HOME - un documentar de exceptie!


Lansat în aceeaşi zi în peste 50 de ţări filmul non-profit HOME, în variantele pentru cinematograf, TV, DVD/Blue-ray Disc şi Internet, cu scopul de a-şi răspândi mesajul în rândul unei ţinte cât mai largi de audienţă.
“Trăim în vremuri excepţionale. Oamenii de ştiinţă spun că avem la dispoziţie 10 ani pentru a ne schimba modul de viaţă, pentru a preveni atât epuizarea resurselor naturale cât şi evoluţia catastrofică a climatului planetei” a declarat Yann Arthus Bertrand, regizorul şi fotograful producţiei.
Acesta a adăugat că “miza este mare pentru noi şi pentru copiii noştri. Fiecare dintre noi trebuie să ia parte la acest demers, iar filmul HOME a fost conceput pentru a transmite un mesaj de mobilizare către fiecare individ.”

Filmul este regizat de renumitul fotograf francez Yann Arthus-Bertrand şi produs de către faimosul regizor Luc Benson, acţiunea peliculei fiind relatată de către Glenn Close, nominalizat de 5 ori la Premiile Academiei pentru rolul său din producţia “Legături periculoase” (1988).
Filmările au fost realizate în sistem high-definition în 45 de ţări şi 120 de locaţii pe durata a 217 zile şi au fost în premieră efectuate în totalitate în spaţiul aerian, pentru a evidenţia misterele planetei, dar şi rănile suferite de aceasta şi pentru a furniza o perspectivă necesară pentru abordarea schimbărilor mediului.

In doar cateva decenii, umanitatea a dat peste cap balanta planetei noastre, una stabilizata in miliarde de ani de evolutie. Omenirea are mai putini ani la dispozitie pentru a pune capat tendintei de degradare a ecosistemului si pentru constientizarea stricaciunilor aduse de modalitatile noastre de consum al resurselor...

Vizionare placuta!


6 comentarii:

Spiritul timpului spunea...

Parerea mea e ca omul nu aduce stricaciuni in mediu, nici nu consuma, nici nu degradeaza si nici nu devoreaza. El aduce doar modificari. Pamantul nu se consuma, nici nu se degradeaza. Mediul de la suprafata lui doar se transforma. Aceste transformari au repercusiuni tot asupra noastra. Din punctul nostru de vedere ele par devorari sau degradari. Asta asa ca o explicatie a termenilor, nefiind esentiala insa. Chiar am cautat filmul tradus, pana la urma l-am vazut netradus, dar nu tot. F tare ca l-ati pus aici!

GabyS spunea...

Oamenii chiar au distrus si consumat deja prea mult (in exces) din resursele pe care ni-le ofera aceasta minunanta planeta. E adevarat ca totul se duce in pamant la un moment dat, dar trebuie ca pamantul sa respire si sa aibe suficiente resurse pt a avea o buna convietuire cu tot ce este. Pamantul ca si noi are centrii energetici si mai presus de asta este chiar o fiinta... Trebuie sa ne pese de tot ce este in jurul nostru. Chiar si o planta are simturile ei... dupa cum poate stii s-a facut si experimente si plantele sufera si chiar tipa cand sunt taiate :(
Deci lucrurile nu stau chiar asa. Nepasarea si ignoranta doare pt toti.
Numai bine!

TheRapture spunea...

Doua documentare exceptionale Home si Earth, cu diferenta ca Earth se axeaza pe flora si fauna, intr-un cuvant pe viata. Am urmarit clipul dumneavoastra beyond the limits and matter, cred ca merita mai multa promovare. Ma refer aici la postarea pe youtube alaturi de alte materiale, daca sunteti de acord pot sa va ajut in acest sens. Este un material educativ valoros. O zi buna in continuare!

GabyS spunea...

Multumesc Rapture... am incercat sa promovez mai mult clipul acela, dar de ex. pe youtube politica lor a devenit mai dura si nu l-a acceptat. Desigur mi-ar place daca vrei si ai solutii de promovare sa il mai postezi. Pana acum este postat pe vimeo si trilulilu.
Vor mai urma materiale asemanatoare...
Numai bine!

GabyS spunea...

Un alt clip aici:
http://www.youtube.com/watch?v=uHCLyrIfJIk

mihai spunea...

la minutul 12:25 se bloqueaza,, stie cineva dece?