Richard Branson a prezentat publicului Spaceship2


Peste mai putin de un an, cu acest vehicol se va deschide sezonul zborurilor turistice la 100 km inaltime. 300 de persoane au platit deja 200.000 dolari fiecare pentru a-si rezerva un loc.

In desertul Mojave din California, Sir Richard Branson a prezentat astazi publicului primul avion privat pentru zboruri suborbitale de pasageri, Spaceship two. Cel mai tarziu in 2011, dupa un an de probe, astronava cu doi piloti la bord va duce sase persoane la peste 100 km inaltime. Va fi un zbor de doua ore si jumatate, cu 5 minute de lipsa a gravitatiei, in care pasagerii vor avea ocazia sa se simta ca niste adevarati astronauti.

Spaceship two are o lungime de peste 18 metri, va functiona ca un shuttle si va ateriza in acelasi mod. Va atinge cei 15 km inaltime pe "spinarea" unui avion mai mare si mai "potent", Whiteknight two. Pentru zborurile suborbitale, la care 300 de persoane si-au facut rezervare, platind 200.000 de dolari fiecare, Richard Branson a fondat o noua companie, Virgin Galactic, impreuna cu Burt Rutan, un pionier al spatiului.

Branson si Rutan au lucrat in secret la proiect vreme de cinci ani, dupa ce au castigat in 2004 Premiul Ansari X pentru prototipuri, cu Spaceship one. Cei doi vor produce alte patru Spaceship two la un cost total de 400 milioane de dolari.

Sursa: www.descopera.ro

Niciun comentariu: