Rusia spune adevarul despre fenomenul OZN


Fenomenul OZN nu a existat, practic, in fosta Uniunea Sovietica, cel putin in rapoartele oficiale. Povestile privitoare la aparitia obiectelor zburatoare neidentificate erau, insa, populare, desi astronautilor le era interzis sa confirme astfel de intamplari la care asistasera. Urmand exemplul Marii Britanii, Rusia a anuntat declasificarea mai multor dosare din zona fenomenelor inexplicabile, fenomene relatate de unii dintre cei mai renumiti cosmonauti ex-sovietici, se anunta in editia online a publicatiei ruse Pravda.

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc la Moscova, Vladimir Kovalenok, unul dintre fostii cosmonauti din perioada Uniunii Sovietice, a declarat ca, in timpul misiunilor sale, a fost martorul a numeroase evenimente care nu isi gasesc o explicatie rationala. Astfel, in timp ce se afla la bordul statiei orbitale Salyut, Kovalenok a asistat la aparitia unui obiect misterios pe orbita Terrei. In timp ce Viktor Savinikh, celalalt astronaut de la bordul statiei, incerca sa fotografieze ciudata aparitie, o puternica explozie a avut loc in fata celor doi martori. Pentru cateva secunde, obiectul a parut sa dispara pentru ca, doar cateva momente mai tarziu, in locul sau sa apara doua clasice farfurii zburatoare. Cosmonautii rusi nu au apucat sa realizeze fotografii dar au inregistrat o puternica emisie radioactiva imediat dupa explozia obiectului neidentificat. Kovalenok a adaugat faptul ca multi dintre colegii sai au relatat astfel de intalniri, dar ca ordinele cu privire la secretele militare erau stricte iar publicarea unor astfel de informatii ar fi atras sanctiuni drastice.

Poate cel mai important eveniment relatat de cosmonautii rusi este cel care a avut loc in 1991, atunci cand astronautul Musa Manarov a reusit sa filmeze ceea ce specialistii denumesc un fenomen OZN clasic. In timp ce filma atasarea unui modul spatial cu echipaj uman de statia orbitala MIR, Manarov a reusit sa surprinda pe pelicula un obiect neidentificat care s-a desprins de modul pentru a disparea in spatiu cu o viteza incredibila. Testele ulterioare au demonstrat faptul ca din vehiculul spatial nu lipsea nicio parte.

Scepticii pun totul pe seama alterarii cunostintei, fenomen des intalnit la cosmonautii care petrec mult timp in spatiu. A fost citat, in acest caz, raportul cosmonautilor rusi de la bordul statie MIR, din 1994, raport in care acestia au mentionat faptul ca au incercat deseori senzatia de transformare, avand impresia ca se metamorfozeaza in animale sau fiinte humanoide extraterestre. Nimeni nu poate explica, insa, imaginile fotografiate sau filmate in timpul misiunilor spatiale, cele care, asa cum mentiona Vladimir Kovalenok, reprezinta dovada autenticitatii celor relatate de martorii oculari.

Sursa: Pravda via Descopera

2 comentarii:

Anonim spunea...

da si pe linga vorbe, ceva poze, un link, unde se pot vizualiza mai multe 'argumente'.

GabyS spunea...

Din pacate nu am reusit sa gasesc mai multa informatie legat de acest material, dar pe parcurs o sa revin cu mai multe...