei cei "intelepti", incearca sa ne induca niste intrebari-raspunsuri, numai din punctul "lor" de vedere.
...cu sigurnata, lordul Martin Rees, face parte din reuniunea "sortuletelor"... _^_
Personal, sint de acord cu teoria domnului Toni Victor Moldovan, cum in decursul istoriei (sau asa-zisei istorii), s-au succedat mai multe cicluri evolutive pe Terra; teoria interventionismului.
- inca se mai pot vizualiza diferite artefacte, megaliti etc. lasate de-a lungul timpului de aceste civilizatii, dar alti semeni, incearca sub aspectul stiintei sa ne orbeasca pe fata, ca acele urme sint produse de Mama Natura, deci formatiuni naturale si nu artificiale etc.
- cele 3 rase umane: alba, neagra si galbena. In trecut, cele 3 erau simbolizate pe anumite globuri ale unor sfinti sub forma literei "T"; adica impartirea raselor intr-un anumit areal.


Cactus \|/

GabyS spunea...

Foarte interesante parerile voastre...
Desigur ca acele variante, a,b,c sunt oarecum induse de ei, dar in acelasi timp sunt concluziile trase de ei si pe baza lor noi sa stim ce cred ei, dar in mod sigur fiecare va avea dreptul la parerea personala.
Eu stiu ca se putea adauga si alte variante, d, e, f, etc. dar am zis sa ramanem in tema celor prezentate de ei... posibilitati sunt INFINITE!
Ma bucur ca impartasiti tuturor ideile si parerile voastre, pentru ca ele chiar conteaza.

Numai bine!

ommiracle spunea...

b, dupa parerea mea.
Ei au fost si sunt mereu alaturi de noi. Mai mult, sunt si printre noi - intrupati sau nu.
Tiparele noastre de realitate se vor sparge in curand. Poate ati observat, poate nu, dar schimbari se vad deja cu ochiul liber. Daca privesti cerul, norii, descoperi ca nu ai vazut pana acum ... "nori ca acestia" sau "culoare ca aceasta". Suntem ajutati deja sa "vedem" altfel, sa simtim si sa constientizam ca, in afara de noi, realitatea creata este mult mai vasta.

Laurentiu Vasilescu - Lary spunea...

Va salut, eu nu aleg nici a nici b nici c, eu sunt sigur ca nu suntem singuri in univers si nu trebuie sa mergem dupa ideile altora, este foarte probabil sa fim cea mai dezvoltata creatie din univers doar dpdv genetic si fizic....doar atat pt moment, suntem in dezvoltare si o sa ajungem la un mom dat sa evoluam foarte mult...dar nu toti.
Extraterestii/fiintele interdimensionale sunt printre noi zi de zi.
Namaste!

Cristian spunea...

Aleg b si c. Ar fi ideal sa ia ei contact cu noi si sa se prezinte tuturor. Ca tehnologia noastra nu avanseaza destul de repede incat sa mai prindem si noi posibilitatea de a merge cu nave pe alte planete, cred. Dar mi-as dori mult. :)

Amuul spunea...

Parerea mea este ca exista civilizatii care nu pot fi atinse, deocamdata, de tehnologia umana sau, daca s-a luat legatura cu ele (cu un numar mic), se pastreaza secretul. Pentru mine, existenta civilizatiilor extraterestre nu este o posibilitate ci o certitudine. Insa pe cat de variate sunt formele materiei prin Univers, pe atat de variate sunt formele de viata existente, multe depasind forma fizica pe care o avem noi aici. Benefici sau malefici ? Majoritatea nici nu cred ca sunt constienti de existenta noastra... Insa cei care sunt, o parte ne pot ajuta, altii ne sunt cam potrivnici.

Anonim spunea...

De acord cum ca au axistat si alte civilizatii deoarece asta inseamna a evolua altfel nu se poate si ca orice evolutie asta implica experimente reusite si esuate, suisuri si coborasuri si toate acestea sau intamplat pe toate planetele fara exceptie deoarece este ceva necesar dezvoltarii si implicit evolutiei sufletului si speciei respective.
Daca ar fi totusi sa dau raspunsul meu acesta ar fi doar b cu rectificarea urmatoare: -corect ar fi AU EXISTAT SI EXISTA - deci eu m-as exprima astfel: - Au existat inaintea noastra si exista si alte civilizatii in afara de noi si unele mai slab evoluate decat noi si altele putin peste noi si altele mult mult peste noi. Faptul ca nu putem lua contact cu aceste civilizatii se explica simplu si anume: - trebuie respectat liberul arbitru care sta la baza evolutiei pe aceasta superba planeta Pamant. Pe planeta noastra sunt tot felul de rase venite de peste tot, din toate colturile universului, de fapt sunt suflete care au evoluat pe alte planete mama si care au pierdut trenul saltului in evolutie pe planeta lor si asta in timp ce planeta lor a facut saltul, ca sa ma exprim asa si in acelasi timp sunt rase sau suflete mai putin dezvoltate tot de pe alte planete mama si care au venit aici pt posibilitatea oferita de a face un salt urias in evolutia lor asta pt ca planeta noastra permite aceasta tocmai liberului arbitru ce o guverneaza.
Asadar planeta noastra este o sansa uriasa in evolutia sufletelor implicit si a rasei umane care este a acestei planete. Nu degeaba se spune ca rasa noastra asa cum suntem noi, corpul uman "femeie si barbat" este un succes a naturii, o minunatie, pt ca se dovedeste a fi cea mai evoluata in plan dens din toate cate au tot fost incercate si precizez ca aici eu ma refer la acest vehicul-corp uman vizibil in plan material cat si in planurile subtile ale sufletului si spiritului !!!
Odata cu saltul planetei vor avea ocazia sa se intrupeze pe planeta noastra multe suflete evoluate de pe alte planete care vor veni aici in acest corp uman sa recunoastem foarte reusit si frumos si de aceea foarte multi extraterestri si aici ma refer la sufletele evoluate de pe alte planete, sunt cu ochii pe noi ca pe butelie ca sa ma exprim asa... :))))) Ei vor sa se asigure ca planeta noastra va face saltul fara o prea mare distrugere a ei si deasemenea vor sa ajute cat mai multe suflete de aici sa poata face saltul odata cu planeta pt ca asta ar asigura din start un nivel ridicat de vibratie a planetei.
Nu stiu daca m-ati inteles cam ce am vrut eu sa spun / in fine cam asta cred eu si poate ca ma insel sau poate ca nu ... asta numai d-zeu stie.
toate cele bune .... / nelu_nnn

Fanitza spunea...

Eu nu aleeg nici una dintre variante pentru ca sunt convinsa ca nu ni se ofera adevarul.Suntem indusi in eroare, se incearca limitarea noastra in continuare. Cred cu tarie in existenta altor civilizatii extraterestre, sunt sigura ca sunt deja printre noi, au fost mereu, dar nu pot interveni prea mult in evolutia noastra. Am ales sa venim aici pentru a evolua odata cu aceasta planeta, iar spirite inalte ne supravegheaza, asistand mersul nostru inainte. Ar fi absurd sa credem ca suntem singuri in Univers. Ce rost ar avea restul galaxiei? Dumnezeu nu a facut nimic fara rost.