Noi descoperiri despre Pluto


Pluto nu este doar o "gramada" de piatra si gheata, potrivit noilor imagini NASA.

NASA a facut publice mai multe imagini ale fostei planete Pluto, care a fost retrogradata în mod oficial în anul 2006.Agentia spatiala a declarat ca imaginile au fost realizate la începutul anilor 2000, de catre telescopul Hubble, si sunt cele mai detaliate si mai dramatice imigini ale unei planete pitice atât de îndepartate.

„Imaginile realizate de Hubble confirma ca Pluto este o lume dinamica care trece prin schimbari climatice dramatice si nu este formata doar din gheata si piatra”, a declarat NASA într-un comunicat de presa.

Aceste noi imagini nu sunt însa suficiente pentru a înregistra Pluto din nou ca planeta, fotografiile venind chiar în momentul în care micuta planeta întra într-o noua faza ca orbitei sale lungi de 248 de ani în jurul Soarelui.

Suprafaţa apare ca fiind roşiatică, galbenă şi gri, în anumite zone, cu un punct misteros luminos care reprezintă o enigmă pentru oamenii de ştiinţă, potrivit space.com.

Pluto şi-a pierdut statusul său de planetă în sistemul nostru solar, în anul 2006, când un grup internaţional de oameni de ştiinţă au hotărât că este prea mică pentru a fi considerată un membru al „familiei” şi după ce au fost descoperite şi alte planete pitice în centura de asteroizi Kuiper.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: