Dragoni zburatori in miniatura descoperiti in IndoneziaUn utilizator al siteuluui Reddit.com, cu numele de Biophilia_curiosus a postat câteva fotografii pe care le-a făcut în Indonezia. În ele se află o specie incredibilă de şopârlă zburătoare care arată ca un dragon în miniatură.

Partea cea mai nebunească este că liniile acelea pe care le vedeţi pe aripi nu sunt vene ci coaste! Evoluţia i-a făcut o farsă tipului ăsta. Poate să îşi extindă sau să îşi contracteze pieptul pentru a zbura pe distanţe mari. Am putut să prindem doar câteva femele care depundeau ouă. Pe masculi i-am putut privi cum zburau deasupra noastră", scrie Biophilia_curiosus.


Fotografiile au fost realizat în Buton, Indonezia, în rezervaţia naturală Lambusango. Până acum, nimeni nu a identificat această specie de şopârlă. Dacă vreun biolog recunoasşte această specie, este rugat să spună ce este. Biophilia_curiosus vrea să devină un biolog specializat în conservarea animalelor şi lucrează pentru Operaţiunea Wallacea, o serie de expediţii în zone neexplorate ale lumii.

Sursa: realitatea.net

Niciun comentariu: