Un grup de exploratori susţine că a descoperit Arca lui Noe...


O echipă de exploratori evanghelici susţin că au recuperat rămăşiţe de lemn pe muntele Ararat, în estul Turciei, iar datarea cu carbon 14 a indicat o vârstă de 4800 de ani vechime, aproape de ceea ce susţin cei care cred că este Arca lui Noe.

„Credem în proorţie de 99,9% că este Arca lui Noe, dar nu putem spune acest lucru cu certitudine”, a declarat Yeung Wing-cheung, un realizator de filme documentare Hong-Kong care a făcut parte din echipa de 15 oameni.

Structura descoperită are mai multe compartimente, câteva cu grinzi de lemn, în care se crede că erau ţinute animalele. Grupul de exploratori a exclus însă posibilitatea unei aşezări umane la acea altitudine.

Oficialii locali din Turcia vor discuta cu guvernul de la Ankara pentru a cere protecţia Unesco a situl. Potrivit breitbart.com, situl ar trebui protejat până la efectuarea unor cercetări arheologice serioase.

Un comentariu:

Spiritul timpului spunea...

Daca lasi un lemn pe un munte, il mai gasesti dupa 4800 de ani?!
Baobabii si Sequoia sunt arbori a caror varsta a fost datata la peste 5000 de ani la unele exemplare. Acestia se gasesc la o altitudine mai coborata decat muntele Ararat. Aceasta inseamna ca in timpul potopului (acum 4800 de ani) nivelul marii era cel putin la inaltimea muntelui Ararat. Deci situl arborilor milenari se afla sub apa, iar acesti arbori traiau bine mersi sub apa.