Seismul din Chile a deplasat axa Pământului, potrivit NASA...


Cutremurul de 8,8 din Chile a dus la scurtarea zilelor de pe Terra, spun cercetătorii.

Violentul cutremur care a lovit Chile săptămâna trecută ar putea avea consecinţe de nebănuit. Savanţii de la NASA atrag atenţia că este posibil ca seismul să fi deplasat axa Pământului - schimbare care duce la scurtarea zilelor pe Terra.

Potrivit calculelor preliminare ale savanţilor de la NASA, o zi ar trebui să fie acum mai scurtă cu 1,26 de microsecunde. O secundă este formată dintr-un milion de microsecunde.

În general, cutremurele mari mută din loc cantităţi mari de stânci şi schimbă distribuţia masei pe planetă, ceea ce modifică rata rotirii Pământului în jurul propriei axe.

Nu ar fi prima oară când un cutremur scurtează durata unei zile. S-a mai întâmplat şi în 2004, după cutremurul de 9,1, care a generat un devastator tsunami Oceanul Indian. Atunci, zilele s-au scurtat cu 6.8 microsecunde...

Cine are incredere in NASA? eu cel putin nu prea am... ne spun doar ce vor ei sau ne spun prea tarziu ceva ce se intampla deja. Din pacate sunt multe secrete tinute de ei si care ne privesc in mod direct. Deasemenea spun multe lucruri care mascheaza de fapt altceva... poate mai grav.
Oare cu cat sa scurtat timpul in urma atator cutremure pana acum? Este evident ca simtim deja pe pielea noastra ca timpul nu mai este acelasi si ca se intampla schimbari mari in lumea pe care o stim...
Este foarte posibil ca acesta teorie de schimbare a axei din cauza unor cutremure sa fie doar o mascare, de fapt sa fie alte cauze care duc la schimbarea axei, eventul si la schimbarea polilor...

3 comentarii:

Cristian spunea...

NASA ar insemna mai degraba "Never A Straight Answer". :)

Anonim spunea...

salut. referitor la nasa, sti ca fbi, cia si nasa nu au apartinut niciodata americii? ci angliei? motivul? dupa razboiul de independenta intre colonistii americani si englezi castigat de primii , anglia nu a putut tolera infrangerea si si-a trimis spioni in guvernul nou format a lui washington. probabil ca mai sunt si azi. nu degeaba a aparut james bond. ei au incercat sa faca tot posibilul sa retransforme noua america in colonie britanica. un ex elocvent este bush..membru celei de-a 13 generatii a dinastiei george, dinastie cunoscuta in istorie mai mult sau mai putin pt autoritate, crime, etc. ce a facut bush in irak? s-a aliat cu mi5. nimic nu e intamplator. have a nice day. daca vrei sa vbim despre mai multe chestii interesante, da-mi un add la batranelu_darossi

Anonim spunea...

Inca nu ni se spun multe lucruri pe considerentul ca nu am fi pregatiti sa acceptam realitatea in fata asa cum este ea, si cu motivul asta se pot scuza si culmea e, ca se poate sa aiba dreptate. Problema este ca oamenii nu incearca sa fie interesati decat atunci cand apare ceva foarte observabil, adica ceva care sa se vada de la o posta altfel ei stau linistiti ca NASA si mai marii lumii vegheaza pt noi -ceva in genul reclamei FNI. Cam asa stau lucrurile si acum, caci marile semne premargatoare schimbarii, care sa-l scuture pe om din aceasta letargie inca nu au aparut si atunci cand vor apare omul risca sa fie luat ca din oala si atunci cine-i de vina ??? NASA si mai marii lumii ca nu ne-au zis ? nu cred / sau Dumnezeu ca nu ne-a scuturat mai din timp ? - nu cred / omul insusi pt ca s-a complacut in aceasta situatie fara a face un efort de a fi constient de ceea ce se intamla cu el insusi si in jurul lui ? - eh , aici raspunsul este DA. Responsabilitatea este a fiecaruia in parte, existenta iti da cat poti duce dar nu iti baga in straita si nici nu face lucrurile in locul omului.Asa ca... vom trai si vom vedea ce va mai fi pe aceasta minunata planeta unde traim cu totii.
Admin apreciez acest frumos blog si mi-am facut un obicei sa-l vizitez de fiecare data cand intru pe internet / Multumim pt tot ce faci pt a ne informa si cine are urechi de auzit sa auda si ochi de vazut sa vada ... vb lui Iisus !!!
cu drag / Nelunnn