ROLUL SI IMPORTANTA CHAKRELOR I


Omul comunica cu mediul inconjurator prin intermediul celor sapte chakre principale. Ele asigura un permanent schimb de energii subtile care au rolul de a mijlocii comunicarea in orice situatie.

Prin chakre, fiinta umana primeste informatii de la alte fiinte umane, atunci cand se urmareste un schimb de informatii, sau atunci cand are loc o comunicare. Comunicarea verbala este o actiune separata si este coordonata de constient. Schimbul de energii subtile care are loc prin sistemul chakrelor se desfasoara sub coordonarea subconstientului.

Rolul important al purificarii chakrelor consta in cresterea perceptiei extrasenzoriale, dezvoltarea intuitiei si acumularea de energii subtile. In aceasta situatie, atunci cand avem o comunicare verbala cu o anumita persoana, intuitia, prin intermediul subconstientului si al energiilor subtile primite prin chakre, poate sa conduca la ideea ca persoana cu care comunicam incearca sa ne prezinte o imagine falsa despre subiectul in discutie.

Chakrele sunt importante, pt ca ne asigura informatii suplimentare despre anumite subiecte de care suntem interesati.

De exemplu:

- daca ne gandim la o persoana foarte importanta, putem sa-I simtit starea interioara.

- Daca ne gandim la un rasarit de soare, putem sa simtim caldura soarelui, sau unele persoane mai senzitive pot vedea cu ochiul mintii imaginea soarelui care rasare.

- Daca ne gandim la o persoana foarte draga, putem sa-I simtim prezenta foarte aproape sau putem sa o vedem.

- Daca ne gandim la o persoana cu care suntem in conflict, se poate simti o stare de tulburare si agitatie interioara, furie, dorinta de razbunare, agresivitate.

Purificarea chakrelor se poate efectua relativ usor prin ascultarea zilnica a exercitiilor care sunt prezentate pe casete sau pe cd-urile audio oferite de Editura Vultur ZM.

Prin purificarea chakrei muladhara, se poate ajunge la o stare de stabilitate fizica si psihica. In aceasta situatie va creste increderea in propria persoana si se poate trece la purificarea chakrei swadhistana, care se poate realiza prin auditia exercitiilor inregistrate pe casete sau cd-uri. Atunci cand aceasta chakra a fost purificata, sentimentul de teama sau de neliniste va fi indepartat din viata dvs. De asemenea, veti avea incredere in viitor, datorita faptului ca va puteti adapta oricarei situatii.

Prin purificarea chakrei manipura, se poate crea in primul rand, starea de calm si de liniste interioara, care va conduce treptat la un autocontrol din ce in ce mai mare. Atunci cand veti putea sa va constientizati foarta gandurilor, veti intelege cat de mult rau v-ati facut gandind negativ despre propria voastra persoana sau despre altcineva.

Manipura chakra va poate asigura legatura cu elementul foc, prin intermediul careia puteti sa va purificati corpul, prin arderea impuritatilor sau a stresului.

Prin purificarea chakrei anahata, se poate obtine un echilibru al energiilor yin si yang. Atunci cand partea pozitiva si partea negativa sunt in armonie, se produce o transformare in fiinta respectiva, care conduce la dezvoltarea sentimentului de iubire neconditionata catre toate fiintele, catre toate animalele, catre toata creatia. In aceasta situatie veti putea intelege diferenta dintre dragoste si iubire.

Prin purificarea chakrei vishudha putem indeparta pt totdeauna starile de nemultumire interioara fata de propria persoana sau fata de alte subiecte. De asemenea, putem sa ne apropiem mai mult de scopul vietii si sa incercam sa-l cautam.

Un rol important in practica spirituala il are scopul vietii. Oamenii care traiesc fara sa se gandeasca la acest subiect din cand in cand, se pot ideparta de el fara sa fie constienti.

Prin purificarea chakrei ajna se poate dobandi un echilibru intre fizic si psihicm ceea ce in timp conduce la deschiderea celui de-al 3-lea ochi. De asemenea, poate creste frecventa de vibratie a corpului in asa fel incat scanteia divina sa se trezeasca si sa inceapa sa-l influenteze in mod benefic pe practicant. Odata trezita scanteia divina, persoana respectiva ar putea sa beneficieze de o crestere spectaculoasa a inuitiei.

Prin purificarea chakrei sahasrara, se poate realiza o rezonanta mai mare cu toate energiile subtile din Univers.

Exercitiile pt purificarea chakrelor sunt deosebit de usor de realizat, ele cnstituie prima etapa pe drumul autocunoasterii si al autoperfectionarii. De asemenea, poate reprezenta o prima etapa pt o mai buna comunicare cu natura.

Sursa: www.energie-vitala.com

Niciun comentariu: